«A ναι, αυτός ο ΗΛΙΘΙΟΣ»

«A ναι, αυτός ο ΗΛΙΘΙΟΣ»

«A ναι, αυτός ο ΗΛΙΘΙΟΣ»

bet365

O Mάκης Παπασημακόπουλος είδε την εκπληκτική συνέντευξη του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στον Γκάρι Νέβιλ και κράτησε μία ατάκα.

Είναι ξεκάθαρα η ατάκα που χαρακτηρίζει το βίντεο.

Ποιο βίντεο; Α ναι, σωστά. Ενδέχεται να μην έχουτε δει, την εξαιρετική συνέντευξη που πήρε ο Γκάρι ο Νέβιλ, από τον πρώην προπονητή του, έναν κάποιο Άλεξ Φέργκιουσον, μπορεί να τον έχετε ακουστά.

Ο Σκωτσέζος κόουτς που ουσιαστικά συνέδεσε για πάντα το όνομά του με το σύγχρονο brand name της Μάνστεστερ του ΓΙΟΥΝΑΗ, είναι σήμερα ένας 79χρονος συνταξιούχος, η σκιά όμως του οποίου υπάρχει ακόμα σε κάθε γωνία του Ολντ Τράφορντ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το πρώτο πράγμα που έκανε (και συνεχίζει να κάνει) ο νυν προπονητής της ομάδας Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν να μιλήσει στους παίκτες για τον «παλιό» χαρακτήρα της ομάδας, κοινώς τότε που οι «κόκκινοι» έπαιρναν τα παιχνίδια ήθελαν-δεν-ήθελαν, γιατί τους έσπρωχνε το βλοσυρό και πάντα απαιτητικό βλέμμα του Φέργκιουσον από τον πάγκο.

Οι εποχές αυτές βέβαια, της σχεδόν δικτατορικής κυριαρχίας των κόκκινων του Μάντσεστερ μπορεί να έχουν περάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο σερ Άλεξ έχει πάψει να είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία, ακόμα και τώρα που είναι πολύ πιο «χαλαρός», πολύ πιο ήρεμος και πολύ πιο «κουβεντούλας» αν με εννοείτε.

Όταν λοιπόν το LADBible TV κατάφερε να τον πείσει να κάτσει σε μια αναπαυτική καρέκλα και να μιλήσει στον πιστό στρατιώτη Γκάρι, το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ σίγουρο.

Σε μόλις δώδεκα λεπτά, ο Φέργκιουσον παρά τα χαμόγελα και το relaxed attitude δείχνει ακόμα τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα του που τον έκαναν μια τόσο εμβληματική φιγούρα στον χάρτη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μιλώντας για μια σειρά από θέματα, όπως ο χαμένος τελικός του Champions League του 2009 (και πως θα μπορούσε να είχε αλλάξει την ροή του αγώνα), ή ο καλύτερος παίκτης που «ξέφυγε» από τα χέρια του είναι εμφανές ότι η φλόγα δεν έχει σβήσει όσο και να στέκεται πλέον μακριά από τον πάγκο.

Τίποτα όμως δεν το κάνει αυτό πιο ξεκάθαρο από την μνημειώδη ατάκα του για τον παλαιό κεντρικό αμυντικό της Άρσεναλ Μάρτιν Κίον και τον ρόλο του στην ιστορική Μάχη του Όλντ Τράφορντ το 2003. Η Άρσεναλ και η Γιουνάητεντ ήταν τότε δύο ομάδες στα «ντουζένια» της εγχώριας κόντρας του και η απόλυτη εικόνα αυτού του παιχνιδιού (το οποίο έληξε 0-0), ήταν το «πέσιμο» στον Ολλανδό στράηκερ της Γιουνάητεντ Ρουντ Φαν Νίστελροι, μετά την λήξη του αγώνα με «μπροστάρη» τον Άγγλο διεθνή.

Ο Σερ Άλεξ που σε εκείνο το σημείο της συζήτησης υποστηρίζει ότι ο Ολλανδός ποτέ δεν έχασε πέναλτι φορώντας την κόκκινη φανέλα, ακούει μια φωνή εκτός κάμερας να του θυμίζει εκείνη την αναμέτρηση και τον Νέβιλ να του τονίζει τον ρόλο του Κίον.

Ο Σκωτσέζος χαμογελάει, θυμάται και αναφωνεί: «Α ναι, αυτός ο ηλίθιος». Προφανώς την αμέσως επόμενη στιγμή το «μαζεύει» και χωρίς να χάσει το χαμόγελό του συμπληρώνει «κόφτε το αυτό, κόφτε το, είναι καλό παιδί».

Η πρώτη του αντίδραση όμως είναι όλα τα λεφτά και ασφαλώς δείχνει ότι το θηρίο του πάγκου της Γιουνάητεντ μπορεί να πίνει πλέον ξεκούραστα τα τσαγάκια του όπως άλλωστε αξίζει σε έναν άνθρωπο της ηλικίας του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάπου εκεί μέσα, δεν υπάρχει ακόμα ΕΣΤΩ ένα αναμμένο κάρβουνο.

Δείτε τον, απολαύστε τον:

44.000€ εγγυημένες στην 4η περίοδο της Novileague! Ξεκίνα από σήμερα (21+) Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μάκης Παπασημακόπουλος
Μάκης Παπασημακόπουλος