Αντίπαλος ΑΕΚ: Το προφίλ της Μπράγκα (vids)

Θοδωρής Βασίλης
Αντίπαλος ΑΕΚ: Το προφίλ της Μπράγκα (vids)

bet365

Η ομάδα που έχει σπάσει την τριανδρία Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, που έχει προπονητή έναν άνθρωπο που έχει περάσει από τον Αστέρα Τρίπολης. Η Μπράγκα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για την ΑΕΚ.

Για άλλη μια χρονιά η Μπράγκα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία. Να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στην παραδοσιακή τριάδα των Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, δείχνοντας πως πλέον είναι ο τέταρτος πόλος στην χώρα.

Την περασμένη τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από Πόρτο και Μπενφίκα στο πρωτάθλημα, ενώ πρόσθεσε ένα τίτλο στην συλλογή της κερδίζοντας το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Στην Ευρώπη προσπάθησε αλλά η πορεία της σταμάτησε κόντρα στην φάση των 32. Καλύτερη της στιγμή στην Ευρώπη είναι η συμμετοχή της στον τελικό του Europa League το 2011 όταν και ηττήθηκε από την Πόρτο έχοντας αποκλείσει ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Μπενφίκα.

Μια ομάδα που κάθε χρόνο της φεύγει ότι καλύτερο διαθέτει, αλλά και πάλι βρίσκει τον τρόπο κι εμφανίζεται ακόμα καλύτερη. Την φετινή σεζόν τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ένας γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του στον Αστέρα Τρίπολης, Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος εξαργύρωσε την τρομερή χρονιά που είχε με την Ρίο Άβε.

Στα μεταγραφικά αποχώρησε ο Τρινκάο με προορισμό την Μπαρτσελόνα έναντι 31 εκατ. ευρώ σε μια από τις σημαντικότερες πωλήσεις που έχει κάνει στην ιστορία της, ενώ έγινε και ξεσκαρτάρισμα με ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονταν όπως ο Χασάν και ο Άλεφ. Αντίθετα, αποκτήθηκαν παίκτες με εμπειρία όπως ο άλλοτε άσος της Μπόκα Τζούνιορς και της Ατλέτικο Μαδρίτης, Νίκο Γκαϊτάν, ο Άμπελ Ρουίς από την Μπαρτσελόνα, αλλά και ποδοσφαιριστές από μικρότερες πορτογαλικές ομάδες.

Για φέτος ο στόχος δεν αλλάζει. Έχοντας πλέον μεγαλώσει ως μέγεθος, η ευρωπαϊκή έξοδος αποτελεί κάτι το αυτονόητο και ο μεγάλος στόχος είναι να καταφέρει να κλέψει κάποια από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγεί στο Champions League. Πάντως, η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο αφού μετά από δύο αγωνιστικές μετράει δύο ήττες από Πόρτο και Σάντα Κλάρα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Παουλίνιο
Με τον Τρινκάο να κάνει το μεγάλο βήμα για την Μπαρτσελόνα, ο Ζοάο Πάουλο Ντίας Φερνάντες ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός Παουλίνιο αποτελεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Ο 28χρονος στράικερ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπράγκα την περασμένη σεζόν και το μεγάλο επιθετικό όπλο της ομάδας έχοντας συνολικά πετύχει 34 γκολ σε 88 συμμετοχές από το 2017 όταν και μετακόμισε από την Ζιλ Βιθέντε. Δεν είναι τυχαίο ότι ομάδες από την Αγγλία έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κάρλος Καρβαλιάλ

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ανέλαβε την Μπράγκα το φετινό καλοκαίρι, στο δεύτερο πέρασμά του από τον σύλλογο μετά από αυτό του 2006. Ένας προπονητής πολυταξιδεμένος αφού εκτός από την πατρίδα του την Πορτογαλία, έχει βρεθεί σε πάγκους ομάδων από την Ελλάδα όπως ο Αστέρας Τρίπολης, την Τουρκία σε Μπεσίκτας και Μπασάκσεχιρ, αλλά και Αγγλία σε Σέφιλντ Γουέσντεϊ και Σουόνσι. Την περσινή σεζόν ήταν ο αρχιτέκτονας της τρομερής πορείας της Ρίο Άβε την οποία έβγαλε στο Europa League προκαλώντας το ενδιαφέρον της Μπράγκα με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

ΓΗΠΕΔΟ: Estádio Municipal de Braga

Το Estádio Municipal de Braga χωρητικότητας 30,286, είναι η έδρα της Μπράγκα. Γνωστό και με το παρατσούκλι A Pedreira (το λατομείο) επειδή είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός βουνού, το στάδιο χτίστηκε το 2003 για τις ανάγκες του Euro 2004 όπου και διεξήχθησαν δύο αγώνες για την φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Κόστισε 83,1 εκατ. ευρώ κι εκτός από ποδοσφαιρικούς αγώνες έχει φιλοξενήσει και άλλες δραστηριότητες όπως συναυλίες και συνέδρια.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα