Europa League: «Braveheart» η Λεβερκούζεν (vids)

Gazzetta team
Europa League: «Braveheart» η Λεβερκούζεν (vids)

bet365

Σπουδαία νίκη – μισή πρόκριση της Λεβερκούζεν στο κατάμεστο «Άιμπροξ Παρκ» της Γλασκόβης (3-1 την Ρέιντζερς), προβάδισμα για την Σαχτάρ μετά το «διπλό» επί της Βόλφσμπουργκ (2-1).

Η εικόνα του κατάμεστου «Άιμπροξ Παρκ» της Γλασκόβης ήταν απολαυστική, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο, οι φίλαθλοι, έστω και αν κοντεύουμε να το ξεχάσουμε τις τελευταίες ημερες, λόγω του κορονοϊού.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν μάλλον περισσότερο χάρηκε και λιγότερο... τρόμαξε από την εικόνα του κατάμεστου γηπέδου και, ούσα πολύ πιο αποτελεσματική από την Ρέιντζερς, επικράτησε της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ με 3-1 (75' Έντμουνσον – 37' πέν. Χάβερτς, 67' Αράνγκις, 88' Μπέιλι), παίρνοντας σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League.

Τον δρόμο της νίκης για τις Ασπιρίνες άνοιξε με πέναλτι ο 20χρονος αρχηγός τους, Κάι Χάβερτς, ο οποίος μετράει τρία γκολ στα ισάριθμα φετινά του παιχνίδια στην διοργάνωση, δικαιώνοντας το γεγονός ότι τον θέλει η... μισή Ευρώπη, με πρώτη και καλύτερη την Λίβερπουλ.

Διπλό πρόκρισης η Σαχτάρ

Στην άδεια «Volkswagen Arena» λόγω κορονοϊού, η Σαχτάρ επικράτησε με σπουδαίο διπλό της Βόλφσμπουργκ και αν η δράση στο Europa League συνεχιστεί κανονικά έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά. Σε ένα παράξενο ματς λόγω των κενών εξέδρων, που οι δύο ομάδες έχασαν από ένα πέναλτι στο α’ μέρος (Κοβαλένκο 22’, Βέγκχορστ 45+2’), οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με τον Μοράες στο 17’ και πέτυχαν τον αρχικό στόχο του εκτός έδρας γκολ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μπρουκς στο 48’, αλλά η ομάδα του Ντόνετσκ πήρε το διπλό στις αποσκευές της, με χρυσό σκόρερ τον Αντόνιο στο 73’.

Στα ματς που έγιναν νωρίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θριάμβευσε επί αυστριακού εδάφους, όπως και η Βασιλεία στην Φρανκφούρτη, ενώ η Μπασακσεχίρ πήρε μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα κόντρα στην Κοπεγχάγη.

Europa League – Φάση των «16» (Πρώτοι αγώνες)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βασιλεία 0-3

(27' Κάμπο, 73' Μπουά, 85' Φράι)

Μπασακσεχίρ – Κοπεγχάγη 1-0

(88' πέν. Βίστσα)

ΛΑΣΚ Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-5

(28' Ιγκάλο, 58' Τζέιμς, 82' Μάτα, 90'+2' Γκρίνγουντ, 90'+3' Περέιρα)

Σεβίλλη – Ρόμα (αναβλήθηκε)

Ίντερ – Χετάφε (αναβλήθηκε)

Βόλφσμπουργκ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2

(48' Μπρουκς - 17' Ζούνιορ Μοράες, 73' Μάρκος Αντόνιο)

Ρέιντζερς – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3

(75' Έντμουνσον - 37' πέν. Χάβερτς, 67' Αράνγκις, 88' Μπέιλι)

Ολυμπιακός – Γουλβς 1-1

(54' Ελ Αραμπί – 67' Πέδρο Νέτο)

- Όλες οι ρεβάνς έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη (19/3), αλλά αναμένεται να αναβληθούν λόγω του κορονοϊού

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα