Μαν. Γιουνάιτεντ – Ρόμα: Η πρώτη εξάρα σε ευρωπαϊκό ημιτελικό μετά από 57 χρόνια! (pic & vid)

Gazzetta team
Μαν. Γιουνάιτεντ – Ρόμα: Η πρώτη εξάρα σε ευρωπαϊκό ημιτελικό μετά από 57 χρόνια! (pic & vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε τη Ρόμα με 6-2, με το κοντέρ να φτάνει για πρώτη φορά σε τόσο υψηλά επίπεδα σε ευρωπαϊκό ημιτελικό από το 1964 και τη Ρεάλ Μαδρίτης των Ντι Στέφανο-Πούσκας-Χέντο!

Είχε να πετύχει έξι γκολ σε ένα ευρωπαϊκό ματς 14 ολόκληρα χρόνια. Τελευταία φορά, το θύμα ήταν η Ρόμα, σε εκείνο το επιβλητικό 7-1 για τα προημιτελικά του Champions League το 2007. Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέγγισε ξανά την εφτάρα κόντρα στους Τζιαλορόσι (6-2), με φοβερή ανατροπή στην ανατροπή και έκλεισε πρόωρα θέση στον τελικό του φετινού Europa League. Τα έξι γκολ, όμως, σε συνδυασμό με το στάδιο της φετινής διοργάνωσης, τα ημιτελικά, δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο φαινόμενο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για σχεδόν 57 ολόκληρα χρόνια!

Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που μία ομάδα σκοράρει έξι γκολ σε ευρωπαϊκό ημιτελικό μετά το 1964! Τότε, ήταν η πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης των Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Φέρεντς Πούσκας, Πάκο Χέντο, που είχε διαλύσει τη Ζυρίχη με 6-0 στη ρεβάνς για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Βιέννης, στον οποίο, όμως, είχε ηττηθεί από την Ίντερ. Όχι και ο καλύτερος οιωνός για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα