Ζόρια – Μπράγκα 1-2: «Καθάρισε» νωρίς, στο +6 από την ΑΕΚ πλέον (vids)

Gazzetta team
Ζόρια – Μπράγκα 1-2: «Καθάρισε» νωρίς, στο +6 από την ΑΕΚ πλέον (vids)

bet365

Η Μπράγκα μπήκε «φουριόζα» και, με δύο γκολ στα πρώτα έντεκα λεπτά, έβαλε τις βάσεις για το «2 στα 2» και τη νίκη επί της μαχητικής Ζόρια (2-1), παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης έναντι της ΑΕΚ, πριν από την διπλή αναμέτρηση με την ισόβαθμή της Λέστερ.

Η Μπράγκα απέκτησε τον Νικολάς Γκαϊτάν για να κάνει την διαφορά στα σημαντικά παιχνίδια και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, στην πρώτη του εμφάνιση, σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ, δείχνοντας τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του Κάρλος Καρβαλιάλ στην Ουκρανία επί της Ζόρια (2-1), παρουσία 853 φιλάθλων.

Η Μπράγκα έφτασε πλέον στους έξι βαθμούς και αφήνει πίσω την ΑΕΚ στην μάχη της πρόκρισης, ενώ οι Ουκρανοί παραμένουν, όπως αναμενόταν άλλωστε, στους μηδέν βαθμούς, παρ' ότι το πάλεψαν, πριν από την διπλή αναμέτρηση με την Ένωση.

Μόλις στο τέταρτο λεπτό, ο Παουλίνιο ολοκλήρωσε ιδανικά την προσπάθεια και την σέντρα του Ρικάρντο Εσγκάιο, σε μια φάση όπου συνδυάστηκαν Ματέους, Ρικάντο Όρτα, Εσγκάιο και Παουλίνιο, προτού ο τελευταίος σκοράρει με το αριστερό.

Η Ζόρια αντέδρασε και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με Βέρνιντουμ και Ιβανισένια, προτού την τιμωρήσει ο Γκαϊτάν με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, στο οποίο ο Νίκολα Βάσιλ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα (11').

Τα δύο γρήγορα γκολ των Πορτογάλων δεν πτόησαν την Ζόρια, η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και τον Ματέους, αλλά κατάφερε να μειώσει όταν ήταν πλέον πολύ αργά (90'+6' Ιβανισένια). Έδειξε, όμως, ότι δεν είναι αμελητέα...

Ζόρια (Βίκτορ Σκρίπνικ): Βάσιλ – Φαβόροβ (87' Χανά), Βέρνιντουμπ, Τσβεκ, Κομτσενόβσκι – Ναζαρίνα, Ιβανισένια, Γιουρτσένκο (87' Πέροβιτς) - Λούνιοβ (62' Γκλάντκι) - Κοχέργκιν, Καμπάγεβ (81' Σαγιαντμάνες).

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους – Εσγκάιο (90' Τορμένα), Βιάνα, Ραούλ, Κάρμο – Μόουρα, Κάστρο (79' Αλ Μουσρατί), Φρανσέρζιο, Γκαϊτάν (66' Μεδέιρος) – Ρικάρντο Όρτα (66' Αντρέ Όρτα), Παουλίνιο (79' Γκιγέρμε Σετίν).

7ος όμιλος

ΑΕΚ – Λέστερ 1-2 (49' Τάνκοβιτς – 18' πέν. Βάρντι, 39' Τσάουντρι)

Ζόρια – Μπράγκα 1-2 (90'+6' Ιβανισένια - 4' Παουλίνιο, 11' Γκαϊτάν)

Η βαθμολογία

1. Λέστερ 6 (5-1)

2. Μπράγκα 6 (5-1)

3. ΑΕΚ 0 (1-5)

4. Ζόρια 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (5/11)

Ζόρια – ΑΕΚ 22.00

Λέστερ – Μπράγκα 22.00

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα