Ίντερ: Ο «καυτός» Λουκάκου στα χνάρια των θρύλων (vid)

Ίντερ: Ο «καυτός» Λουκάκου στα χνάρια των θρύλων (vid)

Gazzetta team
Ίντερ: Ο «καυτός» Λουκάκου στα χνάρια των θρύλων (vid)

bet365

Ο Ρομελού Λουκάκου έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης της Ίντερ τα τελευταία 22 χρόνια που πετυχαίνει 30+ γκολ σε μια σεζόν, μετά τους Ρονάλντο, Ντιέγο Μιλίτο και Σαμουέλ Ετό.

Διανύει την, πιθανότατα, καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Στη νίκη – πρόκριση της Ίντερ επί της Χετάφε στο Europa League, ο Ρομελού Λουκάκου έφτασε τα τριάντα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (σε 48 παιχνίδια): 23 στην Serie A (36), δύο στο Champions League (5), δύο στο Κύπελλο (4) και τρία, προς το παρόν, στο Europa League (σε ισάριθμα ματς).

Ο 27χρονος Βέλγος επιθετικός, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης της Ίντερ που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια από τον Αντριάνο το... 2004 (!), έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης των Νερατζούρι τα τελευταία 22 χρόνια που φτάνει, τουλάχιστον, στην 30άδα των γκολ σε μια σεζόν.

Ποιοι ήταν οι τρεις προηγούμενοι; Κάποιος... Ρονάλντο (34 γκολ την σεζόν 1997-98), ο ήρωας του τρεμπλ του 2010 Ντιέγο Μιλίτο (30 γκολ την συγκεκριμένη σεζόν) και υπερπολύτιμος την ίδια χρονική περίοδο Σαμουέλ Ετό (37 την 2010-11).

Εξαιρετικό επίτευγμα του Λουκάκου, ο οποίος μετράει έντεκα γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του στο Europa League (με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ), η απόδοση του οποίου προκάλεσε μια απίθανη (αλλά πέρα για πέρα αληθινή) ατάκα του προέδρου της Χετάφε, Άνχελ Τόρες. «Μας έβαλε γκολ ο Λουκάκου, ο οποίος στοιχίζει παραπάνω από τον προϋπολογισμό της Χετάφε» σχολίασε (εύστοχα)!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα