Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Τρελή ανατροπή και πέταξε για το… έκτο (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Τρελή ανατροπή και πέταξε για το… έκτο (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε, η άμυνά της όμως κοιμήθηκε δύο φορές και η Σεβίλλη που έκανε τη μεγάλη επιστροφή (2-1), πάει για το 6x6 στους τελικούς του Europa League.

Είναι η δική της διοργάνωση. Δεν πρέπει να την αφήνουν οι αντίπαλοί της να φτάνει στα ημιτελικά. Πέντε φορές είχε πάει μέχρι εκεί και σε όλες στο φινάλε σήκωσε το τρόπαιο. Αυτό προσπάθησε να το σταματήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά παρά το ότι προηγήθηκε νωρίς, δεν μπόρεσε ούτε εκείνη να φρενάρει τη Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιανοί εκμεταλλευτήκαν τα αμυντικά λάθη των Αγγλων και αφού έκαναν την ανατροπή 2-1 με δύο παράλληλες σέντρες, έφυγαν στο ένα βήμα από την έκτη τους κατάκτηση στο Europa League (2006, 2007, 2014, 2015, 2016).

Το ξεκίνημα ήταν τέλειο για τους Κόκκινους Διαβόλους. Μόλις στο 7’ ο Μαρσιάλ έκανε τρελή no look πάσα, ο Ράσφορντ ανατράπηκε εντός περιοχής και ο Μπρούνο Φερνάντες συνέχισε το αλάθητό του από την άσπρη βούλα του πέναλτι, έχοντας 7x7 εύστοχες εκτελέσεις με τη Γιουνάιτεντ.


Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά, η Σεβίλλη έκανε δική την μπάλα, πίεσε και στο 26’ βρήκε την ισοφάριση. Επειτα από εξαιρετικό ομαδικό συνδυασμό, ο Ρεγκιλόν έκανε σούπερ σπριντ και την παράλληλη ασίστ, με τον Σούσο (26’) να το τελειώνει σε μία επαφή.


Στο β’ μέρος το σκηνικό άλλαξε. Η Γιουνάιτεντ είχε την μπάλα, πίεζε και έκλεβε διαρκώς, αλλά ο Μπόνο κατέβασε ρολά και στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του κράτησε όρθιους τους Ισπανούς. Ειδικά στο 52-‘ και στο 53’ σταμάτησε δύο φορές σε τετ α τετ τον Μαρσιάλ.

Ο,τι όμως δεν έκανε η Μάντσεστερ, συνέβη από την άλλη πλευρά του γηπέδου. Και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Παράλληλη στην πλάτη της άμυνας και εξ επαφής ολομόναχος (78’) ο Ντε Γιονγκ έστειλε τη Σεβίλλη στον τελικό της Παρασκευής, όπου περιμένει τον νικητή από το Ιντερ-Σαχτάρ.

Δείτε ξανά ΕΔΩ το live του ημιτελικού!

Σεβίλλη (Χουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Χεσούς Νάβας, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν (87’ Γκούντελι), Σούσο (75’Βάσκες), Οκάμπος (55’ Μουνίρ), Εν-Νεσίρι (55’ Ντε Γιονγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Γουίλιαμς (87’Φοσού-Μενσά), Γουάν-Μπισάκα, Φρεντ, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ (90’+2’ Γκρίνγουντ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα