Ελλάδα U21- Κροατία U21: 0-1

Δημήτρης Τομαράς
Ελλάδα U21- Κροατία U21: 0-1

bet365

Ο στόχος της Εθνικής Ελπίδων για παρουσία στα τελικά του Euro-21 μοιάζει πλέον... όνειρο απατηλό. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα ηττήθηκε στη Λεωφόρο με 1-0 από την Κροατία του Μπίσκαν κι απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τις θέσεις που δίνουν «εισιτήρια».
Η Εθνική μας ομάδα έχασε από την Κροατία εντός έδρας με 1-0 στα προκριματικά του Euro U21 και αυτό σημαίνει πως η υπόθεση - πρόκριση δυσκόλεψε για τα καλά... Και αυτό διότι μένει πια σχετικά μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ της.
Η διάταξη της Ελλάδας: Τζολάκης - Κατράνης, Νικολάου, Διαμαντής, Αποστολάκης - Α. Τσιγγάρας, Ρέτσος - Παπανικολάου, Μπουζούκης, Θ. Τσιγγάρας - Δουβίκας. Ο σχηματισμός της Κροατίας ήταν: Σέμπερ - Σούταλο, Έρλιτς, Γκβαρντιόλ, Σόσα - Μάγιερ, Νέγιασμιτς, Μόρο - Ιβάνουσετς, Μούσα & Σπίκιτς.
Το γκολ του Μάγιερ από λανθασμένη αντίδραση της άμυνα της Εθνικής μας που μπήκε σχετικά νωρίς στο ματς έκρινε τα πάντα. Για την ακρίβεια μπήκε στο 27' και με τις τελικές να είναι 4-14.
Η Ελλάδα στο α' μέρος δέχθηκε πίεση και γενικά η Κροατία είχε πιο καλή εικόνα μεσοεπιθετικά. Στην επανάληψη είχε δύο καλές φάσεις με Μπουζούκη και Παπανικολάου ενώ ζήτησε μάλλον δικαιολογημένα χέρι και πέναλτι που δεν της δόθηκε. Η Ελλάδα έχει 13 πόντους μετά από 8 αγώνες (μετά τα ματς των Τσεχίας και Σκωτίας που είναι σε εξέλιξη κινδυνεύει να μείνει 4η στον όμιλο) και τα επόμενά της ματς είναι τα εξής:
Ελλάδα - Τσεχία 13/11
Ελλάδα - Σκωτία 17/11
Ελλάδα: Τζολάκης, Αποστολάκης (78΄ Ουές), Κατράνης, Νικολάου (73΄ Εμμανουηλίδης), Διαμαντής, Ρέτσος, Παπανικολάου, Δουβίκας, Μπουζούκης (79΄ Ξενιτίδης), Τσιγγάρας Άγγελος (88΄ Μπαγκαλιάνης), Τσιγγάρας Θεοχάρης (46΄ Βρουσάι).
Κροατία: Σέμπερ, Σόσα, Σούταλο, Έρλιτς, Νέγιασμιτς, Ιβάνουσετς (90+1΄ Ζβέρκο), Μόρο, Μάγερ (66΄ Μπίστροβιτς), Γκβάρντιολ, Μούσα (78΄ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (67΄ Βίζινγκερ).

Το format

Ενδιάμεση φάση ομίλων (16 ομάδες, 24 - 31/3/2021): Συμμετέχουν οι επικεφαλής των 9 ομίλων και οι πέντε καλύτερες ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της προκριματικής φάσης. Οι 14 ομάδες, μαζί με τους διοργανωτές της τελικής φάσης Ουγγαρία και Σλοβενία, θα σχηματίσουν τέσσερις ομίλους και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες και δεύτερες θέσεις θα προκριθούν στα τελικά.

Τελική Φάση (8 ομάδες, 31/5 - 6/6/2021): Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την ενδιάμεση φάση ομίλων και θα δώσουν απλούς αγώνες (προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός).

 

Τελευταία Νέα