Η UEFA θυμήθηκε το θαύμα της Ελλάδας στην Πορτογαλία

Κώστας Τόπας
Η UEFA θυμήθηκε το θαύμα της Ελλάδας στην Πορτογαλία

bet365

Το έπος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας θυμήθηκε η UEFA, η οποία θα δείξει ξανά σήμερα (18:00) τον τελικό με την Πορτογαλία.
Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* ! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Δεκαέξι χρόνια έχουν περάσει από τότε όπου η Εθνική ομάδα της Ελλάδας πάτησε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το Euro 2004 στην Πορτογαλία. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα νικούσε την οικοδέσποινα, Πορτογαλία των τόσων αστεριών στο ρόστερ της και μάλιστα δύο φορές.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, φιλοξενείται ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για το πως η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, κατάφερε να γράψει χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Μάλιστα, στο εν λόγω αφιέρωμα υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στον Θοδωρή Ζαγοράκη και στον Τραϊανό Δέλλα για την πολύτιμη παρουσία τους στο Euro 2004. Οπως και στον Λουίς Φίγκο, ο οποίος όμως παρά την πολύ καλή του επίδοση με την εθνική του ομάδα, δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο. «Αρχισε το τουρνουά με πιθανότητες 80 προς 1 για να κατακτήσει το τουρνουά», γράφει μεταξύ άλλων η UEFA.

«Η επιτυχία της Ελλάδας, ήταν το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του EURO - ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που είχε προκαλέσει η Δανία το 1992», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.

Οσο για τον Οτο Ρεχάγκελ, η UEFA μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον άλλοτε Γερμανό προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο οποίος δούλεψε σκληρά με τους παίκτες για να φτάσουν στην κορυφή.

Μάλιστα υπάρχουν και δηλώσεις του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος ήταν προπονητής της Πορτογαλίας. «Νίκησαν γιατί ήξεραν πολύ καλά πως να παίξουν αμυντικά. Οι Ελληνες παίζουν αμυντικά και ξέρουν πως να το κάνουν. Περίμεναν το λάθος του αντιπάλου. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς, αλλά πρέπει να το αποδεχτείς». Από την μεριά του ο Νίκος Νταμπίζας είπε πως «ο Ρεχάγκελ μας είπε να βγούμε εκεί έξω και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε και πως είμαστε οι νικητές του τουρνουά. Μας είπε οτι παίζαμε μπροστά σε 40.000 φιλάθλους και κόντρα σε μια καλή ομάδα αλλά όλοι νόμιζαν πως η Πορτογαλία θα νικήσει. Προφανώς τους αποδείξαμε πως η Ελλάδα ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη εκείνη τη στιγμή».

Μάλιστα, στις 18:00 αναμένεται να προβληθεί από την Uefa.tv το βίντεο από το αφιέρωμα του μεγάλου θριάμβου.

 

Τελευταία Νέα