Πορτογαλία - Ισπανία 0-0: Ελκυστικοί, αλλά «άσφαιροι» Ίβηρες (vid)

Πορτογαλία - Ισπανία 0-0: Ελκυστικοί, αλλά «άσφαιροι» Ίβηρες (vid)

bet365

Παρά τις πολλές φάσεις στο β΄μέρος και τον γρήγορο ρυθμό, Πορτογαλία και Ισπανία δεν βρήκαν γκολ στο μεταξύ τους φιλικό και έμειναν ισόπαλες (0-0). Εντυπωσιακή επτάρα της Γαλλίας, σαρωτική με εξάρα η Ιταλία, ισοπαλία στο 90' για Γερμανία.

Τελευταία φορά είχαν να βρεθούν αντιμέτωπες στο Euro 2018 και την «εποποιία» του Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ-τρικ για το τελικό 3-3. Δύο χρόνια αργότερα, Πορτογαλία και Ισπανία συναντήθηκαν ξανά αυτή τη φορά σε φιλικό, με το αποτέλεσμα να μένει ίδιο, αλλά δίχως τέρματα.

Στην 300ή του εμφάνιση με σύλλογο και εθνική από όταν έγινε 30 χρονών (279 γκολ), ο «CR7» έκανε ματσάρα και θα μπορούσε να έχει σκοράρει με τον «κεραυνό» του που σταμάτησε στο δοκάρι στο 53', ή έστω να χριστεί δημιουργός στο 68', αλλά το σουτ του Ρενάτο Σάντσες έπειτα από τη φανταστική του πάσα με το εξωτερικό κατέληξε επίσης στο οριζόνιο, χωρίς να περάσει τη γραμμή της εστίας.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επέλεξε βασικό τον Ρούμπεν Σεμέδο του Ολυμπιακού, έχασε μεγάλες ευκαιρίες μετά την ανάπαυλα, με τον στόπερ των Ερυθρολεύκων μάλιστα να αγγίζει το γκολ της νίκης στο 90', όμως, ούτε εκείνος, ούτε ο Ζοάο Φέλιξ μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, ο Ανταμά Τραορέ έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή και στην πρώτη του ενέργεια χάρισε τεράστια ευκαιρία στον Όλμο να σκοράρει, αλλά ο Κέπα αρνήθηκε το 0-1.

Το σκορ δεν άνοιξε ποτέ κι έτσι, οι πρωταθλητές Ευρώπης του Σάντος στρέφουν την προσοχή τους στα ματς του Nations League με Γαλλία και Σουηδία (11, 14/10), ενώ οι Φούριας Ρόχας θα κοντραριστούν με Ελβετία και Ουκρανία (10, 13/10).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Κανσέλο, Πέπε (46' Ρούμπεν Ντίας), Σεμέντο, Γκερέιρο (68' Σεμέντο), Νέβες, Μουτίνιο (46' Καρβάλιο), Σάντσες, Τρινκάο (79' Ζότα), Κριστιάνο Ρονάλντο (72' Ζοάο Φέλιξ), Αντρέ Σίλβα (46' Μπερνάρντο Σίλβα)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Κέπα, Ρομπέρτο, Γιορέντε, Γκαρθία (81' Ράμος), Ρεγιλόν (46' Γκαγιά), Μπουσκέτς (61' Ρόδρι), Θεμπάγιος (46' Καμπάνα), Κανάλες (62' Τραορέ), Όλμο, Ροντρίγκο (46' Μερίνο), Μορένο

«Σίφουνας» για 45 λεπτά η Ιταλία

Σαρωτική ήταν για ένα ημίχρονο η Ιταλία, όσο χρειαζόταν δηλαδή για να κάμψει εμφατικά την αντίσταση της Μολδαβίας με 6-0. Οι Ατζούρι του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν καταιγιστικοί απέναντι στην προσεχή αντίπαλο της Ελλάδας στο Nations League και σκόραραν πέντε γκολ στα πρώτα 45 λεπτά, επίδοση που πραγματοποίησαν για τρίτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 1987. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο αρχηγός, Στεφάν Ελ Σαράουι, που σκόραρε δις (30', 45+1') και ο «killer» Φραντσέσκο Καπούτο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στα 33 του χρόνια και το εξαργύρωσε με γκολ (23') και προσπάθεια που κατέληξε στο αυτογκόλ του Πόσματς (38'). Ο Κριστάντε ήταν εκείνος που άνοιξε το «χορό» για τους Ιταλούς, ενώ ο Μπεράρντι πρόσθεσε το τελευταίο γκολ στο 72', διευρύνοντας το αήττητο σερί της Σκουάντρα Ατζούρα στα 17 παιχνίδια, έχοντας να ηττηθούν πάνω από δύο χρόνια (14-3-0).

Οι τρεις επιστροφές της Τουρκίας και ισοπαλία στο 90'

Με πάρα πολλές αλλαγές και χωρίς τους σούπερ σταρ της χώρας η Γερμανία υποδέχτηκε την Τουρκία σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ματς. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν τρεις φορές, αλλά οι Τούρκοι βρήκαν απάντηση σε όλες και στο 90' ισοφάρισαν στο οριστικό 3-3. Ο Χάβερτς μοίρασε τις ασίστ στα πρώτα δύο γκολ των Ντράξλερ (45'+1'), Νόιχαουζ (58'), αλλά οι Τούρκοι είχαν απαντήσεις και στα δύο με τους Τουφάν (49'), Καράτσα (67'). Ο Βάλντσμιντ (81') φάνηκε να χαρίζει τη νίκη στα Πάντσερ, μα ο Κάραμαν είχε ακόμα ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους, που έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο.

Με... άχαστο Χιμένες το Μεξικό

Απέναντι σε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως η Ολλανδία, το Μεξικό έδειξε ότι είναι ανταγωνιστικό στο υψηλότερο επίπεδο. Οι Τρικολόρ επικράτησαν 0-1 και αυτό συνέβη επειδή ο Ραούλ Χιμένες που κέρδισε το πέναλτι, στήθηκε στην άσπρη βούλα. Και φυσικά ευστόχησε, κάτι που έχει κάνει στα 22 από τα 23 πέναλτι που έχει εκτελέσει στην καριέρα του.

Στα επτά σταμάτησε η Γαλλία, με Ζιρού να περνάει Πλατινί

Ο Καμαβινγκά έβαλε μία τρομερή γκολάρα και έγραψε ιστορία ως δεύτερος νεότερος σκόρερ μόλις στο 9' και από εκεί και έπειτα η Γαλλία έστησε ένα φιλικό πάρτι υποδεχόμενη την Ουκρανία, φτάνοντας στο 7-1. Τη σκυτάλη πήρε ο Ζιρού με δύο δικά του τέρματα (24', 34'). Με αυτόν τον τρόπο ο φορ της Τσέλσι έφτασε τα 42 με το εθνόσημο, ξεπέρασε τον θρυλικό Μισέλ Πλατινί και ανέβηκε 2ος all time σκόρερ πίσω από τον Τιερί Ανρί (51). Το αυτογκόλ του Μικολένκο (39') είχε ήδη διαμορφώσει την ευρεία νίκη των Τρικολόρ πριν καν το ημίχρονο, με τους Τολισό (65'), Μπαπέ (82') και Γκριεζμάν (89') να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο. Ο Τσιγκάνκοβ (53') απλά είχε μειώσει κάποια στιγμή αδιάφορα για τους φιλοξενούμενους.


Πολυβόλο και χωρίς Λέβα

Ο σούπερ σταρ της, Λεβαντόφσκι ήταν εκτός, αλλά η Πολωνία διατήρησε το επιθετικό πνεύμα της και διέλυσε 5-1 τη Φινλανδία. Το κενό του Λέβα το κάλυψε επάξια ο Γκροζίτσκι, ο οποίος ξεκίνησε το ματς με χατ τρικ (9', 18', 38'), ενώ Πιόντεκ (53') και Μίλικ (87') υπενθύμισαν πόσο δυνατή είναι η γραμμή κρούσης της Πολωνών. Ο Νίσκανεν (68') μείωσε σε ανύποπτο χρόνο για τους φιλοξενούμενους που τα έκαναν όλα λάθος.


Ανατροπή για Κροατία

Παραδοσιακά οι Ελβετοί δεν κάνουν ήττες στη χώρα τους. Ούτε καν στα φιλικά. Ωστόσο, αν και προηγήθηκαν (31' Γκαβράνοβιτς), είδαν τους Κροάτες να τους κάνουν την ανατροπή με τους Μπρέκαλο (42'), Πάσαλιτς (66') και να αποχωρούν από το Σεντ Γκάλεν με το υπέρ τους 1-2.

 

Τελευταία Νέα