Ολιβέιρα: «Πήραμε την πρόκριση ως σύνολο»

Ολιβέιρα: «Πήραμε την πρόκριση ως σύνολο»

Gazzetta team
Ολιβέιρα: «Πήραμε την πρόκριση ως σύνολο»

bet365

Στην ομοψυχία της ΑΕΚ για να φτάσει στην ανατροπή και στην πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ στους ομίλους του Europa League στάθηκε ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Ολιβέιρα μίλησε στην Cosmote TV ενόψει της κλήρωσης των ομίλων:

Πώς είδε τη χθεσινή πρόκριση, με πιο… καθαρό μυαλό;

«Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που παίζει σε ένα τοπ πρωτάθλημα της Ευρώπης. «Πλημμύριζε» από ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο πιο πίσω για να κλέψουμε τη μπάλα. Δεχθήκαμε ένα γκολ που κατά τη γνώμη μου βάσει απόδοσης δε δικαιούμασταν να δεχθούμε. Το πιο δίκαιο ήταν να πάμε ισόπαλοι στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε πολύ δυνατοί. Το πιο σημαντικό το χθεσινό ματς ήταν ότι παρουσιαστήκαμε ως μία ομάδα. Ένα δυνατό σύνολο. Ήμασταν συμπαγείς. Ήμασταν μία ομάδα».

Για τον Μάνταλο, το χαμένο πέναλτι και τις αντιδράσεις όλων;

«Ο Πέτρος είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής και ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Ολοι χάνουν πέναλτι. Ο Ρονάλντο, ο Μέσι. Αν δεν κερδίζαμε θα ένιωθε ένα βάρος ο Πέτρος. Η έκρηξη της χαράς μας βγήκε αυθόρμητα. Ολοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε. Θέλαμε να το γιορτάσουμε και να δείξουμε στον Πέτρο ότι δεν έγινε τίποτα, γιατί στο τέλος η ομάδα το κατάφερε. Εβαλε το γκολ ο Καρίμ, ο Σιμόες ένα τρομερό γκολ. Δεν έχει σημασία ποιος έβαλε το γκολ. Ολοι μαζί ήμασταν. Γι’ αυτό και τρέξαμε όλοι τον αρχηγό για να του δείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί».

Για τον τρόπο που σκόραρε ο Καρίμ;

«Από την αρχή της φάσης έκανε πολύ ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας. Κράτησε τη μπάλα και όταν ήταν να δώσει την τελική πάσα ή να σουτάρει, πήρε μία απόφαση που ο επιθετικός παίρνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Είδε την κίνηση του αντίπαλου αμυντικού, είδε την αντίθετη κίνηση του τερματοφύλακα, έκανε το πλασέ, η μπάλα πήγε πολύ σιγά. Δεν το περίμενε ο τερματοφύλακας με τίποτα. Δεν έχει σημασία πως μπήκε το γκολ. Το σημαντικό είναι ότι η μπάλα κύλησε στα δίχτυα. Θα μετρούσε σαν γκολ ακόμη και με την πλάτη να το έβαζε ένας επιθετικός. Εγώ σαν επιθετικός με βάσει την εμπειρία μου, έχει να κάνει με τη σωστή απόφαση που παίρνει ένας επιθετικός σε κλάσματα. Πήρε τη σωστή απόφαση και φάνηκε από το γκολ».

Αν έχει έμπνευση ή επιθυμία για την κλήρωση;

«Θα μπορούσα να επιλέξω δυο ομάδες: Η μία είναι η Μπενφίκα. Εχω παίξει 10 χρόνια εκεί, εκεί ανδρώθηκα. Η άλλη είναι η Τότεναμ. Εχει το ομορφότερο γήπεδο. Μου αρέσουν τα αγγλικά γήπεδα. Οποια κι αν είναι η κλήρωση έχουμε τις δυνατότητες να τα πάμε καλά».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα