Βενγκέρ: «Να καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ στην Ευρώπη»

Βενγκέρ: «Να καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ στην Ευρώπη»

Gazzetta team
Βενγκέρ: «Να καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ στην Ευρώπη»

bet365

Την αντίθεσή του στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ εξέφρασε ο Αρσέν Βενγκέρ, ισχυριζόμενος ότι προκαλεί μεγάλο βάρος στον γηπεδούχο του πρώτου αγώνα και πρέπει να καταργηθεί.

Κόντρα στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τάχθηκε ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός coach ανέπτυξε το σκεπτικό του για τον περιορισμό που προκαλεί επιθετικά στον γηπεδούχο του πρώτου αγώνα, αφού το κάθε γκολ που θα δεχθεί δίνει αμέσως πλεονέκτημα στον φιλοξενούμενο ενόψει της ρεβάνς. Η κατάργηση του εν λόγω κανονισμού, τόνισε, είναι ένα μέτρο που το πρότεινε ουκ ολίγες φορές κατά την θητεία του στην Άρσεναλ, με την μέση οδό να είναι έστω η εφαρμογή του μετά το τέλος του 90λεπτου.

«Παίζεις εντός έδρας νομίζοντας ότι κάθε γκολ που θα δεχθείς, είναι μισός-αποκλεισμός. Είναι μεγάλο χάντικαπ όταν παίζεις εντός έδρας το πρώτο ματς, γιατί πρέπει να επιτεθείς, αλλά και να κρατήσεις ασφαλή την άμυνα σου. Το πρότεινα για χρόνια όταν ήμουν στην Άρσεναλ, να καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ ή τουλάχιστον να έχει ισχύ μόνο στην παράταση, διότι το βάρος του είναι τεράστιο στο παιχνίδι στις μέρες μας», δήλωσε συγκεκριμένα στην εκπομπή του beIN Sports.

 

Τελευταία Νέα