Ο Ινφαντίνο προσπάθησε να σταματήσει εισαγγελική έρευνα

Κώστας Τόπας
Ο Ινφαντίνο προσπάθησε να σταματήσει εισαγγελική έρευνα

bet365

Η ελβετική εφημερίδα La Tribune de Genève δημοσίευσε έγγραφα που υποστηρίζουν τις πληροφορίες, ότι ο Τζιάνι Ινφαντίνο συναντήθηκε στις 22 Απριλίου 2016 με τον Ελβετό γενικό εισαγγελέα, για να επηρεάσει την έρευνα για το πρόσωπό του.

Η Εισαγγελία της Ελβετικής Συνομοσπονδίας (MPC) είχε αρχίσει να ερευνά τον Ινφαντίνο στις αρχές του 2016, λίγο μετά την εκλογή του ως κορυφαίο ηγέτη της FIFA.

Ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είχε γράψει τότε στον παιδικό του φίλο, Ρινάλντο Άρνολντ, ο οποίος είχε γίνει εισαγγελέας στο Haut-Valais:

«Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ότι είναι προς το συμφέρον μου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα το συντομότερο δυνατό, να καταστεί σαφές ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα», ανέφερε το email που αποκάλυψε η ελβετική εφημερίδα.

Ο Άρνολντ από την πλευρά του απάντησε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνάντηση σε δύο εβδομάδες. Εάν θέλετε, μπορώ και πάλι να σε συνοδεύσω».

Η εφημερίδα «Tribune de Genève» επικοινώνησε με την MPC και τη FIFA, αλλά και οι δύο αρνήθηκαν να προβούν σε δηλώσεις. Αν και ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός οργανισμός ήταν πάντα υπέρ της «συνεργασίας με την ελβετική δικαιοσύνη».

 

Τελευταία Νέα