Η κριτική των θριαμβευτών της ΑΕΚ!

Η κριτική των θριαμβευτών της ΑΕΚ!

Gazzetta team
Η κριτική των θριαμβευτών της ΑΕΚ!

bet365

Η ΑΕΚ πήρε μια επική πρόκριση στους ομίλους του Europa League, πέταξε έξω την Βόλφσμπουργκ και το gazzetta.gr γράφει για τις ατομικές επιδόσεις των παικτών του Μάσιμο Καρέρα στο αποψινό παιχνίδι.

1. Παναγιώτης Τσιντώτας: Ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση από τον Έλληνα πορτιέρο, ο οποίος κατέγραψε μερικές σημαντικές επεμβάσεις. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ. Μία λάθος έξοδος στο δεύτερο μέρος δεν κόστισε στην ΑΕΚ και ο Τσιντώτας έκλεισε τα παιχνίδια των προκριματικών, ως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες αυτής της επιτυχίας.

22. Εμάνουελ Ινσούα: Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός. Πολλά λάθη, καμία βοήθεια δημιουργικά. Στο δεύτερο ήταν πιο σοβαρός στα αμυντικά του καθήκοντα και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Κάνει την πάσα για να σουτάρει ο Σιμόες στην φάση του 1-1.

19. Νμίτρο Τσιγκρίνσκι: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ουκρανό στόπερ. Καθάρισε πολλές φάσεις, μετέδιδε ηρεμία στα μετόπισθεν, ήταν καλός στο ξεκίνημα του «χτισίματος» των επιθέσεων και στο 82’ με τρομερή βαθιά μπαλιά βγάζει τετ-α-τετ τον Σάκχοφ. Είχε και μια ευκαιρία με σουτ εντός περιοχής στο 14’. Ηγετική παρουσία.

24. Στράτος Σβάρνας: Ο νεαρός στόπερ ήταν καλός στο πλευρό του Τσιγκρίνσκι. Δεν είχε πολλά προβλήματα, θα μπορούσε να αποφύγει κάποιες πρόχειρες μεταβιβάσεις.

88. Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Ο Έλληνας μπακ φαίνεται πως ήρθε για να μείνει στο δεξί άκρο της άμυνας της «Ένωσης». Άριστος τακτικά, δεν είχε θέματα ανασταλτικά, θα μπορούσε να δώσει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι.

6. Νέναντ Κρίστισιτς: Από τις καλύτερες, τις πιο γεμάτες εμφανίσεις του με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Σέρβος μέσος ήταν… παντού. Παντού. Κέρδισε το πέναλτι με ωραία κίνηση, είχε πολλές ανακτήσεις κατοχής σε κρίσιμα σημεία του γηπέδου(επιθετικό τρίτο), σωστός με την μπάλα στα πόδια. Υπέροχος.

8. Αντρέ Σιμόες: Απίθανο ματς! Απίθανη εμφάνιση από τον Πορτογάλο. Όταν η ΑΕΚ περίμενε τους Γερμάνους, έκλεινε τους διαδρόμους του κέντρου, έκλεβε μπάλες, κέρδιζε μονομαχίες και φυσικά αλλάζει την ροή της αναμέτρησης! Η απίθανη γκολάρα με σουτ από τα 30 μέτρα στο 65’ έφερε το ματς στα ίσια και ήταν η αρχή της σπουδαίας ανατροπής! Εξωτερικό φάλτσο, άπιαστο σουτ, τρομερή έμπνευση.

28. Γεβχέν Σάκχοφ: Σπουδαίο ματς από τον Ουκρανό. Κάλυπτε χώρους, ανακτούσε κατοχές, ήταν σωστός με την μπάλα στα πόδια και λειτούργησε ιδανικά στον άξονα. Στο 82’ με προβολή θα μπορούσε να σκοράρει. Είναι λες και παίζει χρόνια στην ΑΕΚ.

20. Πέτρος Μάνταλος: Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 20’ από τα έντεκα βήματα. Πολύ κακή εκτέλεση, καμία σχέση με την πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ που έδωσε την δυνατότητα στον Κρίστιτιτς να κερδίσει την εσχάτη των ποινών. Είχε κάποιες καλές ενέργειες στο δεύτερο μέρος αλλά του έλειψε η ουσία. Έγινε αλλαγή στο 62’.

9. Λιβάι Γκαρσία: Φοβερός στο 1vs1, δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα της Βόλφσμπουργκ. Στην αρχή του ματς «έφτιαξε» τον Ολιβέιρα που έκανε… τσαφ, θα μπορούσε από την άλλη να αποφύγει το «χοντρό» λάθος στο 8΄ όταν έχασε την μπάλα μέσα στην περιοχή. Η παρουσία του ήταν θετική, αν οι επιλογές του μετά το προσπέρασμα των αντιπάλων ήταν πιο εύστοχες, θα είχε κάνει διαφορά. Αντικαταστάθηκε στο 82’.

18. Νέλσον Ολιβέιρα: Έδωσε τις μάχες του, πάλεψε με τα στόπερ των Γερμανών αλλά δεν κατάφερε να φανεί. Στο 4’ θα μπορούσε να εκτελέσει καλύτερα μετά την πάσα του Λιβάι. Δεν του βγήκε το παιχνίδι στην συνέχεια, πήγε στον πάγκο στο 88’.

10. Mάρκο Λιβάγια: Ήταν η πρώτη παρέμβαση του Καρέρα από τον πάγκο. Άργησε να μπει στον αγώνα, έφτιαξε την ψυχολογία του με κάποιες καλές στημένες μπάλες και από τα δικά του πόδια ξεκινά η φάση του γκολ.

53. Θεοδόσης Μαχαίρας: Μπήκε στα τελευταία λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

11. Καρίμ Ανσαριφάρντ: Μία ενέργεια, ένα γκολ, μια πρόκριση, πολλά εκατομμύρια! Ο Ιρανός μπήκε στα τελευταία λεπτά, κυνήγησε μια χαμένη μπάλα, έβαλε υπέροχα το σώμα του, πάτησε περιοχή και με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 2-1 στις καθυστερήσεις και την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League! Ο άνθρωπος του αγώνα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα