Η Λιντς βιώνει ξανά τον ίδιο εφιάλτη

Gazzetta team
Η Λιντς βιώνει ξανά τον ίδιο εφιάλτη

bet365

Πως η Λιντς, από την πρώτη θέση της Championship, κινδυνεύει πλέον να μείνει ακόμα και εκτός πρώτης πεντάδας, βλέποντας το (περυσινό) έργο να επαναλαμβάνεται...

Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η Λιντς ψάχνει να επιστρέψει στην Premier League, εκεί όπου ανήκει βάσει ιστορίας, πρεστίζ και φιλάθλων, για πρώτη φορά από την (μακρινή πια) σεζόν 2003-04. Πέρυσι, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα έχασε το εισιτήριο της ανόδου στα ημιτελικά των πλέι οφ από τη Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ (τότε).

Φέτος, τα Παγόνια φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν την απευθείας άνοδο για να γλιτώσουν από τις παγίδες των πλέι οφ. Και, παρ' ότι στο πρώτο μισό της σεζόν η Λιντς είχε ξεκινήσει ιδανικά και οδηγούσε την κούρσα της βαθμολογίας, εσχάτως έχει πέσει κατακόρυφα.

Με την ήττα στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ (2-0), η Λιντς συμπλήρωσε τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς, έχοντας μαζέψει μόλις εννέα βαθμούς από τους τελευταίους τριάντα που διεκδίκησε (δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες)!

Κάπως έτσι, η διαφορά έντεκα βαθμών που είχε από την τρίτη Φούλαμ εξανεμίστηκε και, από την πρώτη θέση, έπεσε στην δεύτερη (πρώτη πλέον είναι η Γουέστ Μπρομ), ούσα ισόβαθμη με τους Λονδρέζους και μόλις στο +2 από την πέμπτη Μπρίστολ Σίτι και στο +5 από την έκτη Πρέστον. Οι δύο πρώτοι ανεβαίνουν απευθείας και οι επόμενοι τέσσερις παίζουν στα πλέι οφ για το τρίτο, «χρυσό» εισιτήριο.

«Δεν μπορώ να απαιτήσω από τους παίκτες παραπάνω προσπάθεια. Έχουμε τα απαραίτητα εχέγγυα για να νικάμε και, εφόσον εκείνοι τα δίνουν όλα, το συμπέρασμα είναι πολύ ξεκάθαρο: Είμαι εγώ αυτός που πρέπει να βρει λύσεις» δήλωσε ο Μπιέλσα, ο οποίος θεωρεί εαυτόν υπεύθυνο γι' αυτή την κατάρρευση.

Και πέρυσι, πάντως, κάπως έτσι την... πάτησε η Λιντς. Στα μέσα Δεκεμβρίου ήταν πρώτη με έναν βαθμό περισσότερο από τη Νόριτς (ανέβηκε), έξι από την Γουέστ Μπρομ, εφτά από τη Ντέρμπι και οκτώ από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (η έτερη ομάδα που ανέβηκε απευθείας). Τον Μάιο, ο Λάμπαρντ της γκρέμισε το όνειρο...

Που ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου η Λιντς (21η αγωνιστική)

ΘΕΣΗ/ΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ

1. Λιντς (απευθείας άνοδος)

46

2. Γουέστ Μπρομ (απευθείας άνοδος)

46

3. Φούλαμ (πλέι οφ ανόδου)

35

4. Μπρίστολ Σίτι (πλέι οφ ανόδου)

35

5. Νότιγχαμ Φόρεστ (πλέι οφ ανόδου)

34

6. Πρέστον (πλέι οφ ανόδου)

34

Που είναι τώρα η Λιντς (31η αγωνιστική)

1. Γουέστ Μπρομ (απευθείας άνοδο)

59

2. Λιντς (απευθείας άνοδος)

55

3. Φούλαμ (πλέι οφ ανόδου)

55

4. Νότιγχαμ Φόρεστ (πλέι οφ ανόδου)

54

5. Μπρίστολ Σίτι (πλέι οφ ανόδου)

53

6. Πρέστον (πλέι οφ ανόδου)

50

 

Τελευταία Νέα