ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ο ρόλος και η παρουσία του Μπράνκο στο φόρουμ της WyScout

Ο ρόλος και η παρουσία του Μπράνκο στο φόρουμ της WyScout

Ο ρόλος και η παρουσία του Μπράνκο στο φόρουμ της WyScout

To συνέδριο της WyScout βρίσκεται σε εξέλιξη στο Άμστερνταμ, με την παρουσία του ΠΑΟΚ και του νέου αθλητικού διευθυντή της ομάδας, Μάριο Μπράνκο.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ εκπροσωπεί την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο συνέδριο της WyScout, όπου δίνουν το «παρών» εκατοντάδες μάνατζερ και εκπρόσωποι ομάδων από ολόκληρη την Ευρώπη.

Για την παρουσία του Μάριο Μπράνκο στο φόρουμ μίλησε στον Libero 107,4 o εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδας, Νίκος Αθανασούλας.

Πιο αναλυτικά είπε:

Για την παρουσία του Μάριο Μπράνκο στο Άμστερνταμ: 

«Ήταν εδώ από το πρωί, παρακολούθησε όλη τη διαδικασία. Το πρωί ήταν κυρίως αφιερωμένο σε ραντεβού ομάδων και ομοσπονδιών. Το μεσημέρι είχαμε παρουσιάσεις όσον αφορά τις αλλαγές της FIFA στις αλλαγές κανονισμού ποδοσφαιριστών».

Για τις αλλαγές της FIFA στους κανονισμούς των μεταγραφών:

«Ουσιαστικά το ρεζουμέ είναι ότι θέλουν να κάνουν αλλαγές στην διαπίστευση όσον αφορά τους ατζέντηδες, θέλουν μια καλύτερη ρύθμιση όσον αφορά τις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών και τον έλεγχο των προμηθειών και του οικονομικού κόστους της όλης διαδικασίας. Θεωρητικά υπάρχει ένα πλαφόν, αλλά επειδή είναι ο κλάδος έτσι, είναι ουσιαστικά μια παροχή υπηρεσιών. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος θα το δείξει αν θα πετύχει».

Για το Forum του wyscout και το timing της επιλογής:

«Διαλέγουμε αυτές τις ημερομηνίες γιατί υπάρχει το διεθνές διάλειμμα για τις ομάδες. Εφόσον παίζουν οι Εθνικές οι σύλλογοι είναι πιο διατεθειμένοι να στείλουν απεσταλμένους στο forum. Η ημερομηνία έχει να κάνει και με την μεταγραφική περίοδο και με το διάλειμμα για τις Εθνικές Ομάδες».

Για το ίδιο, το wyscout :

«Η πλατφόρμα απευθύνεται σε επαγγελματίες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Προσφέρουμε μια ανάλυση πάνω στο video, υπάρχουν στατιστικά ριπόρτ αναλυτικά και μεγάλη λεπτομέρεια στο στατιστικό κομμάτι. Υπάρχουν και εργαλεία που μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους οι ομάδες σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Προσφέρουμε μια καλή υπηρεσία σε όλα τα τμήματα ενός συλλόγου και είναι βασικό κομμάτι και για τα ΜΜΕ, ώστε να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα βάση αριθμών και εικόνας. Στην ουσία ο σκοπός είναι οποιαδήποτε πληροφορία αναζητάει κάποιος να την βρίσκει. Έχουμε ως πελάτες του κορυφαίους συλλόγους του κόσμου».

Για την παρουσία του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο :

«Είχε πάρα πολύ δουλειά στο γραφείο. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της τραπέζι και έχουν 15 λεπτά να μιλήσουν με άλλες ομάδες και ατζέντηδες. Είχε πάρα πολύ κόσμο στο γραφείο του κύριου Μπράνκο οπότε μάλλον έγιναν πολλές συζητήσεις για πολλά θέματα, το μόνο σίγουρο ήταν ότι είχε πάρα πολύ δουλειά».