Ολυμπιακός: Η αχίλλειος πτέρνα της PSV είναι μία…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ολυμπιακός: Η αχίλλειος πτέρνα της PSV είναι μία…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση του πρώτου κρίσιμου αγώνα του Ολυμπιακού με την PSV
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ας επιχειρήσουμε σήμερα μία πρώτη προσέγγιση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την PSV. Πηγαίνοντας μάλιστα κατευθείαν στο ψητό, στην αχίλλειο πτέρνα της ολλανδικής ομάδας, που είναι μία και δη μεγάλη.

Η PSV λοιπόν είναι μία ομάδα που παίζει επιθετικό, γρήγορο, θεαματικό ποδόσφαιρο, με τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα της και δύο ακραία μπακ που περισσότερο κινούνται σαν εξτρέμ! Άμα την αφήσεις να κάνει το παιχνίδι της, δύσκολα θα την γλιτώσεις-είναι πολύ απλό: έχει σκοράρει κατά τη φετινή σεζόν σε όλα τα παιχνίδια της, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη! Και στα 33! Αντιθέτως, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Προσέξτε, όμως: αν δεν της ασκήσεις έντονη πίεση, αν δεν το δουλέψεις καλά το δικό του επιθετικό κομμάτι, δεν σημαίνει ότι θα της βάλεις εύκολα το η, τα γκολ που θέλεις: σε 12 αγώνες της, ορισμένους και στην Ευρώπη, έχει κρατήσει το μηδέν…

Ποια είναι η πιο σοβαρή της αδυναμία; Άμα φάει ένα γκολ, τα χάνει! Είτε γιατί έχει νέα παιδιά, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Και είναι «εύκολη» στο να φάει στο καπάκι που λέμε και δεύτερο, ενίοτε και τρίτο, ακόμη και τέταρτο γκολ!!! Αυτά που είχαμε δει στα δύο παιχνίδια της PSV με τον ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, μόνο μεμονωμένα και τυχαία δεν ήταν. Να υπενθυμίσω ότι στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχανε 0-1 στο ημίχρονο και μέσα σε 19 λεπτά, από το 47’ έως το 66’, της έβαλε τέσσερα γκολ για το τελικό 4-1! Ακόμη και στο Άϊντχοβεν, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 2-0 με δύο γκολ μέσα σε εννιά λεπτά, από το 4’ έως το 13’ (!!!), αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε στην επιθετικότητα των Ολλανδών κι έχασε 2-3!

Γιατί δεν ήταν μεμονωμένα και τυχαία όσα…ανισόρροπα είχαν γίνει στα δύο ματς της PSV με τον ΠΑΟΚ; Προσέξτε!

PSV-Γρανάδα 1-2. Και τα δύο γκολ των Ισπανών μέσα σε εννιά λεπτά, πάλι (!), από το 57’ έως το 66’!

Χέρενβεν- PSV 2-2. Και τα δύο γκολ των γηπεδούχων μέσα σε εννιά λεπτά, ξανά (!), από το 69’ έως το 78’!

PSV-ΑΖ 1-3. Δύο γκολ των φιλοξενούμενων μέσα σε οκτώ λεπτά, από το 31’ έως το 38’!

Σπάρτα- PSV 3-5. Τα δύο τελευταία γκολ των γηπεδούχων μέσα σε 12 λεπτά, από το 75’ έως το 87’!

Φέγενορντ- PSV 3-1. Τα δύο τελευταία γκολ των γηπεδούχων μέσα σε 16 λεπτά, από το 25’ έως το 41’!

Άγιαξ- PSV 2-1. Και τα δύο γκολ των γηπεδούχων μέσα σε πέντε λεπτά, από το 19΄έως το 24!

Μιλάμε για οκτώ παιχνίδια της PSV, άρα το ένα τέταρτο των φετινών αγώνων της, και δη κατά βάση αρκετών εκ των πιο δύσκολων αγώνων της, στους οποίους έγινε το ίδιο πράγμα: με το που παραβιάστηκε η εστία της μία φορά, μέσα σε λίγα λεπτά έφαγε κι άλλο, δεύτερο, γκολ! Προφανέστατα και δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Προφανέστατα και πρέπει να επενδύσει σε αυτό ο Ολυμπιακός. Να προσπαθήσει δυναμικά για να σκοράρει και στη συνέχεια να μην πάει πάσο, αλλά να κυνηγήσει κι άλλο κι άλλο γκολ!

Ποιο είναι το εξίσου σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι της PSV; Και το οποίο επίσης πρέπει να αξιολογήσουν δεόντως ο Πέδρο Μαρτίνς κι οι παίκτες του; με την ίδια ευκολία με την οποία τρώνε τα γκολ δυό-δυο οι Ολλανδοί, τα βάζουν και δυό δυό!!! Όταν δηλαδή σκοράρει η PSV ένα γκολ, δεν σταματάει εκεί, προσπαθεί να κάνει κι άλλο γκολ-και πολύ συχνά το καταφέρνει! Το έχει κάνει φέτος 12 φορές! Πραγματικά πολλές. Ας παρατηρήσουμε, όμως, ότι το κάνει σχεδόν πάντα όταν παίζει με υποδεέστερες ομάδες στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Σπάνια βλέπουμε την PSV να καταφέρνει δεύτερο συνεχόμενο καίριο πλήγμα σε σημαντικά παιχνίδια της. Το έκανε κατά βάση μία φορά, κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο εντός έδρας 3-2, όταν ενώ έχανε 1-2 από το ημίχρονο, στο β΄ σκόραρε δυο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (51’-53’) και γύρισε όλο το ματς.

Από εκεί και πέρα, δεδομένα ο μεγάλος κίνδυνος της PSV στο κομμάτι γκολ είναι ο διεθνής φορ Μάλεν, που μπορεί στην Ολλανδία σπάνια να σκοράρει σε μεγάλα παιχνίδια, αλλά στο Γιουρόπα Λιγκ έχει ρέντα-έχει βάλει γκολ φέτος και στην Γρανάδα και στον ΠΑΟΚ και στην Ομόνοια (τρία)! Μαζί με άλλα δύο γκολ του σε μία σλοβένικη ομάδα στα προκριματικά, είναι πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με εφτά γκολ!

Απώλειες για τους Ολλανδούς οι τραυματίες εξτρέμ Γκακπό (εννιά γκολ) και Μαντουέκε (οκτώ γκολ), κρυφά όπλα ο αριστερός εξτρέμ Μαξ (τρία γκολ, χωρίς τα πέναλτι) κι ο στόπερ Μποσκάλι (δύο γκολ). Εξυπακούεται ότι αν μπορέσει τελικά να παίξει έστω ως αλλαγή ο πολύς Γερμανός Γκέτσε (τέσσερα γκολ, αν και λείπει ακριβώς δύο μήνες), θα είναι μεγάλη προσθήκη για την PSV, ενώ ο άλλος σέντερ φορ, ο έμπειρος Ζαχάβι, αν βρεθεί στην ημέρα του μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος (τις προάλλες είχε βάλει και τα δύο γκολ επί του Άγιαξ, στο 2-2 του πρωταθλήματος).

Γνώμη μου; Ο Ολυμπιακός πρέπει να της επιτεθεί πολύ δυνατά της PSV, σε τουλάχιστον δύο αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ το έκανε σε ένα 20λεπτο και έβαλε τέσσερα γκολ! Πρέπει να (παρα)δεχθούμε ότι είναι κάτι πάρα πολύ σπάνιο. Πέρυσι, όμως, είχαμε Σπόρτινγκ- PSV 4-0, με 2-0 στο πρώτο τέταρτο και 3-0 ημίχρονο! Αλλά και ΛΑΣΚ- PSV 4-1, με 0-1 ημίχρονο, όπως ακριβώς φέτος στο ΠΑΟΚ- PSV!!!

Τέτοια ομάδα είναι η PSV, εκτός έδρας! Μπορείς να την διαλύσεις, αλλά άμα σε βρει μπόσικο, μπορεί κι αυτή να σε διαλύσει: βλέπε φέτος Μούρα- PSV 1-5 και πέρυσι Ρόζενμποργκ- PSV 1-4 και Απόλλων Λεμεσού- PSV 0-4. Ας κοιτάξει ο Ολυμπιακός τα παραδείγματα της Σπόρτινγκ, της ΛΑΣΚ και του ΠΑΟΚ, αν και για να είμαστε ρεαλιστές, άλλο τα παιχνίδια νοκ άουτ κι άλλο της φάσης των ομίλων…

Άσχετο: Κάποιοι προσπαθούν να αναδείξουν ως θέμα ότι ο Άρης δήλωσε τον Μπρούνο Γκάμα να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Ολυμπιακό-κάνοντας ότι δεν ξέρουν ότι ο Άρης είχε άλλους δύο παίκτες για έκτιση ποινής, που θα μπορούσε να τους δηλώσει στο ίδιο ματς, αλλά τους δήλωσε στο ματς με τον Παναιτωλικό, τον Τζέγκο και τον Ιωάννου.

Παρεμπιπτόντως, η Λάρισα δήλωσε τους Μιχαήλ και Ντουρμισάι και εξέτισαν την ποινή τους στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΣ δήλωσε τον Κάργα κι εξέτισε την ποινή του με τον ΠΑΟΚ στο εντός έδρας ματς. Η Λαμία δήλωσε τον ρόμανιτς να εκτίσει την ποινή του στην Τούμπα. Και ο Απόλλωνας δήλωσε τους Φατιόν και Λισγάρα κι εξέτισαν την ποινή τους στην Τούμπα.

Κοινώς, να΄ χαμε να λέγαμε, προπαγάνδα της κακιάς ώρας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.