Παρουσίασε τον Ινγκεμπρίγκσεν ο ΑΠΟΕΛ (vid)

Παρουσίασε τον Ινγκεμπρίγκσεν ο ΑΠΟΕΛ (vid)

Gazzetta team
Παρουσίασε τον Ινγκεμπρίγκσεν ο ΑΠΟΕΛ (vid)

bet365

Συμβόλαιο 18 μηνών υπέγραψε με τους Κύπριους ο Νορβηγός πρώην προπονητής της Ρόζεμποργκ και το πρωί της Δευτέρας παρουσιάστηκε από τον σύλλογο.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης, πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ χαρακτήρισε ως την ιδανική λύση για να παίξει ο ΑΠΟΕΛ ελκυστικό ποδόσφαιρο τον Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν κατά την παρουσίασή του ως νέου προπονητή της ομάδας.

Ο Νορβηγός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τον Ιούνιο του 2021 και εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος με τη νέα προοπτική στην καριέρα του.

Μιλώντας στην παρουσίαση του Νορβηγού προπονητή ο πρόεδρος των «γαλαζοκιτρίνων» χαρακτήρισε ελκυστικό προορισμό τον ΑΠΟΕΛ και δήλωσε: «Καλωσορίζω τον Κόρε Ινγκερμπρίτσεν. Έκανε μια εξαιρετική πορεία με τη Ρόζενμποργκ, που την είχαμε αντιμετωπίσει και αποκλείσαμε. Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά βρήκαμε την λύση που θα κάνει τον ΑΠΟΕΛ παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα φέρει τον κόσμο πίσω στο γήπεδο και δεν το κρύβω ότι η απουσία του κόσμου μας επηρέασε. Πιστεύουμε ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά για να πάρουμε το 100% των παικτών γιατί αρκετοί δεν έχουν δώσει αυτό που πραγματικά μπορούν», τόνισε σχετικά ο Πετρίδης.

Από την πλευρά του ο 54χρονος τεχνικός τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που με έφερε στην ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Πρέπει να βελτιώσω τα πράγματα στον σύλλογο. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Κερδίζει τίτλους τον ένα χρόνο μετά τον άλλο κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θα παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Όταν παίζουμε με 11 παίκτες, οι 10 πρέπει να σκέφτονται πιο επιθετικά. Προτιμώ πάντα να κερδίζω με 3-4 γκολ παρά με 1-0. Είχα βρεθεί ξανά εδώ πέρα ως προπονητής της Ρόζενμποργκ. Θέλουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο και να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα την οποία βίωσα εγώ όταν ήρθα.»

Για την βελτίωση της μεσοεπιθετικής ανάπτυξης της ομάδας: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να έχουμε μια δομή στον τρόπο θα κάνουμε τις επιθέσεις μας. Ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο ρόλο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις με περισσότερο κόσμο. Για μένα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είτε παίζουμε εναντίον της Βασιλείας είτε εναντίον της Ομόνοιας. Έχω δει την ομάδα σε αρκετά παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ένα καλό σύνολο έτσι ώστε να κτίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για τις εγκαταστάσεις: «Ήξερα ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία. Το πόσο μεγάλη ομάδα είναι, το αντιλήφθηκα όταν ήρθα εδώ και είδα τις εγκαταστάσεις και το πώς λειτουργεί ο σύλλογος».

Για το ρόλο που θα έχει στις μεταγραφές: «Αυτές τις μέρες θα τις εκμεταλλευτούμε για να δούμε τι λείπει στην ομάδα. Έχω τα δικά μου σχέδια, θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.»

Για το που θα επικεντρωθεί: «Στο επιθετικό παιχνίδι. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο σκοράρισμα, να βάζουμε περισσότερους παίκτες στο τετράγωνο και να έχουμε μια καλύτερη ισορροπία. Ελπίζω να φανούν κάποιες αλλαγές από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής».

Αν μίλησε με τον Χένιγκ Μπεργκ ή με τον Ρίσε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί τους. Ο προπονητής της Ομόνοιας τα πηγαίνει πολύ καλά και εμένα η δουλειά μου είναι να του κάνω δύσκολη τη ζωή του».

Για τη σύγκριση του κυπριακού με το νορβηγικό πρωτάθλημα: «Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να κερδίζει το πρωτάθλημα της Νορβηγίας. Η Ρόζενμποργκ όπως και ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδες με μεγάλες απαιτήσεις. Πρέπει να παίζουμε για τον κόσμο. Φυσικά θα υπάρχουν τα παιχνίδια τα οποία θα είναι δύσκολο. Ο σκοπός μας θα είναι να παίζουμε για να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας».

Αν θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στον ΑΠΟΕΛ: «Θέλω να μείνω εδώ για πάρα πολλά χρόνιά. Γιατί να μην το καταφέρω αυτό. Ξεκαθαρίζω ότι έχω έρθει εδώ για να κερδίσω τίτλους. Αυτό ελπίζω και καθημερινά θα προσπαθώ να… επεκτείνω το συμβόλαιό μου για ακόμα μια μέρα. Φυσικά όταν γίνω 60 χρόνων θα με διώξουν!».

Δείτε το βίντεο από την live παρουσίαση που κοινοποίησε ο ΑΠΟΕΛ στην σελίδα του στο Facebook:

 

Τελευταία Νέα