Η Σεντ Γκάλεν μπερδεύτηκε κι έγραψε τον Μάνταλο... Μαντόλα

Η Σεντ Γκάλεν μπερδεύτηκε κι έγραψε τον Μάνταλο... Μαντόλα

Gazzetta team
Η Σεντ Γκάλεν μπερδεύτηκε κι έγραψε τον Μάνταλο... Μαντόλα

bet365

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Σεντ Γκάλεν, έκανε μία ξεχωριστή παρουσίαση για την ΑΕΚ και το ματς της Πέμπτης (24/09, 21:30 -CosmoteTV), μπερδεύοντας όμως το όνομα του αρχηγού της Ενωσης, Πέτρου Μάνταλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» το πρωί της Τετάρτης (23/09) θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό την Ελβετία και την Ζυρίχη για το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης (24/09, 21:30 -CosmoteTV).

Οι Ελβετοί στην παρουσίαση που έκαναν για την ΑΕΚ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας τους αναφέρθηκαν στην ιστορία της Ενωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη και στάθηκαν στη τελευταία νίκη της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, γράφοντας τους σκόρερ Μάρκο Λιβάια και Πέτρο…. Μαντόλα.

Αναλυτικά:

«Η ΑΕΚ Αθηνών θα είναι ο πρώτος αντίπαλός μας στα προκριματικά για το UEFA Europa League την Πέμπτη.

Η ΑΕΚ σημαίνει Atlhlitiki Enosis Konstadinoupoleos. Η Ενωση ιδρύθηκε το 1924 από Έλληνες που έπρεπε να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη.

Και η ΑΕΚ είναι ένα από τα τρία επιτυχημένα σωματεία στην Ελλάδα. Με 12 τίτλους πρωταθλήματος και 15 Κύπελλα είναι το νούμερο 3 πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Με το πρωτάθλημα το 1990, η ΑΕΚ είναι ο μόνος σύλλογος που έχει κερδίσει όλους τους εθνικούς τίτλους μία φορά.

Η ΑΕΚ κέρδισε τελευταία πριν από δύο χρόνια υπό τον Ισπανό Μανόλο Χιμένεθ. Ήταν ο πρώτος τίτλος πρωταθλήματος για τους κίτρινους-μαύρους από το 1994. Όπως και ο πράσινος-λευκός αγωνιζόμενος Παναθηναϊκός, υποφέρουν από την καταπιεστική κυριαρχία του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα τέσσερις φορές τα τελευταία 24 χρόνια. Την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ τερμάτισε τρίτη, πίσω από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Ο προπονητής από το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έπαιξε ως επαγγελματίας κυρίως για τις Μπάρι, Γιουβέντους Τορίνο και Αταλάντα και ξεκίνησε την καριέρα του το 2009 με τους νέους της Γιουβέντους. Εκεί έγινε τεχνικός διευθυντής και μπήκε επίσης ως προπονητής. Το 2016, ο Καρέρα πήγε στην Σπαρτάκ Μόσχας, σύντομα προήχθη από βοηθό σε προπονητή και εξασφάλισε τον πρώην αντίπαλό μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 2017 μετά από μια μακρά ξηρά περίοδο για τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος.

Ο Καρέρα ελπίζει τώρα να μετακομίσει στο νέο “Agia Sophia Stadium” με την ομάδα του την επόμενη σεζόν. Η ΑΕΚ ήταν χωρίς γήπεδο από το 2003, το παλιό στάδιο που πήρε το όνομά του από τον Νίκο Γκούμα έπρεπε να κλείσει και να κατεδαφιστεί λόγω ζημιών από τον σεισμό του 1999. Η Αγία Σοφία θα χτιστεί στον ίδιο χώρο στην περιοχή Νέα Φιλαδέλφεια.

Η νέα σεζόν ξεκίνησε για την ΑΕΚ πριν από δύο εβδομάδες με τον τελικό του κυπέλλου της τελευταίας σεζόν, όπου έχασε 1-0 από τον Ολυμπιακό. Το περασμένο Σάββατο, ξεκίνησε με νίκη 2-0 εκτός έδρας εναντίον του Παναιτωλικού στην ελληνική Super League. Οι σκόρερ ήταν ο Κροάτης Μάρκο Λιβάγια και ο Πέτρος Μαντόλας,, ο οποίος έχει παίξει για την ΑΕΚ από το 2014 και έχει σημειώσει 48 γκολ σε 203 παιχνίδια μέχρι στιγμής».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα