«Δεν έχει οικονομικό πρόβλημα η Τρουά, αλλά ψάχνει επενδυτή για να μπει στην γαλλική ελίτ»

«Δεν έχει οικονομικό πρόβλημα η Τρουά, αλλά ψάχνει επενδυτή για να μπει στην γαλλική ελίτ»

bet365

Ο Γάλλος ρεπόρτερ Φλοριάν Σερμέζ με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη για την Τρουά ακτινογραφεί τον γαλλικό σύλλογο στο gazzetta.gr. «Έχει τα περισσότερα έσοδα στην κατηγορία, αλλά ψάχνει την καθιέρωση στη Ligue 1».

Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από την Γαλλία το τελευταίο διάστημα θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλακεί στον σύλλογο της Ligue 2, κάτι που ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ φρόντισε να διαψεύσει.

Το France Football ισχυρίστηκε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε αρχές Μαρτίου με τον ιδιοκτήτη της Τρουά, Ντανιέλ Μασόνι, ο οποίος αναζητεί συμπαίκτη. «Παρών» στη συνάντηση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ήταν και ο αθλητικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Λουίς ντε Σόουζα, περισσότερο όμως για θέματα που αφορούσαν ενδεχόμενες μεταγραφές.

Ο ρεπόρτερ του περιοδικού Onze Mondial αλλά και Foot National, Φλοριάν Σερμέζ μίλησε στο gazzetta.gr για το παρασκήνιο των επαφών του προέδρου της Τρουά, Ντανιέλ Μασονί με υποψήφιους διοικητικούς συμπαίκτες, ενώ αναφέρθηκε στη δυναμική του συλλόγου που αποπνέει υγεία.

Όπως σημείωσε ο Γάλλος δημοσιογράφος, η Τρουά έχει τα περισσότερα έσοδα στην κατηγορία, φημίζεται για τα τμήματα υποδομής που διαθέτει και μεγάλος στόχος της είναι να καθιερωθεί στη Ligue 1.

Πως θα χαρακτήριζες την Τρουά σε διοικητικό επίπεδο και γιατί αναζητεί επενδυτή; Θεωρείται υγιής ως σύλλογος;

«Συχνά κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Τρουά να πωλείται. Πρόσφατα ο Ευάγγελος Μαρινάκης ακούστηκε πως αναλαμβάνει τον σύλλογο. Επίσης, έπαιξε το όνομα του Κινεζοαμερικανού επιχειρηματία, Τσίεν Λι, ο οποίος ήταν μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Νις μέχρι που το περασμένο καλοκαίρι κατέληξε στον Τζιμ Ράτκλιφ. Επίσης το 2016 είχε ενδιαφερθεί για την Τρουά ο Γκάρι Άλεν, οποίος ήταν ιδιοκτήτης των Πόρτλαντ Σπάρτανς.

Η αγοραπωλησία είχε προχωρήσει, αλλά τελικά «ναυάγησε» γιατί ο νυν πρόεδρος της ομάδας Ντανιέλ Μασονί ζήτησε περισσότερα χρήματα. Η Τρουά είναι ένας υγιής σύλλογος. Τρανή απόδειξη σε αυτό που λέω αποτελεί ο οικονομικός έλεγχος που πραγματοποίησε η αρμόδια οικονομική αρχή της Γαλλίας και σύμφωνα με τον οποίο, η Τρουά βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 2 έχοντας στη σεζόν 2018/19 καθαρά έσοδα, 2.046.000 εκατ. Ευρώ!».

Ποιος είναι ο στόχος που έχει θέσει ο σύλλογος;

«Ο στόχος της Τρουά είναι απλός. Να επιστρέψει στη Ligue 1. Κατά την διάρκεια της περασμένης δεκαετίας ήταν ομάδα ασανσέρ ανάμεσα στην 1η και την 2η κατηγορία. Αν και ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια, ξαφνικά έπεσε...

Ο βραχυπρόθεσμος στόχος του συλλόγου είναι να βρεθεί ξανά στην ελίτ του γαλλικού ποδοσφαίρου και ο μακροπρόθεσμος να ξαναβρεί την αγωνιστική της ισορροπία για να διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο του γαλλικού ποδοσφαίρου. Στην τρέχουσα σεζόν παραμένει στην διεκδίκηση της ανόδου, αφού είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους σε σχέση με την πρωτοπόρο Λοριάν».

Θεωρείς διαθέτει το ειδικό βάρος για να τα καταφέρει με την υποστήριξη ενός νέου οικονομικού παράγοντα;

«Νομίζω πως όλοι οι σύλλογοι χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Δεν θεωρώ ωστόσο πως αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας αφού η λειτουργία της είναι εύρυθμη σε όλα τα επίπεδα. Όπως προείπα το θέμα είναι να καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα είναι αγωνιστικό. Η Τρουά διαθέτει όλα εκείνα τα συστατικά για να βρει θέση στα μεσαία στρώματα της Ligue 1. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι σε σχέση με άλλες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας όπως είναι οι Αμιάν, Ανζέ και Ντιζόν».

Ο πρόεδρος Μασονί στην παρούσα φάση θεωρείς πως επιχειρεί να πουλήσει τον σύλλογο;

«Ο πρόεδρος Ντανιέλ Μασονί πρόσφατα αρνήθηκε πως βρισκόταν σε επαφές με τον Τσίεν Λι. Ενδεχομένως να θέλει να οδηγήσει την Τρουά στην άνοδο και εν συνεχεία να πουλήσει την ομάδα. Ήταν εκείνος που έσωσε τον σύλλογο το 2009 αναλαμβάνοντας τον και επενδύοντας».

Ποιο είναι το στάτους της ομάδας στη Γαλλία;

«Η Τρουά είναι ένας δημοφιλής σύλλογος. Μπορεί να μην έχει πολλούς οπαδούς στη Γαλλία, αλλά διαθέτει την δική της τοπική κοινότητα. Έχει δημιουργήσει καλό προφίλ στη χώρα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής. Για παράδειγμα κατέκτησε το Coupe Gambardella (το αντίστοιχο Κύπελλο Γαλλίας) στις ηλικίες Κ-18/Κ-19 το 2018.

Επίσης δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές με την εθνική Γαλλίας του 2018, οι Μπλεζ Ματουιντί και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ ξεκίνησαν από εκεί. Διαθέτει όπως σου είπα το προφίλ του συλλόγου που παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας αρχές ως σύλλογος»

 

Τελευταία Νέα