Λεβερκούζεν – Ρέιντζερς 1-0: Στην οκτάδα, δώδεκα χρόνια μετά (vid)

Gazzetta team
Λεβερκούζεν – Ρέιντζερς 1-0: Στην οκτάδα, δώδεκα χρόνια μετά (vid)

bet365

Με δεύτερη νίκη επί της... άφαντης Ρέιντζερς (1-0), η Μπάγερ Λεβερκούζεν προκρίθηκε πανηγυρικά στο Final-8 του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ την Δευτέρα (10/08, 22:00).

Για πρώτη φορά από το 2008, όταν το Europa League ονομαζόταν ακόμα Κύπελλο UEFA, η Μπάγερ Λεβερκούζεν δίνει το παρών σε οκτάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και το κάνει απολύτως δίκαια, αφού μετά το 3-1 επί της Ρέιντζερς στην Γλασκόβη, την «καθάρισε» και στην άδεια «Bay Arena» χωρίς να ιδρώσει (1-0).

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στις Ασπιρίνες, όπως μαρτυρά το 8-0 στις τελικές προσπάθειες (!) και το 70% κατοχή της μπάλας για την ομάδα του Πέτερ Μπος, η οποία είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες.

Οι δύο κορυφαίες εξ' αυτών άνηκαν στον Κάι Χάβερτς, το σερί σκοραρίσματος του οποίου στο Europa League έμελλε να σταματήσει στα τρία παιχνίδια. Σε έναν από τους ενδεχομένως τελευταίους του αγώνες με την Λεβερκούζεν, εφόσον προχωρήσει το φλερτ με την Τσέλσι, ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός είχε προσπάθεια που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (17') ενώ, λίγο αργότερα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, μετά από πλασέ του.

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αν και η ανωτερότητα της Λεβερκούζεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Το πέτυχε ο Μούσα Ντιαμπί, ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά με άπιαστο σουτ από κοντά, την βαθιά μπαλιά του Τσάρλες Αράνγκις (51').

Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ έδειξε μια σχετική αντίδραση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την Λεβερκούζεν να σφραγίζει άνετα την πρόκριση και το αντάμωμα με την Ίντερ (Δευτέρα 10/08, 22:00), σε έναν από τους προημιτελικούς του Europa League επί γερμανικού εδάφους (εν προκειμένω, στο Ντίσελντορφ).

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι – Λ. Μπέντερ (68' Ντράγκοβιτς), Ταπσόμπα, Σ. Μπέντερ (77' Τα), Σινγκράβεν – Αράνγκις, Παλάσιος (87' Στανίλεβιτς), Βιρτς (68' Μπαουμγκάρτλινγκερ), Χάβερτς, Ντιαμπί (68' Μπέιλι) – Φόλαντ.

Ρέιντζερς (Στίβεν Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ – Ταβερνιέ (77' Πάτερσον), Γκόλντσον, Χελάντερ, Μπάρισιτς – Τζακ, Αρίμπο, Μπάρκερ (60' Χάτζι) – Ντέιβις (66' Άρφιλντ), Μορέλος (77' Στιούαρτ), Κεντ (66' Τζόουνς).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα