Αϊντχόφεν – Άλκμααρ 1-3: Σφαλιάρα που στοιχίζει μέχρι και... πρωτάθλημα (vids)

Gazzetta team
Αϊντχόφεν – Άλκμααρ 1-3: Σφαλιάρα που στοιχίζει μέχρι και... πρωτάθλημα (vids)

bet365

Εντός έδρας ήττα – μαχαιριά για την Αϊντχόφεν από την Άλκμααρ του Παντελή Χατζηδιάκου (1-3) – Ασύλληπτη γκολάρα με τακουνάκι το δεύτερο των φιλοξενούμενων.

Την Κυριακή (10/01), η Αϊντχόφεν έχασε μια μοναδική ευκαιρία να νικήσει τον πρωτοπόρο Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος, μένοντας τελικά σε ισόπαλο 2-2.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League αιφνιδιάστηκε από την εξαιρετική Άλκμααρ του (βασικού) Παντελή Χατζηδιάκου, ηττήθηκε στην έδρα της με 3-1, έπεσε στην τρίτη θέση (δεύτερη πλέον η Φίτεσε) και, αν ο Αίαντας νικήσει εκτός έδρας την Τβέντε την Πέμπτη (14/01), θα την αφήσει τέσσερις βαθμούς πίσω.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο κεντρικός μέσος και αρχηγός Τέουν Κουπμάινερς, ο οποίος άνοιξε το σκορ με πέναλτι (31') και διεύρυνε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με ασύλληπτο εναέριο τακουνάκι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γιέσπερ Κάρλσον (39').

Η PSV προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε με τον Φίλιπ Μαξ (59'), αλλά η Άλκμααρ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, πέτυχε τρίτο γκολ με τον Κάλβιν Στενγκς ύστερα από ασίστ του Κουπμάινερς (90'+1') και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Eredivisie που σημειώνει έξι διαδοχικές νίκες επί των τριών παραδοσιακών δυνάμεων του πρωταθλήματος (Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενορντ). Παρ' όλα αυτά, είναι πέμπτη και στο -4 από την κορυφή.

Σε μια ήττα που μπορεί μακροπρόθεσμα να στοιχίσει ακόμα και το πρωτάθλημα ο Γερμανός προπονητής της Αϊντχόφεν, Ρόγκερ Σμιντ, χρησιμοποίησε τους: Μβογό – Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάλι, Μαξ – Τόμας (46' Μάουρο Ζούνιορ), Ροσάριο, Σανγκαρέ, Ιχαταρέν (87' Πίρο) - Μάλεν (87' Φαν Χίνκελ), Ζάχαβι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα