ΑΕΚ: Πλήρωσε τα λάθη της αλλά έδειξε ότι μπορεί!

ΑΕΚ: Πλήρωσε τα λάθη της αλλά έδειξε ότι μπορεί!

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Πλήρωσε τα λάθη της αλλά έδειξε ότι μπορεί!

bet365

Η ΑΕΚ πλήρωσε γι’ ακόμη ένα ματς την κακή της αμυντική λειτουργία και τις στατικές φάσεις και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Λέστερ, η οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν τελικά το… μεγαθήριο του γηπέδου.
Ολυμπιακός - Εφές Αναντολού: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Παρά το γεγονός πως το πρώτο τέταρτο του αγώνα με την Λέστερ κύλησε ομαλά, με την ΑΕΚ να μην απειλείται ιδιαίτερα και τις «αλεπούδες» να αδυνατούν να βρουν ελεύθερους χώρους μέσα στο γήπεδο, η Ενωση έκλεισε το πρώτο ημίχρονο βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 2-0.

Βέβαια, πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της Λέστερ, θα το σκορ θα μπορούσε να ήταν 1-1, ή ακόμα και 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Δηλαδή να έκανε την ανατροπή η ΑΕΚ μέσα σε λίγα λεπτά. Αν κι εφόσον ο Λιβάια στο 27’ και στο 28’ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Αλλά με τα «αν» δουλειά δεν γίνεται...

Βάσει της απόδοσης της στο πρώτο ειδικά ημίχρονο, η ΑΕΚ αδικείται στο σκορ σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, το μεγάλο της πρόβλημα να μην μετουσιώνει τις φάσεις σε γκολ, της κόστισε ξανά.

Όπως το ίδιο συνέβη και στο ματς με την Μπράγκα. Εκεί που παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 3-0, έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ.

Πέρα όμως από τη δυστοκία και την ατυχία της, η Ενωση δέχθηκε απέναντι στη Λέστερ δύο φθηνά γκολ. Το πρώτο προήλθε μετά από την λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος άργησε να βγει από την εστία του για να «καθαρίσει» τη φάση, ανατρέποντας τον Βάρντι, ο οποίος εν συνεχεία δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Το δεύτερο γκολ των «αλεπούδων», ήρθε από στατική φάση. Μετά από κόρνερ. Εκεί όπου «πονάει» εδώ και τόσο καιρό η ΑΕΚ και γι’ ακόμη μία φορά το πλήρωσε.

Εδειξε ότι μπορεί

H Ενωση παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δύο γκολ από το... πουθενά, δεν το έβαλε κάτω, έδειξε χαρακτήρα και κοίταξε στα μάτια έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι η Λέστερ και λίγο έλειψε να κατακτήσει και τον πρώτο της βαθμό στο Europa League.

Με την είσοδο των Τάνκοβιτς και Λιβάια στην κορυφή της επίθεσης, ο Καρέρα έπιασε... στον ύπνο τον Ρότζερς και λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο σκορ, μετά την εξαιρετική συνεργασία Μάνταλου-Τάνκοβιτς, με τον Σουηδό να υποδέχεται την μπάλα κι έπειτα με εκπληκτικό τρόπο να την στέλνει στα δίχτυα του Σμάιχελ.

Ο Ολιβέιρα πάντως από την πλευρά του κι αυτός βοήθησε στο να κρατήσει η ομάδα την μπάλα στη κατοχή της, όμως επιθετικά δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα αλλά και να γίνει αισθητή η παρουσία του, στην αντίπαλη άμυνα.

Όπως και να ‘χει ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ, έδειξε την Λέστερ νικήτρια με 2-1 και την ΑΕΚ να μην έχει συγκεντρώσει βαθμό ή βαθμούς στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Ωστόσο, αυτό που κρατάει από αυτό το ματς είναι το πείσμα και τη διάθεση που έδειξε κόντρα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως στα εναπομείναντα ματς οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια για να έχουν ελπίδες...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα