Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 1-0: Ο Ακέ έστειλε τους Πολίτες στους «16» του FA Cup

Βασίλης Μπαλατσός
Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 1-0: Ο Ακέ έστειλε τους Πολίτες στους «16» του FA Cup

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι με «χρυσό» σκόρερ τον Νέιθαν Άκε νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ στο «Etihad» και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του FA Cup.

Γαλάζιο βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ. Σε ένα ματς με... μπόλικη τακτική «μάχη» από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Μικέλ Αρτέτα η ομάδα του «δάσκαλου» νίκησε τον... μαθητή με 1-0. Οι Πολίτες με σκόρερ τον Νέιθαν Άκε έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του FA Cup.

Το πρώτο μέρος κύλησε σε χαμηλό τέμπο με την Άρσεναλ να είναι η ομάδα που είχε δυο καλές στιγμές για να προηγηθεί. Στο 5' ο «ορεξάτος» Λέο Τροσάρ έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα, ο Τομιγιάσου έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Ορτέγκα απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 32' ο Βέλγος έβγαλε εκ νέου μπαλιά από τα αριστερά, τακουνάκι στην κίνηση από τον Ενκέτια, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει εστία.

Από την πλευρά της η Σίτι απείλησε στο 9' όταν ο Τέρνερ βγήκε για να κόψει με τάκλιν τον Χάαλαντ, η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Νορβηγό, ο οποίος προσπάθησε να απειλήσει με ψαλίδι εκτός περιοχής αλλά ο Τομιγιάσου απομάκρυνε. Στο 25' ο Μαχρέζ πάτησε περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει από διαγώνια θέση, η μπάλα κόντραρε στον Τσάκα και στην συνέχεια της φάσης ο Ντε Μπρόινε δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής αλλά αστόχησε. Η καλύτερη φάση των Πολιτών ήταν στο 38' όταν μετά από λάθος του Γκάμπριελ ο Χάαλαντ βγήκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε με λόμπα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, κυκλοφόρησαν τη μπάλα και προηγήθηκαν στο 64'. Ο Άλβαρες σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Τέρνερ, ο Γκρίλις πήρε το ριμπάουντ, κράτησε τη μπάλα, πέρασε έξυπνη πάσα στον Ακέ, ο οποίος με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 67' ο Ενκέτια έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Λαπόρτ πρόλαβε και καθάρισε την φάση.

Η Άρσεναλ χρειαζόταν ένα γκολ για να ισοφαρίσει και να στείλει το ζευγάρι σε ρεβάνς στο «Emirates». Η είσοδος του Μαρτινέλι έδωσε ενέργεια από τα αριστερά αλλά οι Πολίτες δεν έχασαν τον έλεγχο του ματς, το οποίο διαχειρίστηκαν μέχρι το φινάλε.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Ρίκο Λιούις (58' Γουόκερ), Ακάνζι, Στόουνς (45+4' Λαπόρτ), Ακέ, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (75' Σίλβα ), Γκρίλις, Μαχρέζ (58' Άλβαρες), Χάαλαντ.

Αρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Τέρνερ, Τίρνεϊ (66' Ζιντσένκο), Γκάμπριελ, Χόλντινγκ (46' Σαλιμπά), Τομιγιάσου, Παρτέι (46' Λοκόνγκα), Τσάκα, Φάμπιο Βιέιρα, Τροσάρ (66' Μαρτινέλι), Σάκα (74' Όντεγκααρντ), Ενκέτια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα