ΟΦΗ: Το προφίλ της Λεχ Πόζναν

ΟΦΗ: Το προφίλ της Λεχ Πόζναν

Θοδωρής Βασίλης
ΟΦΗ: Το προφίλ της Λεχ Πόζναν

bet365

Η Λεχ Πόζναν είναι μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Πολωνίας η οποία έχει βάλει στόχο την επιστροφή της στην κορυφή μετά την περσινή 2η θέση.

Με επτά πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα η Λεχ Πόζναν θεωρείται μία από τις μεγάλες ομάδες της Πολωνίας. Έχοντας πάρει το όνομα Λεχ από τον θρυλικό ιδρυτή του Πολωνικού έθνους, η ομάδα που έχει έδρα στην πόλη Πόζναν είναι η δημοφιλέστερη της περιοχής που ονομάζεται Μεγάλη Πολωνία.

Η Λεχ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1922 με πρώτο όνομα το KS Lutnia Dębiec, για να αλλάξει αρκετές φορές ονομασία πριν την τελική της ονομασία. Το ντεμπούτο της στην πρώτη κατηγορία της χώρας έγινε το 1948 με τον σύλλογο να μεσουρανεί στις αρχές της δεκαετίας του 80 και του 90' όταν κι έγραψε τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας της.

Μεγάλος της αντίπαλος είναι η Λέγκια Βαρσοβίας με τις αναμετρήσεις του να συνθέτουν το «ντέρμπι της Πολωνίας». Την φανέλα της στο παρελθόν έχουν φορέσει σπουδαίου παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά και ο «δικός μας» Αντρέι Γιουσκόβιακ οι οποίοι μάλιστα έχουν αναδειχθεί και πρώτοι σκόρερ με την φανέλα της.

Την περσινή σεζόν η Λεχ τερμάτισε 4η στην κανονική διάρκεια ενώ στα play offs δεύτερη πίσω από την μεγάλη της αντίπαλο. Την φετινή σεζόν έχασε το μεγάλο της επιθετικό όπλο, τον Δανό στράικερ, Κρίστιαν Γκίτγιερ, ο οποίος υπέγραψε στην ιταλική Μόντσα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αντίθετα, έκανε μια σπουδαία μεταγραφή για τα δεδομένα της αφού έναντι 700.000 ευρώ απέκτησε από την Σλάβια Πράγας τον διεθνή Τσέχο εξτρέμ, Γιάν Σίκορα.

Στα αγωνιστικά μετά από δύο αγωνιστικές είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας με μία ισοπαλία και μία ήττα.

TAYTOTHTA

  • Ίδρυση: 1922
  • Εδρα: Στάδιο Μιέσκι (43.269 θεατές)
  • Πρόεδρος: Κάρολ Κλίμτζακ
  • Προπονητής: Ντάριους Ζούραβ
  • Τίτλοι: Πρωταθλήματα Πολωνίας (7), Κύπελλα (5), Σούπερ Καπ (6)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα