Η πιο δύσκολη σεζόν κι έρχεται και Euro...

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Η πιο δύσκολη σεζόν κι έρχεται και Euro...

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και o Θανάσης Αλέκος γράφει για την επιρροή της πανδημίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ομάδες και για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Πολλές χώρες παγκοσμίως οδηγήθηκαν πριν από λίγους μήνες αναγκαστικά σε διακοπή των πρωταθλημάτων τους, καθώς ο COVID-19 εξαπλώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και απείλησε τη ζωή των ανθρώπων. Έτσι λοιπόν, μπήκαμε σε καθεστώς καραντίνας τον Μάρτιο, ενώ μέχρι τις αρχές Απρίλη είχαν σταματήσει πλέον όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις. Εξαιτίας της διακοπής, πολλά πρωταθλήματα είχαν ακόμη αρκετούς αγώνες για την ολοκλήρωση τους. Έπειτα από συζητήσεις η επανέναρξη των πρωταθλημάτων ορίστηκε για τον μήνα Ιούνιο, ενώ η αναβολή του Euro 2020 ήταν αναπόφευκτη.

Χωρίς σταματημό

Οι ομάδες ξανάρχισαν την προετοιμασία για το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν. Τον Ιούνιο, τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα έπρεπε, σύμφωνα με τις Αρχές, να αρχίσουν και να τελειώσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Εξαιτίας αυτού, το πρόγραμμα των ομάδων διογκώθηκε. Παιχνίδι το Σαββατοκύριακο, παιχνίδι στη μέση της εβδομάδας και πάλι το Σαββατοκύριακο. Οι καλύτερα προετοιμασμένες ομάδες, κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ήταν και αυτές που κυριάρχησαν στις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτές οι διοργανώσεις τελείωσαν μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν μόνο ένα μήνα ξεκούρασης, καθώς η συνέχεια των Champions και Europa League, όπως και η έναρξη των προκριματικών για τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις τον Αύγουστο, ακολουθούσαν...

Να αναδειχθεί πρωταθλητής και ξαναρχίζουν τα πρωταθλήματα

Οι ομάδες που συνέχισαν μέχρι και τη φάση των 16 του Champions League κλήθηκαν να επιστρέψουν στα γήπεδα τον Αύγουστο, ώστε να ολοκληρώσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Μετά από μια αρκετά εντυπωσιακή και απρόβλεπτη διαδικασία knockout, ορίστηκε πρωταθλητής Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, και ήταν σειρά της σεζόν 2020-21 να ξεκινήσει. Τον Σεπτέμβριο και μόνο με ενάμιση μήνα ξεκούρασης, τα πρωταθλήματα άρχισαν με ένα γεμάτο πρόγραμμα "αναγκάζοντας" την κάθε ομάδα να παίξει τρεις φορές την εβδομάδα, από τις αρχές του Οκτώβρη και μετά.

Ήρθαν οι εθνικές και το κακό τρίτωσε

Μπορεί το Euro να μην έγινε και να μεταφέρθηκε για την επόμενη χρονιά, όμως η διοργάνωση Nations League, γνωστή από πέρυσι όταν την πρωτοείδαμε, ήρθε σαν καταστροφέας για τους παίχτες. Τρεις διακοπές. Μια τον Σεπτέμβριο, μια τον Οκτώβριο, μια τον Νοέμβριο. Δύο εβδομάδες αφιερωμένες κάθε μήνα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Γίνεται κατανοητό ότι αποτέλεσε μια επιπρόσθετη επιβάρυνση για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καλούνται στη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά να ανταποκριθούν στην πιο δύσκολη, ίσως, σεζόν στα χρονικά.

Καλώς τους τραυματισμούς

Φυσικό επακόλουθο του φορτωμένου προγράμματος ήταν να κάνουν, αργά ή γρήγορα, την εμφάνιση τους και οι τραυματισμοί. Όλες οι ομάδες έχουν έστω και από έναν τραυματισμό, όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν, που έχασε τον κομβικό Κίμιχ, όπως και η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ, που αυτή τη στιγμή συμπληρώνει ένα πάγκο γεμάτο τραυματίες έχοντας πολλούς βασικούς παίκτες τραυματισμένους. Επομένως, μπορεί να υπήρξε οργάνωση, σχεδιασμός και προνόηση για να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις πάση θυσία, όμως φαίνεται να υπήρξε αδιαφορία για την προστασία των ποδοσφαιριστών, αναγκάζοντας τους να κάνουν κάτι που ακόμη και μια μηχανή θα δυσλειτουργούσε, εξαιτίας "υπερθέρμανσης".

Τα πιο δύσκολα βρίσκονται στον ορίζοντα

Καλώς ή κακώς, αυτό το πρόγραμμα δεν φαίνεται να αλλάζει και οι ομάδες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να είναι ανταγωνιστικές στις διοργανώσεις με ό,τι υλικό κατέχουν. Δεν είναι περίεργο που χρησιμοποιούνται και παίχτες ακαδημιών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω των τραυματισμών. Μην ξεχνάμε ότι το Euro είναι προγραμματισμένο για το επόμενο καλοκαίρι, 2021, γεγονός που καθιστά σαφές ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ξεχάσουν τις λέξεις "ξεκούραση" και "κενό" μέχρι και τον Ιούλιο του 2021.

Ας νικήσει αυτός με την καλύτερη φυσική κατάσταση...

*Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog