Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 1-0: Χωρίς Κριστιάνο, αλλά με... ΜακΤόμινεϊ στους «32» του FA Cup (vid)

Νίκος Κικίδης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 1-0: Χωρίς Κριστιάνο, αλλά με... ΜακΤόμινεϊ στους «32» του FA Cup (vid)

bet365

Ο Κριστιάνο έμεινε εκτός, όχι όμως και η Γιουνάιτεντ που άντεξε στην πίεση της Άστον Βίλα και με τον ΜακΤόμινεϊ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (1-0) εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «32» του FA Cup.

Η ανακοίνωση της αποστολής προκάλεσε έκπληξη. Καμία είδηση από την Αγγλία, άλλωστε, δεν είχε εγείρει προσφάτως ερωτηματικά για την αγωνιστική κατάσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως προς απορία πολλών ο Πορτογάλος έμεινε εκτός. Μαζί του και βασικά γρανάζια της ομάδας (Μαγκουάιρ - Σάντσο) που εν τέλει, ωστόσο, δεν χρειάστηκαν προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση της Άστον Βίλα. Ακόμα και χωρίς το μεγάλο της όπλο στην επιθετική γραμμή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλυσε τον γρίφο των Villagers και χάρη στο γκολ που σημείωσε από νωρίς ο φορμαρισμένος, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, «κλείδωσε» το εισιτήριο (1-0) για τον τέταρτο γύρο του FA Cup.

Η αναμέτρηση πάντως ξεκίνησε με υποσχέσεις για γκολ και θέαμα. Μόλις στο 8΄ο - αναγεννημένος κάτω από τις οδηγίες του Ράνγκνικ - Φρεντ έβγαλε υπέροχη σέντρα και ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ νίκησε άπαντες στον αέρα για να ανοίξει λογαριασμό στη φετινή διοργάνωση. Το γκολ φάνηκε να απελευθερώνει τους Κόκκινους Διάβολους από έξτρα βάρη, όμως καθώς τα λεπτά περνούσαν η Άστον Βίλα... ανέβαινε. Πρώτα ήρθε η προειδοποιητική βολή με την «οβίδα» του ΜακΓκίν που εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα (19΄), ενώ λίγο αργότερα ο Ουότκινς απάντησε για τα καλά στην ευκαιρία του Καβάνι (27΄), στέλνοντας τη μπάλα στην οριζόντια δοκό (29΄).

Η ισοφάριση τελικά ήρθε στην «αυγή» του δευτέρου μέρους (51΄), αλλά η χαρά των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε προσωρινή. Κι αυτό διότι ο Ινγκς μπορεί να έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, αλλά η ορθότητα του γκολ αμφισβητήθηκε από VAR και Όλιβερ, με τον τελευταίο να κρίνει ως ξεκάθαρη την επιρροή του εκτεθειμένου Ράμσεϊ στην αρχή της φάσης και να καταλογίζει οφσάιντ.

Οι Villagers δεν κατέθεσαν τα όπλα, συνέχιζαν να προσπαθούν βρουν διαδρόμους, ανέβασαν εντυπωσιακά το ποσοστό κατοχής τους (61%), όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Κόκκινους Διάβολους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «32», εκεί όπου τους περιμένει η Μίντλεσμπρο της δεύτερης κατηγορίας και να κάνουν το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση ενός τίτλου που αγνοούν από το μακρινό 2004!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Βαράν, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες (86' Ελάνγκα), Ράσφορντ (86΄Λίγνκαρντ), Γκρίνγουντ, Καβάνι (72΄Φαν Ντε Μπέεκ)

Άστον Βίλα (Στίβεν Τζέραρντ): Μαρτίνεζ, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, Ντάγκλας Λουίζ, Ράμσεϊ (87΄Μπιντάσε), ΜακΓκιν, Μπουέντια (79΄Ελ Γκάζι), Ινγκς, Ουότκινς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα