Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει την αξία ομάδων και ποδοσφαιριστών

Κώστας Τόπας
Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει την αξία ομάδων και ποδοσφαιριστών

bet365

Η πανδημία του Covid-19 έχει επηρεάσει όχι μόνο τις ζωές όλων αλλά και τον χώρο του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα την μεταγραφική αξία ποδοσφαιριστών.

Η αναστολή των πρωταθλημάτων σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι οι σύλλογοι έχουν δεχθεί ένα οικονομικό χτύπημα και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, ώστε να επανέλθουν στην κανονικότητα. Φυσικά, επηρεάζεται και ο μεταγραφικός σχεδιασμός όλων των ομάδων για τα επόμενα χρόνια

Σύμφωνα με το Transfermarkt, η αξία τόσο των συλλόγων όσο και των ποδοσφαιριστών έχουν πέσει κατακόρυφα. Η αξία της Ρεάλ μειώθηκε από 191,5 εκατομμύρια ευρώ σε 888,5 εκατομμύρια ευρώ. Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα καθώς η αξία του ρόστερ της έπεσε κατά 207,1 εκατομμύρια ευρώ και πλέον κοστίζει 852,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η αξία όλων των ποδοσφαιριστών έχει μειωθεί κατά 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός του Μπορούσια Ντόρτμουντ Τζέιντον Σάντσο βρίσκεται στην όγδοη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με την αξία του να μειώνεται κατά 10%. Από 130 εκατομμύρια ευρώ σε 117 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο τον Μ​έσι, στην σχετική κατάταξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα