Λέστερ - ΑΕΚ 2-0 (vids)

Λέστερ - ΑΕΚ 2-0 (vids)

Δημήτρης Βέργος
Λέστερ - ΑΕΚ 2-0 (vids)

bet365

Με το 2-0 της Λέστερ, ολοκληρώθηκε η μαρτυρική παρουσία της ΑΕΚ στο φετινό Europa League. H Ένωση, που δέχτηκε πάλι δύο γκολ σε διάστημα 3 λεπτών, τερμάτισε τελευταία στον όμιλο με 1 νίκη και 5 ήττες!

Η απογοητευτική παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League ολοκληρώθηκε με ήττα στην Αγγλία από τη Λέστερ. Η Ένωση έφυγε ηττημένη με 2-0 από το King Power Stadium δεχόμενη δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης από τους Ουντέρ και Μπαρνς, με την ανασταλτική λειτουργία να προβληματίζει ως συνήθως και την έλλειψη συγκέντρωσης να αποδεικνύεται εκ νέου μοιραία. Στο δεύτερο μέρος ευτυχώς το σκορ δεν ξέφυγε, με τους κιτρινόμαυρους πάντως μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των «Αλεπούδων», παρότι η αγγλική ομάδα έριξε στροφές. Η ΑΕΚ γνώρισε την τέταρτη ήττα της σε διάστημα δύο εβδομάδων, τερματίζοντας τελευταία στον όμιλο, και πλέον καλείται επειγόντως να βγάλει αντίδραση στο πρωτάθλημα με νίκες για να μη χαθεί η χρονιά, τη στιγμή που το κλίμα παραμένει βαρύ.

Επιστροφή σε σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας ο Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα επέστρεψε σε τριάδα στο κέντρο της άμυνας, όπως είχε δοκιμάσει στην τελευταία προπόνηση στην Αγγλία ξεκινώντας στην αριστερή πλευρά τον Μιτάι (ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό ματς) και στην επίθεση τον Λιβάι Γκαρσία που αγωνίστηκε βασικός για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Συγκεκριμένα ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα οι Νεντελτσιάρου, Χνιντ και Σβάρνας, αριστερά ο Μιτάι και δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος, στο κέντρο οι Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Μάνταλος και στην επίθεση ο Γκαρσία μαζί με τον Ανσαριφάρντ. Από την άλλη ο Μπρένταν Ρότζερς στη Λέστερ προχώρησε σε rotation στην ενδεκάδα του, αφήνοντας διάφορους βασικούς στον πάγκο, σε σχηματισμό 4-3-2-1.

Πληγώθηκε ως συνήθως στην αρχή του ματς

Η ΑΕΚ πληγώθηκε και στο King Power Stadium με τον... συνηθισμένο πλέον τρόπο, δεχόμενη γκολ στην αρχή του ματς. Και όχι ένα, αλλά δύο καθώς στο πρώτο τέταρτο ήδη το σκορ ήταν 2-0 για τη Λέστερ, με την έλλειψη συγκέντρωσης να κάνει ξανά την εμφάνισή της. Στο 12' έπειτα από σέντρα του Τίλεμανς, ο Σβάρνας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έκανε... τσαφ, στρώνοντας την μπάλα στο... πιάτο του Ουντέρ, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε τις «Αλεπούδες» μπροστά στο σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο κινητικός Μπαρνς από τα αριστερά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σουτάρει καθώς ο Βασιλαντωνόπουλος υστέρησε στο μαρκάρισμα, έπιασε το σουτ και η μπάλα κόντραρε πάνω στον Νεντελτσιάρου για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 2-0 της Λέστερ.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος πέρα από το σουτ του Κρίστιτσιτς στο 15' που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δεν είχε καμία άλλη ουσιαστική στιγμή, αδυνατώντας να κρατήσει μπάλα, με τη Λέστερ να παίζει συνεχώς από την πλευρά του Βασιλαντωνόπουλου, έχοντας διακρίνει το πρόβλημα της κιτρινόμαυρης άμυνας στα δεξιά. Ο Καρέρα μετά το πρώτο μισάωρο μετέτρεψε τον σχηματισμό σε 3-4-3, η Λέστερ έριξε ρυθμούς, ωστόσο η άμυνα της Ένωσης πελαγοδρομούσε καθώς οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν βρει και ένα τρίτο τέρμα στο τέλος του πρώτου μέρους. Ωστόσο, η κεφαλιά του Ντιντί στο 43' δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσιντώτας απέκρουσε τα σουτ των Πρατ και Ουντέρ.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ το σκορ δεν ξέφυγε στο δεύτερο μέρος...

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τους Μαχαίρα και Σάκχοφ στις θέσεις των Γκαρσία και Σβάρνα, αλλάζοντας ξανά σχηματισμό, αυτή τη φορά σε 4-3-3. Τίποτα βέβαια δεν άλλαζε δραματικά στην εικόνα του ματς, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να φανεί σε κανένα σημείο απειλητική, απέναντι σε μια Λέστερ που έπαιζε εμφανώς πλέον στο ρελαντί. Μάλιστα στο 62' σε μια κακή απομάκρυνση του Τσιντώτα, ο Ουντέρ δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει.

Ο Καρέρα στο 66' προχώρησε σε ακόμα δύο αλλαγές με τους Αλμπάνη και Ολιβέιρα να παίρνουν τις θέσεις των Μάνταλου και Ανσαριφάρντ. Η Λέστερ συνέχιζε πάντως να «χτυπάει» από την αδύναμη πλευρά της ΑΕΚ, τη δεξιά δηλαδή, με τον ταχύτατο Μπαρνς στο 69' να περνάει πανεύκολα τον Βασιλαντωνόπουλο, να συγκλίνει και να σουτάρει δίπλα από το κάθετο. Τρία λεπτά αργότερα έπειτα από κόρνερ, ο Έβανς έπιασε την κεφαλιά, ο Πρατ έβαλε την προβολή με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ στο 75' από τύχη δεν ήρθε το τρίτο γκολ όταν ο Βασιλαντωνόπουλος αντέδρασε ξανά κάκιστα, ο Μπαρνς πάσαρε στον Πέρεθ, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε το κοντινό πλασέ του.

Η δεύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς, έπειτα από εκείνη του Κρίστιτσιτς στο 15', ήρθε στο 84' όταν ο Γαλανόπουλος τροφοδότησε τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να σουτάρει με διπλή προσπάθεια πάνω από τα δοκάρια. Το 2-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Γαλανόπουλο να έχει ένα καθοριστικό τάκλιν πάνω στον Πρατ τη στιγμή που αυτός ετοιμαζόταν να εκτελέσει, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Μπαρνς πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

MVP: Ο Μπαρνς έκανε ό,τι ήθελε στα αριστερά, είχε το γκολ και πολλές επικίνδυνες ενέργειες από εκείνη την πλευρά.

Στο ύψος τους: Ο Τίλεμανς έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο γκολ και ήταν πηγή κινδύνου για την άμυνα της ΑΕΚ, όπως και ο Ουντέρ, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, που ήταν επίσης πολύ κινητικός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βασιλαντωνόπουλος σε ακόμα ένα παιχνίδι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεύτερο σερί πολύ κακό ματς από τον Έλληνα μπακ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σβάρνας στο πρώτο γκολ της Λέστερ, στρώνοντας την μπάλα στον αέρα στον Ουντέρ.

Το στραγάλι: Ο Βέλγος Βισέρ είχε μια εύκολη διαιτησία χωρίς κάποια δύσκολη φάση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Το παιχνίδι στην Αγγλία δεν είχε φυσικά βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ΑΕΚ, ωστόσο η Ένωση έπειτα από τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα έπρεπε να βγάλει μια αντίδραση. Η έλλειψη συγκέντρωσης όμως και η προβληματική ανασταλτική λειτουργία ξανά από την αρχή του ματς «πλήγωσε» σε ακόμα ένα παιχνίδι την ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Λέστερ, ενώ ακόμα κι όταν αυτός έπεσε, οι παίκτες του Καρέρα δεν μπορούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ΑΕΚ έκλεισαν με απογοητευτικό τρόπο, όπως δηλαδή είχαν ξεκινήσει και εξελίχθηκαν, με τους κιτρινόμαυρους να ολοκληρώνουν τον όμιλο με μία νίκη και πέντε ήττες. Ο προβληματισμός παραμένει και πλέον τα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης, Ολυμπιακό και Βόλο που απομένουν μέσα στο 2020 είναι κάτι περισσότερο από must-win αν η ΑΕΚ θέλει να μείνει μέσα στο κυνήγι του τίτλου. Επίσης μετά και από αυτό το παιχνίδι βγάζει... μάτι ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ποιοτική ενίσχυση στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας.

Οι συνθέσεις:

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Γουόρντ, Τόμας, Έβανς, Φοφανά (82' Μόργκαν), Τζάστιν, Ντιντί (63' Μεντί), Τίλεμανς (82' Τσάουντρι), Πρατ, Ουντέρ, Μπαρνς, Ιενάτσο (67' Πέρεθ)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Σβάρνας (56' Σάκχοφ), Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (81' Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (66' Αλμπάνης), Γκαρσία (55' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66' Ολιβέιρα)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα