FA Cup: Οι «μεγάλοι» που αποκλείστηκαν στον τρίτο γύρο

FA Cup: Οι «μεγάλοι» που αποκλείστηκαν στον τρίτο γύρο

FA Cup: Οι «μεγάλοι» που αποκλείστηκαν στον τρίτο γύρο

bet365

Η Άρσεναλ έπεσε θύμα έκπληξης από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον τρίτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, που έχουν σημειωθεί στη συγκεκριμένη φάση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Χέρεφορντ – Νιούκαστλ 2-1 (1971-72)

Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στη διοργάνωση, που ένας ερασιτεχνικός σύλλογος απέκλειε μία ομάδα από την πρώτη κατηγορία. Η Χέρεφορντ αγωνιζόταν τότε στην πέμπτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου (Southern Football) και έδειξε τα δόντια της από το πρώτο κιόλας παιχνίδι απέναντι στη Νιούκαστλ. Κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με σκορ 2-2, στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο ζευγάρι να οδηγηθεί σε επαναληπτικό, αυτή τη φορά στην έδρα της Χέρεφορντ. Το παιχνίδι έληξε και πάλι ισόπαλο (1-1), με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη-πρόκριση με 2-1 στην παράταση.

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (1983-84)

Μόλις πριν λίγους μήνες οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας και στο δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου τους κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα από την τρίτη κατηγορία. Στο τιμόνι της Μπόρνμουθ βρισκόταν τότε ο Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος στα 37 του χρόνια έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και είχε μπροστά του μια τεράστια πρόκληση. Η καριέρα του Άγγλου τεχνικού στους πάγκους ξεκίνησε τελικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η ομάδα του πήρε μια επική πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του FA Cup. Η Μπόρνμουθ επικράτησε της Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0, αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο της διοργάνωσης.

Σάτον – Κόβεντρι 2-1 (1988-89)

Μία από τις κορυφαίες ομάδες στη χώρα ήταν εκείνη την περίοδο η Κόβεντρι, η οποία μόλις 19 μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας για μία και μοναδική φορά στην ιστορία της. Το εμπόδιο της Σάτον στον τρίτο γύρο έμοιαζε μικρό, καθώς επρόκειτο για μία ομάδα, που αγωνιζόταν στην πέμπτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά, οι ερασιτέχνες της Σάτον έβαλαν τα γυαλιά στους επαγγελματίες της Κόβεντρι. Νίκησαν με 2-1 και πήραν μια ιστορική πρόκριση. Μόνο που δε τη χάρηκαν για πολύ, αφού στον επόμενο γύρο γνώρισαν βαριά ήττα από τη Νόριτς με 8-0!

Ρέξαμ – Άρσεναλ 2-1 (1991-92)

Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, η Άρσεναλ είχε πέσει ξανά θύμα μιας τεράστιας έκπληξης, ακριβώς στον ίδιο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Τότε, ίσως και μεγαλύτερη. Κι αυτό γιατί οι «κανονιέρηδες» ήταν οι εν ενεργεία πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ αντίπαλός της αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, είχε υποβιβαστεί στην πέμπτη κατηγορία, όμως σώθηκε χάρις στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Αυτή η διαφορά δυναμικότητας δε φάνηκε καθόλου στον αγωνιστικό χώρο, με τον Δαβίδ να ρίχνει στο καναβάτσο τον Γολιάθ. Παρά το γεγονός ότι η Άρσεναλ προηγήθηκε στο σκορ, η Ρέξαμ έφτασε σε μία επική ανατροπή και σκορ 2-1 πήρε τη νίκη-πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του θεσμού.

Σριούσμπερι – Έβερτον 2-1 (2002-03)

Μία ακόμη περίπτωση έκπληξης από ομάδα που αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, απέναντι σε ένα «μεγαθήριο» από τα μεγάλα σαλόνια. Η Σριούσμπερι μπορεί να πήγαινε από το κακό στο χειρότερο στο πρωτάθλημα και στο τέλος της σεζόν να υποβιβάστηκε στην Conference, όμως στο κύπελλο Αγγλίας έκανε το απόλυτο «μπαμ». Νίκησε με 2-1 την Έβερτον του 17χρονου – τότε – Γουέιν Ρούνεϊ, παίρνοντας μια ιστορική πρόκριση στον τέταρτο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Στην επόμενη φάση, όμως, έπεσε πάνω στην Τσέλσι και αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

 

FA CUP Τελευταία Νέα