«Έτοιμος για το μεγάλο βήμα, με τιμάει που ακούγεται το όνομα μου»

«Έτοιμος για το μεγάλο βήμα, με τιμάει που ακούγεται το όνομα μου»

bet365

Ο «Έλληνας Ντοναρούμα», Αντώνης Στεργιάκης, μιλάει στο gazzetta.gr για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να απασχολεί τον Ολυμπιακό, αλλά και κορυφαίες ιταλικές ομάδες, το ντεμπούτο στη Σλάβια Σόφιας στα 17 του, αλλά και τα όνειρα του!

Χετάφε - Ρεάλ Μπέτις με 190+ ειδικά στοιχήματα! Aτελείωτη δράση στο live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

«Άρχισε να είσαι τώρα αυτό που θα γίνεις μετά», είχε πει ο Αμερικανός φιλόσοφος Γουίλιαμ Τζέιμς...

Την στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο τρώει τις σάρκες του δημιουργώντας αλγεινή εντύπωση παγκοσμίως με όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν εντός των τειχών, ένας νεαρός Έλληνας γκολκίπερ έχει προκαλέσει αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο βουλγαρικό πρωτάθλημα γράφοντας τα πρώτα κεφάλαια μιας όμορφης ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Ο Αντώνης Στεργιάκης από τα 16 του αγωνίζεται στη Σλάβια Σόφιας, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Ο άλλοτε γκολκίπερ των ακαδημιών του Άρη, στα 19 του θεωρείται βασικός και αναντικατάστατος στον βουλγαρικό σύλλογο έχοντας κλέψει τις εντυπώσεις με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.

Δημοσιεύματα από την Ιταλία θέλουν τον πανύψηλο τερματοφύλακα να βρίσκεται στα ραντάρ των στα ραντάρ των Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους, Νάπολι, αλλά και του Ολυμπιακού!

O Στεργιάκης μετράει 19 συμμετοχές στο φετινό βουλγαρικό πρωτάθλημα και συνειρμικά η ιστορία του παραπέμπει στον Τζίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 16 ετών με την Μίλαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρήτρα αποδέσμευσης που έχει συμπεριλάβει η Σλάβια Σόφιας στο συμβόλαιο του Έλληνα πορτιέρο φτάνει στα 2 εκατ. ευρώ!

Ο Αντώνης Στεργιάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την καριέρα του στη Σλάβια Σόφιας, τους στόχους του, ενώ τόνισε πως όσα γράφονται γύρω από το όνομα του, του δίνουν κίνητρο να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο.

- Πως βρέθηκες σε ηλικία 16 ετών στη Σλάβια Σόφιας;

«Ξεκίνησα από τον Άρη όπου παρέμεινα για 10 χρόνια. Το 2014 και αφού αγωνίστηκα στην Κ-15 της ομάδας μεταπήδησα στην Θύελλα Φιλώτα στη Γ΄ Εθνική παίζοντας στα 15 του στην πρώτη ομάδα. Εκεί με είδαν από την Σλάβια Σόφιας προσφέροντας μου πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας».

- Περίμενες πως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα καθιερωνόσουν στο αρχικό σχήμα;

«Είδα πως πίστευαν σε μένα και έτσι ξεκινήσαμε προπονήσεις. Δεν περίμενα αρχικά πως θα έκανα ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών, αλλά όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Συμπληρώνω τρία χρόνια σε μια ομάδα που στηρίζεται πολύ σε νέα παιδιά».

- Ισχύει πως ενδιαφέρονται για την απόκτηση σου κορυφαίες ιταλικές ομάδες, αλλά και ο Ολυμπιακός;

«Να σας πω την αλήθεια δεν με απασχολεί τι συμβαίνει εξωαγωνιστικά και τι γράφεται για μένα και δεν γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει. Το μόνο που με απασχολεί είναι η απόδοση μου μέσα στο γήπεδο και πως θα γίνομαι καλύτερος.

Για κάθε παίκτη είναι τιμή να συζητιέται το όνομα του, είτε πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, είτε για μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Είναι κάτι που σου δίνει κίνητρο να προσπαθήσεις περισσότερο και να αποδείξεις πως αξίζεις όσα λέγονται».

- Θεωρείς πως είσαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα της καριέρας σου;

«Πιστεύω πως είμαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία απ' όπου και αν μου έρθει. Νομίζω πως μπορώ να σταθώ σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο».

- Πως κρίνεις το επίπεδο του βουλγαρικού πρωταθλήματος;

«Δεν πιστεύω πως το βουλγαρικό πρωτάθλημα διαφέρει πολύ από το ελληνικό. Θα έλεγα πως το επίπεδο είναι παρόμοιο. Εδώ το περιβάλλον στην ομάδα είναι πολύ καλό και κινούμαστε σε ευρωπαϊκά στάνταρ. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και δεν είναι τυχαίο πως συνομήλικοι συμπαίκτες μου μετακόμισαν σε ομάδες της Serie A».

- Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος που έχεις θέσει για την καριέρα σου;

«Ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να παίξω στο 100% σε αυτό που μπορώ να κάνω. Δεν με ενδιαφέρει εάν αγωνιστώ στην Αγγλία, την Γερμανία ή την Ελλάδα, αλλά να δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Οπωσδήποτε ονειρεύομαι την παρουσία μου στην Εθνική. Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή».

- Θα επέστρεφες σε αυτό το σημείο της καριέρας σου στην Ελλάδα;

«Βασικός στόχος μου είναι να συνεχίσω στο εξωτερικό, όμως εάν είχα μια καλή πρόταση από την Ελλάδα θα το σκεφτόμουν. Μια ουσιαστική πρόταση και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά στο αγωνιστικό σκέλος θα με απασχολούσε. Βέβαια στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα είναι θέμα συγκυριών. Για αυτό προτιμώ να παραμένω προσηλωμένος εντός αγωνιστικού χώρου και με τα υπόλοιπα να ασχολείται ο μάνατζερ μου».

-Έχεις κάποιο πρότυπο στη θέση του τερματοφύλακα;

«Δεν έχω πρότυπα ή είδωλα. Υπάρχουν πολλοί τερματοφύλακες που μου αρέσουν, αλλά έχει διαφορά από να τους θεωρώ ως ινδάλματα».

Δείτε μια εκπληκτική απόκρουση του Αντώνη Στεργιάκη (2'05'') αλλά και highlights του Έλληνα τερματοφύλακα...

 

Τελευταία Νέα