FA Cup: «Σβηστά» στα ημιτελικά η Μπράιτον, με επική ανατροπή η Σέφιλντ του Μπάλντοκ (vid)

Ιάσονας Θεριός
brighton_fa

bet365

Χωρίς να «ιδρώσει» η Μπράιτον μπόρεσε να επικρατήσει της Γκρίμσμπι με 5-0 εντός έδρας και να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για τους «4» του FA Cup, ό,τι έκανε και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Τζόρτζ Μπάλντοκ με φοβερή ανατροπή απέναντι στην Μπλάκμπερν.

Δεν χρειάστηκε καν να... βάλει μπρος τις μηχανές η Μπράιτον για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο «Γουέμπλεϊ» και τα ημιτελικά του FA Cup. Άλλωστε η διαφορά της ποιότητάς της σε σχέση με αυτή της Γκρίμσμπι, μιας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στην ιστορία του θεσμού, ήταν χαοτική. Οι Γλάροι από νωρίς πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Ουντάβ στο 7' να μην αστοχεί από κοντά. Παρά την κυριαρχία τους, δεν μπόρεσαν να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα στο πρώτο μέρος, όμως... ξεμπούκωσαν στο δεέυτερο. Με δύο τέρματα στο 51' και το 70' ο 18χρονος Φέργκισον ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ οι Μαρτς και Μιτόμα λίγο πριν το τέλος έβαλαν τα... κερασάκια στην τούρτα μιας σπουδαίας πρόκρισης για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

«Έκλεισε» θέση στο «Γουέμπλεϊ» η Σέφιλντ με φοβερή ανατροπή

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν χάρισαν επική ματσάρα στην έδρα της πρώτης, με τα Ρόδα να πληγώνονται στο τέλος και τις Λεπίδες του βασικού Τζόρτζ Μπάλντοκ να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά, νικώντας με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 21' με πέναλτι το Ντίας, όμως το αυτογκόλ του Γκάλαχερ επτά λεπτά αργότερα έστειλε ισόπαλες τις ομάδες στα αποδυτήρια. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Ζμόντικς έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Μπλάκμπερν, ωστόσο η Σέφιλντ δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Στο 81' ο ΜακΜπέρνι έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο κεραυνός του Ντόιλ εκτός περιοχής καρφώθηκε στο βάθος της εστίας του Πιρς στέλνοντας τις Λεπίδες στο «Γουέμπλεϊ» με εντυπωσιακό τρόπο.

 

FA CUP Τελευταία Νέα