Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ: Γκουαρδιόλα vs Αρτέτα στον πρώτο τίτλο της σεζόν

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ: Γκουαρδιόλα vs Αρτέτα στον πρώτο τίτλο της σεζόν

bet365

Η φετινή σεζόν στην Αγγλία ξεκινάει όπως τελείωσε η προηγούμενη με τον «δάσκαλο» Πεπ Γκουαρδιόλα να αντιμετωπίζει τον «μαθητή» του Μικέλ Αρτέτα στη μάχη για τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εκείνοι που τελικά επικράτησαν πέρυσι στην κούρσα του τίτλου, παρά την εντυπωσιακή πορεία που έκαναν οι «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Τώρα η μοίρα φέρνει τις δύο αυτές ομάδες και πάλι αντιμέτωπες στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, αφού οι «πολίτες» ήταν οι περσινοί πρωταθλητές ενώ κατέκτησαν παράλληλα και το Κύπελλο Αγγλίας, εξέλιξη που έδωσε στην δεύτερη Άρσεναλ την δυνατότητα να συμμετέχει στον τελικό του FA Cup. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα στις 18:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το Cosmote Sport 1.

Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά την φετινή σεζόν, αφού η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι άκρως ενισχυμένη. Η Άρσεναλ ξέφυγε από το καλούπι της καθιερωμένης πολιτικής των μεταγραφών της, έκανε πολυδάπανες κινήσεις με κορυφαίες εκείνες των Ράις (που αποτελεί και νέα μεταγραφή ρεκόρ στο αγγλικό ποδόσφαιρο) και Χάβερτς και αποτελεί πλέον έναν ισχυρό διεκδικητή οπιουδήποτε τίτλου.

Από την άλλη η «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε δύο σημαντικές απώλειες (Γκουντογκάν και Μάχρεζ) αντικαθιστώντας τον πρώτο με τον Κόβατσιτς, ενώ έκανε δικό της και τον Γιόσκο Γκβάρντιολ πληρώνοντας 90 εκατ. ευρώ στην Λειψία κι έτσι παραμένει το ίδιο κραταιά με την περσινή σεζόν και ξεκινάει ως φαβορί για όλους τους τίτλους του νησιού.

Η Άρσεναλ μετρά 16 κατακτήσεις στον θεσμό και είναι μαζί με την Λίβερπουλ οι δύο ομάδες που έχουν τις περισσότερες μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι πρώτη με 21. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει έξι φορές την διοργάνωση. Οι «κανονιέρηδες» έχουν να κερδίσουν τον τίτλο από το 2020 ενώ οι «πολίτες» από το 2019.

Όσον αφορά τις απουσίες που θα έχουν οι δύο ομάδες, η Άρσεναλ δεν θα έχει στην διάθεσή της τον Γκαμπριέλ Ζεσούς που έκανε μία μικρή επέμβαση στο γόνατο και δεν είναι ακόμα «μάχιμος», ωστόσο Ζιντσένκο και Σάκα θα αγωνιστούν κανονικά, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τις προηγούμενες μέρες.

Η Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη δεν μπορεί να υπολογίζει φυσιολογικά στον τραυματία Κέβιν Ντε Μπρόινε, που δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στην προετοιμασία, μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στον τελικό του Champions League. Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα. Αμφίβολος είναι και ο Νέιθαν Άκε μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο φιλικό με την Μπάγερν Μονάχου.

 

FA COMMUNITY SHIELD Τελευταία Νέα