O αθλητικός διευθυντής της Σιντ Τρούιντεν στο gazzetta.gr: «Γι' αυτό δεν παίζει ο Βαγιαννίδης»

Γιάννης Γεωργόπουλος
O αθλητικός διευθυντής της Σιντ Τρούιντεν στο gazzetta.gr: «Γι' αυτό δεν παίζει ο Βαγιαννίδης»

bet365

O αθλητικός διευθυντής της Σιντ Τρούιντεν, Αντρέ Πίντο, αποκαλύπτει στο gazzetta.gr γιατί ο Γιώργος Βαγιαννίδης δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό στο βελγικό σύλλογο! Τα λόγια στήριξης του Βραζιλιάνου director στον νεαρό μπακ και οι εξηγήσεις για τις... μηδέν συμμετοχές.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης κατέγραψε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μόλις 27 λεπτά συμμετοχής στο Κύπελλο κόντρα στην Παναχαϊκή (2-0, 5/12), και 61 λεπτά στο πρωτάθλημα, με μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση στο ντεμπούτο του απέναντι στον Παναιτωλικό (16/2, 3-1), όπου σκόραρε, αλλά και έβγαλε ασίστ).

Με ένα «σκάρτο» 90λεπτο κατόρθωσε να γίνει κάτι περισσότερο «talk of the town» αναφορικά με το εάν θα πρέπει να επεκτείνει τη συνεργασία του με το «τριφύλλι» ή εάν είναι προτιμότερο να αναζητήσει την τύχη του σε πρωτάθλημα του εξωτερικού έχοντας σαφώς υψηλότερες αποδοχές.

Το όνομα του 19χρονου δεξιού μπακ είχε κυκλωθεί από δεκάδες σκάουτ ευρωπαϊκών συλλόγων, οι οποίοι παρακολούθησαν διά ζώσης τον νεαρό ποδοσφαιριστή σε ματς της Κ19 του Παναθηναϊκού, αλλά και της Εθνικής Νέων.

Ο Γιώργος Δώνης ήταν εκείνος, ο οποίος εμπιστεύθηκε θέση βασικού στον Βαγιαννίδη στο ματς με την ομάδα του Αγρινίου σε ηλικία μόλις 18 ετών και 5 μηνών με τον νυν μπακ της Σεν Τρούιντεν να «αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά» ανοίγοντας το σκορ.

Ο Βαγγιανίδης εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την προοπτική της Serie A που του πρόσφερε η Ίντερ, την στιγμή που η Gazzetta Dello Sport αφιέρωνε άρθρο στον Βαγιαννίδη αναφέροντας πως απέρριψε προτάσεις από Μπαρτσελόνα και Μπορούσια Ντόρτμουντ! Στις 3 Ιουνίου υπέγραψε στους «νερατζούρι» τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές 300.000 ευρώ!

Αν και αρχικά καλλιεργήθηκε η εντύπωση πως σταδιακά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού θα βρει θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας της Ίντερ, εντούτοις κρίθηκε σκόπιμο έπειτα από εισήγηση του Αντόνιο Κόντε να παραχωρηθεί στις αρχές Οκτωβρίου με την μορφή δανεισμού ως το τέλος της σεζόν στη Σιντ Τρούιντεν προκειμένου να «ψηθεί».

«Ο στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο. Το κίνητρό μου είναι να ξεκινήσω όπως θέλω στη νέα μου ομάδα και να παίξω όπως μπορώ, γιατί τότε ίσως ακολουθήσει μία κλήση στην Εθνική Ελλάδας», δήλωνε στην επίσημη παρουσίαση του από τον βελγικό σύλλογο ο Βαγιαννίδης με τον μέχρι πρότινος προπονητή της Σιντ Τρούιντεν, Κέβιν Μάσκατ να τονίζει:

«Δεν είναι για μας μια απόκτηση υπό την πίεση της τελευταίας στιγμής. Το αντίθετο. Βρισκόταν στα ραντάρ μας εδώ και αρκετό καιρό και οι συνομιλίες μας με την Ιντερ για το δανεισμό του κράτησαν αρκετά. Ο Βαγιαννίδης είναι ένας δεξιός μπακ με μεγάλες δυνατότητες. Όταν μας παρουσιάστηκε η ευκαιρία να τον αποκτήσουμε δεν διστάσαμε. Ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην ομάδα και όλοι να βγούμε κερδισμένοι».

Ο 47χρονος τεχνικός στην πράξη δεν εμπιστεύθηκε τον 19χρονο μπακ, καθώς υπό τις οδηγίες του δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο. Αντίθετα στο δεξί άκρο της άμυνα μονιμοποιήθηκε ο υπό κανονικές συνθήκες σέντερ μπακ, Σανκόν, με τον Γιάνσενς να τον αναπληρώνει όποτε χρειαστεί.

Η τραγική πορεία της βελγικής ομάδας στη Jupiler League είχε ως συνέπεια να απολυθεί ο Μάσκατ και στη θέση του να έρθει ο πολύπειρος Πέτερ Μάες.

Τα «καναρίνια» έπειτα από σχεδόν δύο μήνες επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας της Ζούλτε Βάρεγκεμ (0-2), ωστόσο παραμένουν στον πυθμένα της βαθμολογίας.

Ο Βαγιαννίδης εξακολουθεί να αγνοείται... Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον αθλητικό διευθυντή της Σιντ Τρούιντεν, Αντρέ Πίντο, ο οποίος με δήλωση του διευκρίνισε τι ακριβώς ισχύει με τον ταλαντούχο οπισθοφύλακα στον βελγικό σύλλογο.

Ο Βραζιλιάνος director και δεξί χέρι του Γιαπωνέζου CEO της ομάδας Τακαγιούκι Τατέισι (σ.σ. η Σιντ Τρούιντεν ελέγχεται από γιαπωνέζικο fund), έπλεξε το εγκώμιο του «Βάγια», ωστόσο όπως εξήγησε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον σύλλογο έχει ως συνέπεια ο Έλληνας ποδοσφαιριστής να μην χρησιμοποιείται. Ο Αντρέ Πίντο δεν απέκλεισε ωστόσο στο άμεσο μέλλον να ανατραπεί το «στάτους κβο».

«Ο Γιώργος είναι πολύ επαγγελματίας και πολύ ώριμος για την ηλικία του. Είναι ένας ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Γι' αυτόν το λόγο τον απέκτησε η Ίντερ και γι' αυτό ζητήσαμε τον δανεισμό του. Δυστυχώς λόγω της πίεσης που υπάρχει στην ομάδα εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης στο πρωτάθλημα, το προπονητικό επιτελείο βασίζεται περισσότερο σε έμπειρους ποδοσφαιριστές παρά στα ταλέντα μας.

Στο ποδόσφαιρο όμως τα πράγματα μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν, ειδικά με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν με τον κορονοϊό. Γι' αυτό λοιπόν πάντα μιλάω στον Γιώργο και του λέω να συνεχίσει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό στις προπονήσεις για να είναι έτοιμος ψυχικά, αλλά και σωματικά όταν του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί».

Ο Βέλγος δημοσιογράφος της ιστοσελίδας voetbalnieuws.be, Κλαούντιο Ρούλενς, o οποίος παρακολουθεί το ρεπορτάζ της Σιντ Τρούιντεν μίλησε με την σειρά του στο gazzetta.gr για τον Βαγιαννίδη.

«Είναι δύσκολο να κάνει την διαφορά στις προπονήσεις της Σιντ Τρούιντεν. Είναι μια ομάδα που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και έχει φέρει μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων. Βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Δεν είναι οι ιδανικότερες συνθήκες για έναν νέο και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή αυτές. Είναι δύσκολο να πάρει ευκαιρίες.

Επίσης, σκοπεύουν να ενισχυθούν με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Βαγιαννίδη. Προσωπικά θεωρώ πως η καλύτερη λύση θα είναι να διακοπεί ο δανεισμός του και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του».

 

Τελευταία Νέα