Νορβηγός ρέφερι σε ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού κι Εθνικής έγινε ο πρώτος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος

Gazzetta team
Νορβηγός ρέφερι σε ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού κι Εθνικής έγινε ο πρώτος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος

bet365

Ο Τομ Χάγκεν, ο οποίος στο παρελθόν σφύριξε ευρωπαϊκά ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, αλλά και την ήττα της Εθνικής στα Φερόε, έγινε ο πρώτος διαιτητής που αποκαλύπτει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Σε μια κίνηση-τομή για να σταματήσει να θεωρείται «ταμπού» το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στο ποδόσφαιρο προχώρησε ο Τομ Χάγκεν, ο οποίος έγινε μόλις ο πρώτος διεθνής ρέφερι που δήλωσε ανοιχτά τη σεξουαλικότητά του.

Μιλώντας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Glomdalen», ο 42χρονος Νορβηγός διαιτητής, που παραμένει ενεργός στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, προέβη στη συγκεκριμένη αποκάλυψη, για την οποία όπως δήλωσε «αισθάνομαι πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω και πιστεύω πως μόνο θετικά πράγματα μπορούν να βγουν μέσα από αυτήν».

Στο πρόσφατο ματς που διαιτήτευσε ανάμεσα σε Βαλερέγκα και Κρίστιανσουντ, ο Χάγκεν κλήθηκε να προσπεράσει την επίθεση ενός ποδοσφαιριστή στον αντίπαλο προπονητή με ομοφοβικά σχόλια, για την οποία ανέφερε: «Ήταν ειρωνία να σφυρίξω εγώ σε τέτοιο παιχνίδι. Μπορεί να το είπε εν βρασμώ, σίγουρα αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να τα εξαφανίσουμε από αυτό».

Ο Χάγκεν έχει αποσυρθεί εδώ και μια πενταετία από τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA, έχοντας σφυρίξει ως τότε συνολικά τέσσερις φορές σε ματς ελληνικής ομάδας: στο 3-0 του Ολυμπιακού στην έδρα της Άντερλεχτ για το Champions League το 2013, στο 0-0 του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα για τα προκριματικά της διοργάνωσης τον Αύγουστο του 2012, αλλά και στην ήττα του ΠΑΟΚ από την Ουντινέζε με 3-0 στην Τούμπα για τους «32» του Europa League τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Επίσης, ήταν ο «άρχων» της αναμέτρησης της Εθνικής Ομάδας στην ταπεινωτική εκτός έδρας ήττα από τα Νησιά Φερόε (2-1), τον Ιούνιο του 2015.

 

Τελευταία Νέα