Επτάρα η Τότεναμ, εκτός Ευρώπης ο Ζέκα (vids)

Επτάρα η Τότεναμ, εκτός Ευρώπης ο Ζέκα (vids)

Gazzetta team
Επτάρα η Τότεναμ, εκτός Ευρώπης ο Ζέκα (vids)

bet365

Απίθανη η Τότεναμ, διέλυσε 7-2 τη Μακάμπι Χάιφα και πέρασε... εκκωφαντικά στους ομίλους του Εuropa League. Αρκετά φαβορί έμειναν εκτός, όπως η Κοπεγχάγη του Ζέκα.

Mε φόρα η Τότεναμ στους ομίλους του Εuropa League. Τη Δευτέρα (28/9) πέταξε εκτός League Cup την Τσέλσι και τρεις ημέρες αργότερα διέλυσε με 7-2 τη Μακάμπι Χάιφα. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Κέιν άνοιξε το σκορ, αλλά στο 17' οι Ισραηλινοί έφεραν το ματς στα ίσα με τον Σέρι. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο Μόουρα με κεφαλιά έκανε το 2-1. Η άμυνα της Μακάμπι... υπέφερε και οι Spurs με τα δυο πολύ γρήγορα γκολ του Λο Σέλσο στο 36' και στο 39' σφράγισαν την πρόκριση. Η Μακάμπι στο 52ο λεπτό με πέναλτι του Ρουκαβίτσια μείωσε σε 4-2, όμως δεν κατάφερε να μπει στο «κόλπο». Ο Κέιν στο 56' με πέναλτι πέτυχε το 5-2 και στο 74' σημείωσε χατ τρικ για το 6-2. Ο Ντέλε Αλι στις καθυστερήσεις από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 7-2.


Εκτός Ευρώπης ο Ζέκα, δύσκολα η Σέλτικ

Σοκ για την Κοπεγχάγη, ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από τη Ριέκα, με την τύχη να της... γυρίζει την πλάτη. Αλλωστε, το αυτογκόλ του Ανκερσεν στο 20ο λεπτό αποτυπώνει την ατυχία των Δανών. Η ομάδα του Ζέκα (έπαιξε βασικός) το πάλεψε, είχε φάσεις, αλλά όχι και την ουσία για να κάνει την ανατροπή. Δύσκολη πρόκριση για τη Σέλτικ, η οποία επικράτησε 1-0 της Σαράγιεβο στη Βοσνία, χάρη στο γκολ του Εντουαρντ στο 70ο λεπτό. Αποκλεισμός - σοκ για τη Λέγκια ηττήθηκε 3-0 στη Βαρσοβία από την Καραμπάκ. Στους ομίλους του Europa League και η PSV η οποία επικράτησε 2-0 στη Νορβηγία της Ρόζενμποργκ. Η Γρανάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί νικώντας 3-1 τη Μάλμε στη Σουηδία.

Τέλος στα όνειρα της Κλάκσβικ από τα Ν. Φερόε έβαλε η Ντάνταλκ η οποία επικράτησε 3-1 στην Ιρλανδία. Με μια ομάδα θα συνεχίσει στην Ευρώπη η Ελβετία, άμεση ανταγωνίστρια της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA. Μπορεί η Γιούνγκ Μπόις να διέλυσε με 3-0 τα Τίρανα, ωστόσο, η Βασιλεία γνώρισε εντός έδρας ήττα σοκ 3-1 από τη Σλάβια Σόφιας. Μπορεί να προηγήθηκε, αλλά στα 20 τελευταία λεπτά δέχθηκε τρία τέρματα.

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε νίκη - πρόκριση στην Κύπρο, επικρατώντας 2-1 της Αραράτ. Θυμίζουμε, πως λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το ματς δεν διεξήχθη στο Ερεβάν. Ο ΑΠΟΕΛ δεν τα κατάφερε στην Τσεχία και οι Κύπριοι συνεχίζουν μόνο με την Ομόνοια στην Ευρώπη. Σοκ για τη Σπόρτινγκ, γνώρισε τον διασυρμό εντός έδρας από τη Λίντσερ με 4-1. Τι και αν ισοφάρισε με τον Τομάς, η αποβολή του Κόατες στο 63' έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού κατέρρευσε, με τους Αυστριακούς να κάνουν... πάρτι και να παίρνουν θέση στους ομίλους του Europa League.

Τα αποτελέσματα των Play off του Europa League

Κλουζ - Κουόπιο 3-1

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Φλόρα 3-1

Αραράτ - Ερυθρός Αστέρας 1-2

Ρόζενμποργκ - Αϊντχόφεν 0-2

Σαρλερουά - Λεχ Πόζναν 1-2

Μάλμε - Γρανάδα 1-3

Λίμπερετς - ΑΠΟΕΛ 1-0

Χαποέλ Μπεερ Σέβα - Πλζεν 1-0

Ντιναμό Μπρεστ - Λουντογκόρετς 0-2

Σαράγιεβο - Σέλτικ 0-1

Λέγκια - Καραμπάκ 0-3

Κοπεγχάγη - Ριέκα 0-1

Σταντάρ Λιέγης - Βιντεότον 3-1

Γιούνγκ Μπόις - Τίρανα 3-0

Βασιλεία - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-3

Ντάνταλκ - Κλάκσβικ 3-1

ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ 2-1

Ρέιντζερς - Γαλατασαράι 2-1

Σπόρτινγκ - Λίντσερ 1-4

Ρίο Αβε - Μίλαν 1-1 παρ.

Τότεναμ - Μακάμπι Χάιφα 7-2

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα