Η σκέψη της UEFA για ευρωπαϊκά εισιτήρια βάσει ranking αν δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα

Gazzetta team
Η σκέψη της UEFA για ευρωπαϊκά εισιτήρια βάσει ranking αν δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα

bet365

Σενάριο από την Ιταλία αναφέρεται στις σκέψεις της UEFA να δώσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στις ομάδες ανάλογα με το ευρωπαϊκό ranking τους σε περίπτωση που τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρωθούν λόγω του κορονοϊού.

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ενδεχομένως να γνωρίζουμε περισσότερα για την τύχη των πρωταθλημάτων που έχουν διακοπεί λόγω του κορονοϊού. Την Πέμπτη (23/4) άλλωστε υπάρχει και η τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, η οποία αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Μέχρι στιγμής τα πάντα βρίσκονται στον «αέρα» και κάθε μέρα προκύπτουν διάφορα σενάρια. Τόσο σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της σεζόν σε κάθε χώρα σχετικά με τις ημερομηνίες, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA.

Η τελευταία βέβαια πρέπει να κάνει σκέψεις και στο πως θα πράξει σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήματα δεν ολοκληρωθούν αν κάποια κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας πάρει τελικά αυτή την απόφαση. Ένα τέτοιο σενάριο φέρνει στο προσκήνιο η ιταλική εφημερίδα Repubblica, κάτι που αν ισχύσει, τότε θα εφαρμοστεί λογικά και στη Super League.

Τι λέει αυτό το σενάριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας; Πως αν κάποιο πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, τότε πέρα από το αν ο τίτλος καταλήξει στα χέρια του πρωτοπόρου κάθε λίγκας, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη σεζόν μπορεί να μη δοθούν με βάση την κατάταξη των ομάδων στη φετινή βαθμολογία, αλλά με βάση τη βαθμολογία που έχουν στο ranking της UEFA.

Φυσικά, όπως προσθέτει η Repubblica, στην περίπτωση που κάποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν ολοκληρωθούν, τότε πέρα από τον τίτλο και τις ομάδες που θα πάρουν τις ευρωπαϊκές θέσεις για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το τι θα συμβεί με τις ανόδους και τους υποβιβασμούς. Θα προστεθούν την επόμενη σεζόν οι ομάδες που βρίσκονται σε θέση ανόδου τη δεδομένη στιγμή από τις μικρότερες κατηγορίες αυξάνοντας τον αριθμό των συλλόγων στην πρώτη κατηγορία; Και τι θα ισχύσει με τις κατώτερες κατηγορίες των πρωταθλημάτων;

Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα πολύ σημαντικά, τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν ανοικτά με την UEFA να βρίσκεται εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων για το τι πρόκειται να συμβεί. Αποφάσεις που φυσικά θα επηρεάσουν και την ελληνική Super League για την επόμενη μέρα...

 

Τελευταία Νέα