ΠΑΟΚ-PSV Αϊντχόφεν: Στην… σκιά του κορονοϊού

ΠΑΟΚ-PSV Αϊντχόφεν: Στην… σκιά του κορονοϊού

bet365

Σε μια πόλη-φάντασμα, όπως η Θεσσαλονίκη, η ποδοσφαιρική ζωή συνεχίζεται, την ίδια ώρα που 21 από τους 51 ποδοσφαιριστές της PSV και της Jong PSV (β’ ομάδας) έχουν πλέον βρεθεί θετικοί στον ιο.

Η UEFA επιτρέπει σε ΠΑΟΚ και PSV Αϊντχόφεν να βρεθούν αντιμέτωποι στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Πέμπτης (5/11, 19:55, Cosmotesports1), το ίδιο και η ελληνική κυβέρνηση, παρά το lockdown στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό είναι η μια όψη του νομίσματος.

H «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχει αποδείξει στην πράξη, με τη διεξαγωγή τεσσάρων ευρωπαϊκών αγώνων στο γήπεδο της Τούμπας, ότι τηρεί όλα τα πρωτοκόλλα υγεία της UEFA, μάλιστα φρόντισε να έρθει σε επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη και να ενημερώσει τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Η ανταπόκριση του αρμόδιο υφυπουργού ήταν άμεση και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην Μπεσίκτας όταν και τότε η κυβέρνηση είχε επιτρέψει την άφιξη της τουρκικής ομάδας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Γίνεται αντιληπτό ότι πολλά μη ποδοσφαιρικά ζητήματα παραμένουν «πρώτο θέμα» συζήτησης, ειδικά όταν από την άλλη πλευρά υπάρχει μια ομάδα, όπως η PSV, που έχει «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό.

Σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, η οποία από το πρωί της Τρίτης (3/11) έχει μπει σε 14ημερο lockdown, μάλλον το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους κατοίκους της είναι μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην πλευρά των Ολλανδών, με το Αϊντχόφεν να έχει «γεμίσει» από θετικά κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Δεκάδες τα κρούσματα στην PSV

Η ολλανδική ομάδα μπορεί να πέτυχε μια επιβλητική νίκη επί της Ντε Χαγκ (4-0) το Σάββατο (31/10) αλλά κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι κλήθηκε να αγωνιστεί με μείον 13 ποδοσφαιριστές, καθώς εννιά εξ αυτών, οι Γκάκπο, Ντάμφρις, Ντελάνγκε, Μπάουμγκαρτλ, Ροζάριο, Χέντρικ, Μίλερ, Πιρόε και Φίρχεφερ, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Οι άνθρωποι της PSV αισιοδοξούν ότι το απόγευμα της Τρίτης (3/11) ή το πρωί της Τετάρτης (4/11) τα αποτελέσματα του νέου υποχρεωτικού γύρου τεστ κορονοϊού θα έχουν κάποια θετικά νέα ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και η επιστροφή ενός ποδοσφαιριστή κρίνεται σημαντική για την αποστολή της ομάδας που θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 21 από τους 51 ποδοσφαιριστές της PSV και της Jong PSV (β’ ομάδας) έχουν πλέον βρεθεί θετικοί στον ιό κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Επιπλέον, ένας άγνωστος αριθμός μελών του προσωπικού αντιμετώπισε προβλήματα λοίμωξης και η ομάδα των γυναικών του συλλόγου έχει, ήδη, μπει στην απομόνωση.

Η διοίκηση της PSV είναι προβληματισμένη έντονα με τη μετακίνηση ποδοσφαιριστών μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας, λόγω της μόλυνσης και των δύο επαγγελματικών ομάδων, ειδικά στην Jong PSV υπήρξε μια βίαιη και οξεία επιδημία την περασμένη εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα και το πρωί της Δευτέρας (2.11) έγινε γνωστό ότι ο αριθμός αυτός ξαφνικά διπλασιάστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας κόντρα στην Καμπούρ.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο για τον Ρότζερ Σμιντ, καθώς πολλοί από τους νεαρούς παίκτες είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα και συνήθως συμπληρώνουν την αποστολή της ομάδας στη φάση των ομίλων του Europa League, όπως συνέβη στα παιχνίδια με Γρανάδα και Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης:

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα