Το βίντεο που αποδεικνύει γιατί ο Πίρλο ήταν ο Maestro του ποδοσφαίρου (vid)

Gazzetta team
Το βίντεο που αποδεικνύει γιατί ο Πίρλο ήταν ο Maestro του ποδοσφαίρου (vid)

bet365

Ο Αντρέα Πίρλο ήταν ένας από τους καλύτερους μέσους που έχει παρουσιάσει το ποδόσφαιρο τα τελευταία έτη. Εγραψε χρυσή ιστορία τόσο με τη φανέλα της Γιουβέντους όσο και με της Μίλαν. Ενας παίκτης που δύσκολα θα ξεχαστεί εύκολα!

Powerfest: Η δημοφιλής σειρά από τουρνουά για τους λάτρεις του πόκερ. |21+

Με την Εθνική Ιταλίας, ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όταν κατέκτησε το τρόπαιο. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του στο Euro 2012 όταν οι «ατζούρι» είχαν φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Ηταν αυτός που κινούσε τα νήματα στον άξονα σε όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Οι αντίπαλοι του γνώριζαν πως κάθε φορά που τον αντιμετώπιζαν είχαν δύσκολο έργο.

Οχι ένας, όχι δύο αλλά τρεις και περισσότεροι παίκτες «έπεφταν» πάνω του για να μην τον αφήσουν να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα τους.

Παρ' όλα αυτά η ασφυκτική πίεση που του ασκούσαν δεν ενοχλούσε τον Αντρέα Πίρλο. Ισα Ισα τον βοήθαγε για να βρει τους συμπαίκτες του σε κενούς χώρους με «μαγικές» πάσες.

Μάλιστα, ο ίδιος στο παρελθόν έχει μιλήσει για τη βραδιά που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ξεκουραζόταν και έπαιζε FIFA στο PlayStation.

«Δεν αισθάνομαι ποτέ πίεση. Δεν δίνω καν σημασία στο άγχος. Στις 9 Ιουλίου 2006 στο Βερολίνο κοιμόμουν και έπαιζα FIFA στο PlayStation. Λίγες ώρες αργότερα την ίδια ημέρα βγήκα έξω και κατέκτησα το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Με τα καλύτερα λόγια μιλούσαν και όσοι παίκτες τον είχαν στον πλευρό τους. Οπως ο Τζιαλουίντζι Μπουφόν: «Βλέποντας τον να παίζει σκέφτηκα ότι ο Θεός υπάρχει. Ηταν τρομερά εκνευριστικό το πόσο καλός ήταν».

Ο Τσάβι, ο οποίος ήταν ένας ακόμα παίκτης που έκανε να μοιάζει το ποδόσφαιρο απλό αποθέωσε τον Πίρλο. «Ηταν κάτι το μαγευτικό όταν έβλεπα τον Πίρλο να παίζει. Κάθομαι και βλέπω παλιά του παιχνίδια γιατί απλά μου αρέσει. Με μαγεύει».

 

Τελευταία Νέα