Μεγάλος νικητής του Golden Boy 2020 ο Έρλινγκ Χάαλαντ (pic & vid)

Κώστας Τόπας
Μεγάλος νικητής του Golden Boy 2020 ο Έρλινγκ Χάαλαντ (pic & vid)

bet365

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο μεγάλος νικητής του βραβείου «Golden Boy 2020», όπως έκανε γνωστό με το πρωτοσέλιδο της, η ιταλική εφημερίδα Tuttosport.
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. |21+

Η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» διοργανώνει από το 2003 το βραβείο «Golden Boy», το οποίο οι δημοσιογράφοι δίνουν στο κορυφαίο ταλέντο της χρονιάς. Στη σχετική λίστα συγκαταλέγονται ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2000.

Ο νεαρός επιθετικός της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ αναδείχθηκε ο νικητής του φετινού βραβείου, χάρη στην εξαιρετική του περυσινή χρονιά, στην οποία πέτυχε 44 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Οπως επίσης ιδανικό ξεκίνημα έχει κάνει και φέτος με 11 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις, μοιράζοντας μάλιστα και 3 ασίστ.

Ο Νορβηγός στράικερ δεν είχε εύκολο έργο, καθώς στη σχετική λίστα υπήρχαν κι άλλα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου, όπως οι Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ, ο οποίος κοστολογείται με 117 εκατ. ευρώ, Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν (60 εκατ. ευρώ)και Ανσού Φατί της Μπαρτσελόνα (50 εκατ. ευρώ). Τελικά όμως ο Χάαλαντ κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους σε ψήφους και να αναδειχθεί «Golden Boy» της χρονιάς.

Το αξιοσημείωτο είναι πως υποψήφιος ήταν και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τζόλης ο οποίος ήταν μέχρι και στη λίστα των 40 που διεκδικούσαν το βραβείο.

Η λίστα όλων των νικητών από το 2003

 

Τελευταία Νέα