Τα 10(+1) ωραιότερα ευρωπαϊκά γκολ της Α.Ε.Κ. (vids)

Τα 10(+1) ωραιότερα ευρωπαϊκά γκολ της Α.Ε.Κ. (vids)

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Τα 10(+1) ωραιότερα ευρωπαϊκά γκολ της Α.Ε.Κ. (vids)

bet365

Τι να θυμηθώ – τι να ξεχάσω η κατάσταση από τον Μπατίστα, στον Σαββίδη και από τον Σάμπα στον Ντέμη, στον Σκόκο και τον Μπλάνκο και πιο πριν στον Γεωργάτο, πόσα πολλά αδίκησα δέκα υπέροχα γκολ και ένα για... κερασάκι!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Άντε τώρα να διαλέξεις δέκα τέρματα που είναι τα ωραιότερα από τις 226 αναμετρήσεις συνολικά (δεν βάζουμε και το Βαλκανικό Κύπελλο που έτσι φτάνουμε τα 253) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενός club όπως είναι η ΑΕΚ. Της μοναδικής ελληνικής ομάδας που συμμετείχε σε προημιτελική φάση κάθε ευρωπαϊκού θεσμού (σ.σ.: πρωταθλητριών, Κυπελλούχων και UEFA) και η οποία έχει πετύχει στην ιστορία της μυθικές νίκες απέναντι στα top club της Γηραιάς Ηπείρου και έχει γράψει ιστορία με πορείες και μεγάλες σε έκταση νίκες απέναντι σε σημαντικές ομάδες (όπως ήταν η Πόρτο για παράδειγμα).

Εννοείται πως αδίκησα πολλά γκολ. Πάρα πολλά γκολ όμως... Επίσης εννοείται ότι αδίκησα και πολλούς ποδοσφαιριστές μύθους (όπως ο Παπαϊωάννου, ο Μαύρος, ο Μπάγεβιτς και τόσοι άλλοι) που έκαναν πράματα και θάματα στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της ΑΕΚ. Όμως μου ζητήθηκε να ξεχωρίσω – θυμηθώ τα δέκα (κατά την προσωπική μου άποψη) ωραιότερα γκολ της Ένωσης στην Ευρώπη. Θα ήθελα και τη συμμετοχή σας. Το θέμα είναι αν μη τι άλλο ''πιασάρικο'' και απαιτεί και τις δικές σας απόψεις!

Από τον Σαββίδη και το τρελό... μπιφτέκι στην Νέα Φιλαδέλφεια στην πεντάρα επί της Διναμό Δρέσδης, στον Ντέμη και το γκολ ποίημα με την Ρεάλ από την κομπίνα της στατικής φάσης με τον Τσιάρτα. Από το γκολ – μύθος του Γεωργάτου με την Μακάμπι, στην εξευτελιστική αλλά τόσο μαγική λόμπα του Σκόκο στο παιχνίδι με την Βασλούι. Κι απ' το τρελό ξερό του Σαμπανάτζοβιτς στην Κύπρο κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, στο φάουλ – οβίδα από απίστευτη απόσταση του «Γκούλιτ των φτωχών» (σ.σ.: Μπατίστα) με την Τορίνο του τεράστιου Καζαγκράντε!

Από το... τούβλο του Ζαγοράκη στο Μεάτσα με την Ίντερ, στο ανεπανάληπτο ψαράκι του Δημητριάδη με την Αϊντχόφεν... Και τέλος από το μοναδικό ευρωπαϊκό γκολ του Παυλή στην Κύπρο με την Ομόνοια στο τακουνάκι αποθέωση της ποδοσφαιρικής ευφΰιας του Μπλάνκο με την Χετάφε στο ΟΑΚΑ. Δέκα και λίγα, πολύ λίγα -ελάχιστα για την ακρίβεια- είναι και για κερασάκι εκείνο το μυθικό φάουλ του Τσιάρτα στην Νέα Φιλαδέλφεια στο ματς με την Ρεάλ ντε...

Εννοείται πως δεν υπάρχει καν αναφορά στη σεζόν μύθο που η ΑΕΚ έφτασε στους τέσσερις του UEFA κι αυτό διότι προσωπικά αν και έχω δει τις γκολάρες δεν τα έχω ζήσει (ότι γεννήθηκα άλλωστε το 1977) και άρα δεν θα μπορούσα να τα συμπεριλάβω. Όπως και όλα πριν από το 1977 δεν υπάρχουν εδώ... Ορίστε λοιπόν σας παραθέτουμε τα δέκα ωραιότερα γκολ με τυχαία σειρά (όλα γκολάρες είναι! Καλή σας (και μας) απόλαυση:

1. Τι έβαλες ρε «Κουμπάρε»; Τι έβαλες;;;

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη του 1989 (27 του μηνός τότε για την ακρίβεια) και η ΑΕΚ φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Ανατολικής Γερμανίας Διναμό Δρέσδης στην (κατάμεστη) Νέα Φιλαδέλφεια στη ρεβάνς του 1-0 στην Δρέσδη όπου η Ένωση ηττήθηκε με παίκτη λιγότερο και χάρη σε γκολ του Λίμπεραμ. Πρόκειται για όσους δεν θυμούνται για την ομάδα του Ματίας Ζάμερ η οποία μόλις ένα χρόνο πριν είχε φτάσεις στα ημιτελικά του UEFA!

Ήταν μια νύχτα που έμεινε για πάντα στην ιστορία της ΑΕΚ αλλά και των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη αφού η πρωταθλήτρια Ελλάδας τότε επικράτησε ρίχνοντας πέντε (και λίγα ήταν) στους Γερμανούς! Ένα από αυτά ήταν γκολ για όσκαρ, ή πιο σωστά «ένα τέρμα που ευτυχώς το είδαμε, το ζήσαμε», όπως σημείωναν οι Ανατολικογερμανοί δημοσιογράφοι... Στο 37' ο Γιώργος Σαββίδης έχει την μπάλα στην κατοχή του, πολύ μακριά απ' την αντίπαλη εστία, οπλίζει το δεξί του πόδι και στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι για το 3-1...

2. Ναι ρε Ντανιέλο, ναι ρε «Γκούλιτ των φτωχών»!

Τα αφιερώματα πριν το ΑΕΚ - Τορίνο έδιναν και έπαιρναν στους Ιταλούς για την ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εκτός από τα πρόσωπα του Μανωλά (στον οποίο... υποκλίνονταν πάντα οι Ιταλοί σαν αμυντικό και τον θεωρούσαν στο top 10 όλων στην εποχή του) είχαν όλοι εστιάσει στον Ντανιέλ Μπατίστα. Κι' αυτό διότι ήταν πολύ κοντά φυσιογνωμικά στον Γκούλιτ. Ήταν εύκολο για τους Ιταλούς να του κολλήσουν το «Γκούλιτ των φτωχών»! Πού να 'ξεραν ότι θα τους επιβεβαίωνε στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Τορίνο στην Νέα Φιλαδέλφεια με μια εκτέλεση φάουλ στο 21' (τίποτα δεν είναι τυχαίο). Η εκτέλεση (με το εξωτερικό παρακαλώ και μόλις δυο βήματα φόρα), η απόσταση, η κατάληξη το μετατρέπουν σε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ...

Απλά να θυμίσω έτσι για την ιστορία ότι το ματς έληξε στο 2-2 και οι οπαδοί της Τορίνο διαβάζοντας τα αφιερώματα για την καυτή Νέα Φιλαδέλφεια και τα περί δυνατών χούλιγκαν της ΑΕΚ πήραν θέση στις θύρες 1-2 φορώντας κράνη (ισχύει, μέσα ήμουν, μάλιστα πορτοκαλί)!

3. Η λόμπα του ασύγκριτου Νάτσο Σκόκο

Η ΑΕΚ υποδέχεται το καλοκαίρι του 2009 την Βασλούι στην ρεβάνς του 2-1 της Ρουμανίας. Έχει αρχίσει να δυσκολεύει το... έργο για την ομάδα που ένα χρόνο πριν είχε φτάσει να πάρει το πρωτάθλημα αλλά να της το στερήσουν ελέω Βάλνερ. Ο Μπάγεβιτς έχει κάνει ξανά την επιστροφή του σαν κόουτς και όμως η ομάδα σε επίπεδο ρόστερ είναι δυνατή, πολύ δυνατή, με Σκόκο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Μαϊστόροβιτς, Σάχα... Κι όμως η ήττα ήρθε ως τραγικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και στη ρεβάνς έως το 74' δεν είχε κριθεί τίποτα!

Σε εκείνο το σημείο όμως (σ.σ.: στο 74') ήρθε αυτό το αγόρι που λέγεται Σκόκο να βάλει το δεύτερο γκολ (με ένα τελείωμα εκπληκτικό, λόμπα) και να σφραγίσει την πρόκριση για την ΑΕΚ που τελικά επικράτησε με 3-0! Ο «δαίμονας» όπως τον είχαν βαφτίσει στο Μεξικό και την Πούμας (και όλοι καταλάβαμε το γιατί) διεκδίκησε μια απομάκρυνση του Μπλάνκο, πήρε την μπάλα και (ποδοσφαιρικά) ξεφτίλισε τον αντίπαλο γκολκίπερ με μυθικό πλασέ-λόμπα...

4. Η κεφαλιά ψαράκι του... Βασιλομπίλαρου!

Καλοκαίρι του 1992 και η Νέα Φιλαδέλφεια... φλέγεται! Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ υποδέχεται την αντίστοιχη της Ολλανδίας Αϊντχόφεν και παρά τη διαφορά (με όλες τις ελληνικές ομάδες) στο μπάτζετ με την PSV του Ρομάριο, οι «κιτρινόμαυροι» το πίστευαν. Φάνηκε και στην αρχή του ματς αλλά ο βοηθός του διαιτητή δεν είχε την ίδια επιθυμία. Πολύ νωρίς κόβει με δυο ανύπαρκτα οφσάιντ τετ α τετ για την ΑΕΚ. Είναι η εποχή που στη ζωή μας από τον ANT1 έχει μπει «ο κομπιούτερ της αλήθειας» και έχει τη μια φάση το σχετικό βίντεο (ο Σαβέβσκι καλυπτόταν από Κούμαν και Τίχελεν)!

Η νίκη ήρθε, με το φτωχό 1-0, η Ένωση έχασε την ευκαιρία λόγω βοηθού και χάνει και τον Σαμπανάτζοβιτς που συμπληρώνει κάρτες και αυτό αποδεικνύεται καταστροφικό αφού εκείνος ήταν που έσβησε τον άνθρωπο γκολ, τον Ρομάριο, μιας και ο Σάμπα ήταν μετρ του είδους του... Η πρόκριση μπορεί να μην ήρθε όμως είδαμε ένα από τα πιο όμορφα γκολ της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό ματς. Στο 52' ο Σαβέβσκι εκτελεί φαουλ και ο Βασίλης Δημητριάδης ίπταται και με κεφαλιά ψαράκι από το ύψος του πέναλτι στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στο πλεχτό!

5. Το μοναδικό ευρωπαϊκό «τεμάχιο» του Παυλή!

Είναι και γκολ που δυστυχώς αν και συνιστούν από τα καλύτερα που έχουμε δει, δυστυχώς για την ομάδα, δεν προκάλεσαν αυτό που έπρεπε για την ΑΕΚ. Κοινώς την πρόκριση... Όπως για παράδειγμα στην προκριματική φάση για το Europa League με αντίπαλο την Ομόνοια την εποχή που ο Δώνης ήταν στον πάγκο της Ένωσης και ο Ντέμης Νικολαΐδης πλησίαζε την αποχώρηση από τον προεδρικό θώκο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ παίζει στην Κύπρο και ο Mike, ο αγαπημένος μου Παυλής, το παιδί που αγαπώ και νιώθω σα μικρό μου αδερφάκι, έχει μπει αλλαγή αφού η ομάδα είναι πίσω στο σκορ και ψάχνει τουλάχιστον δυο γκολ. Το ένα το βρήκε από το μοναδικό τέρμα που σημείωσε με την αγαπημένη του φανέλα ο Παυλής, το άλλο δεν ήρθε ποτέ... Αλλά δεν το επέλεξα επειδή έχω αδυναμία στον Μιχάλη, δείτε το και θαρρώ θα συμφωνήσετε, διότι το ξερό δεξί σουτ που πιάνει στην πρώτη πάσα του Μπλάνκο και επαφή του στο ματς (στο 89') το στέλνει στο απέναντι παράθυρο!

6. Το... μπιφτέκι του Ζαγοράκη στη «σφαγή» του Μεάτσα!

Η ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος ταξιδεύει στο Μιλάνο να αντιμετωπίσει την Ίντερ και μαζί της πάνε στην Βόρεια Ιταλία και 7.000 φίλοι της Ένωσης για να στηρίξουν την ομάδα των Νικολαΐδη, Τσιάρτα, Ζήκου, Ίβιτς, Ζαγοράκη, Κασάπη, Γκαμάρα, Καψή, Μαλαδένη και άλλων... Ένα ματς στο οποίο χρειάστηκε η... σφαγή των «κιτρινόμαυρων» για να γνωρίσουν την ήττα με 3-1. Σε διαφορετική περίπτωση η ΑΕΚ δεν έχανε στο Μιλάνο εκείνο το βράδυ, ποτέ όμως, αφού μετά το γκολ στο 7' του «Ζαγόρ», γίνεται στο 9' πέναλτι στον Μαλαδένη και δεν το δίνει ΠΟΤΕ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ακυρώνεται καθαρό γκολ του Γκαμάρα και δεν δίνεται πέναλτι υπέρ του Ίβιτς...

Ο Ζαγοράκης το 'ψαξε το γκολ από νωρίς. Και δεν αναφέρομαι στο 7' που βρήκε το υπέροχο γκολ. Τρία λεπτά νωρίτερα ο διεθνής -τότε- μέσος της ΑΕΚ είχε σουτάρει μέσα απ' την περιοχή και ο Τόλντο είχε σώσει την εστία του. Στο 7΄ όμως δεν το είδε ποτέ! Ο Τσιάρτας πάσαρε στον Ζαγοράκη και ο τελευταίος πριν σκάσει η μπάλα με δεξί σουτ με το εξωτερικό κρεμάει τον Τόλντο και βάζει μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ και φωτιά στην εξέδρα των 7.000 φίλων της Ένωσης!

7. Το... κάρφωσε από το «σπίτι» του ο Γεωργάτος!

Όλη η πορεία του Γρηγόρη Γεωργάτου στην ΑΕΚ ήταν κατά κάποιο τρόπο... μυθική. Έτσι και τα γκολ του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Το τέρμα όμως που θα μείνει αξέχαστο και συνιστά ένα από τα ωραιότερα ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς είναι αυτό με την Μακάμπι Χάιφα. Είναι η περίοδος που ο Ολυμπιακός δεν τα πάει καλά στην Ευρώπη, η Μακάμπι και ο Έγκα (και το Mega) γίνονται στίχοι για συνθήματα που αφορούσαν τους «ερυθρόλευκους» και τον αποκλεισμό τους από την Μακάμπι που η μοίρα τα έφερε έτσι και βρήκε μπροστά της η ΑΕΚ την ίδια σεζόν (η Ένωση συνέχιζε ενώ ο Ολυμπιακός όχι).

Το ματς ξεκινάει με πέναλτι υπέρ της Μακάμπι με τον Αγιεκμπένι να ψάχνει το πέμπτο του γκολ σε ελληνική ομάδα (τέσσερα είχε βάλει συνολικά στον Ολυμπιακό) αλλά δεν... Η ΑΕΚ απαντάει άμεσα με τον Γρηγόρη Γεωργάτο να σκοράρει με ξερό αριστερό έπειτα από κόρνερ του Πέτκοφ, δείτε το, απολαύστε το. Το πρώτο του ήταν με την φανέλα της Ένωσης ενώ είχε και ασίστ στο 2-0 του Ντέμη Νικολαΐδη. Για την ιστορία η ΑΕΚ επικράτησε της Μακάμπι με 4-0...

8. Είδε κι... απόειδε ο «Σάμπα» και το 'στειλε στο ''γάμα''!

Στην Κύπρο η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΑΠΟΕΛ (του Σίνισα Γκόγκιτς) το καλοκαίρι του 1992 για τα προκριματικά του Champions League. Έμοιαζε για εύκολη αναμέτρηση... Όμως δεν ήταν! Ούτε και η ρεβάνς. Δυο ματς με ένταση εντός και εκτός γηπέδου. Η Ένωση έκανε το χρέος της και η γκολάρα του Σαμπανάτζοβιτς ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για να έρθει το αποτέλεσμα που ήθελε η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς που το είχε πάντα να τα κάνει λίγο... θρίλερ!

Διανύουμε το πρώτο ημίχρονο και σε μια κατάσταση που η μπάλα βρίσκεται αρκετά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Σέρβος πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ερυθρό Αστέρα ανακτά δυο και τρεις φορές την κατοχή για την ΑΕΚ. Αφού είδε κι... απόειδε, στο 30' και αφού έψαχνε για πάσα, προχώρησε, πήρε τη μπάλα, έπαιξε το 1-2 με τον Δημητριάδη και με αριστερό υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Πετρίδη και έκανε το 0-1 (2-2 τελικό σκορ).

9. Υπόκλιση στον Killer Μπλάνκο και στο τακουνάκι του...

Η ΑΕΚ πάντα είχε τον τρόπο της να βρίσκει τον ιδανικό φορ. Κι ακόμη τον έχει... Ένας από αυτούς που αγαπήθηκαν όσο λίγοι για την προσφορά του, τη ταπεινότητά του και την αφοσίωσή του (αλλά και γιατί το μάτωνε το πλεκτό) ήταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο αγαπημένος «Ζορό» των φίλων της ΑΕΚ είχε σκοράρει με την αγαπημένη του φανέλα με κάθε τρόπο: Κεφαλιά, ψαλιδάκι, σουτ, πλασέ, γόνατο, στήθος, κοιλιά, γάμπα! Το μόνο που έλειπε από τη συλλογή γκολ ήταν το τακουνάκι... Ήταν η Χετάφε το θύμα και η απόδειξη ότι εκτός των άλλων είχε ποδοσφαιρικό μυαλό όσο λίγοι μέσα στο κουτί!

Είναι η σούπερ σεζόν 2007-08 με την ΑΕΚ να κάνει απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα. Όχι και στην Ευρώπη... Υποδέχεται την Χετάφε στο ΟΑΚΑ και έως το 93' χάνει με 0-1. Εκείνη τη στιγμή... χτύπησε ο Μπλάνκο! Κόρνερ με τον Ριβάλντο, κόντρες η μπάλα καταλήγει στον Αρουαμπαρένα που γυρίζει με τη μία τη μπάλα, ο Καλόν παίρνει την κεφαλιά και ο Μπλάνκο αφού κολλάει τη στρογγυλή θεά με το αριστερό με το δεξί κάνει το τακουνάκι και... στέλνει όλους για τσάι και το τόπι στο πλεχτό...

10. Τσιάρτας σερβίρει και Νικολαΐδης γκολάρα με ανάποδη κεφαλιά!

Δεν είναι πολλά τα ματς στα καλά του χρόνια που θα βρεις τον Κασίγιας να βλέπει σαν άγαλμα τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Με την ΑΕΚ έγινε όμως... Και η εικόνα έχει μείνει! Ήταν εκείνη η σεζόν που η Ένωση του Μπάγεβιτς στο Champions League δεν κάνει ήττα αν και ήταν στον όμιλο με Ρεάλ (Γκαλάκτικος ότι σημαίνει αυτό), Ρόμα και Γκενκ. Έξι ματς, αήττητη η Ένωση και χαμένη πρόκριση για μια νίκη...

Εκείνο το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου του 2002 και ειδικά το πρώτο 45λεπτο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες όλων των φίλων της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να συνιστά το πιο μυθικό 30λεπτο (για να είμαστε τίμιοι) ομάδας απέναντι σε ένα club που είχε τους Ζιντάν, Ραούλ, Φίγκο, Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος, Μακελελέ, Καμπιάσο, Γκούτι και Σαλγάδο. Στο 28' μπήκε ένα τέρμα που ακόμη μνημονεύουν στη Μαδρίτη. Ο Τσιάρτας εκτέλεσε το φάουλ στη γνωστή (αλλά αδούλευτη στην πραγματικότητα) κομπίνα με τον Ντέμη Νικολαΐδη και ο τελευταίος απ' το ύψος του πέναλτι και της μικρής περιοχής αφού χάζεψε τον Μακελελέ και τον άδειασε με ανάποδη κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Κασίγιας για το 3-1!

10+1 Το... κερασάκι του Mago στην «τούρτα» των ευρωπαϊκών τερμάτων!

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι, εκείνο ντε με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Νέα Φιλαδέλφεια, θα υπάρχει και το... κερασάκι στην τούρτα που λέμε! Αδικήσαμε πολλά γκολ και τα αφήσαμε απ' έξω. Λογικό με τόσα ματς και τόσα τέρματα. Όμως δεν γίνεται να μη συμπεριληφθεί εκείνο το φάουλ του «El Mago» και το 1-0 απέναντι στους «Γκαλάκτικος»... Είναι το εκπληκτικό χτύπημα του που έρχεται έπειτα από επανάληψη που έδωσε ο ρέφερι και ενώ το πρώτο χτύπημά του είχε σταματήσει στο δοκάρι.

Ήταν της μοίρας του γραπτό να το πετύχει ρε παιδί μου... Κι ο Τσιάρτας έβαλε όλη τη τέχνη του αριστερού μαγικού ποδιού του και έστειλε τη μπάλα εκεί που έπρεπε. Εκεί που του είπε να μην το κάνει αστειευόμενος ο Ρομπέρτο Κάρλος όταν έστησε τη μπάλα για να εκτελέσει το 10 το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου... Η μπάλα υποκλίθηκε και πάλι στο μαγικό αριστερό του χτύπημα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...