Ολυμπιακός & Europa League: Το προφίλ της Άρσεναλ

Gazzetta team
Ολυμπιακός & Europa League: Το προφίλ της Άρσεναλ

bet365

Πανίσχυρη ομάδα, η πιο επιτυχημένη και με τους περισσότερους τίτλους στο Λονδίνο, η Άρσεναλ είναι στον δρόμο του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σας υπενθυμίζει κάποια σημαντικά στοιχεία για τους «κανονιέρηδες».

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Αγγλίας. Η Άρσεναλ, ιδρυθείσα τον Οκτώβριο του 1886, μετράει 133 χρόνια ζωής και διατηρεί ένα από τα κορυφαία ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα της σεζόν 2003/04. Η... βάση της είναι το Βόρειο Λονδίνο ενώ ιστορικές προσωπικότητες της ιστορίας της είναι ο Χέμπερτ Τσάπμαν, με τον οποίο στον πάγκο πανηγύρισε τους πρώτους της τίτλους σε εθνικό επίπεδο, ενώ, δεν μπορεί να παραληφθεί η ιστορία του Αρσέν Βενγκέρ στον σύλλογο.

Με τον Αλσατό τεχνικό οι Κανονιέρηδες έχουν κατακτήσει 17 τίτλους (3 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα FA και 7 Super Cup στο Νησί).

Έφτασαν μια... ανάσα από το να πανηγυρίσουν και το Champions League της σεζόν 2005/06, ωστόσο βρήκαν απέναντί τους την Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράικαρντ, η οποία νικώντας με 2-1 στον τελικό κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο σήμερα, η Άρσεναλ περνάει δύσκολες μέρες, καθώς πριν λιγότερο από 3 εβδομάδες απομάκρυνε τον Ουνάι Έμερι από τον πάγκο της και, προσωρινά, έχει αναλάβει ένας από τους παλιούς «θρύλους» της ομάδας και μέλος των Invincibles, Φρέντι Λιούνμπεργκ.

Στο πρωτάθλημα οι Κανονιέρηδες βρίσκονται στην ένατη θέση με 22 βαθμούς, όσους έχουν και οι Κρίσταλ Πάλας και Νιούκαστλ, κάτι που κάνει την πορεία μέχρι την κατάκτηση του Europa League ακόμα πιο... επιτακτική, προκειμένου να βρει διέξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Πέρυσι, είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο ηττήθηκε από την... γειτόνισσά της Τσέλσι με 4-2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η ομάδα Νο9 στο Ranking της UEFA.

ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ:

ΗΡΘΑΝ: Νικολά Πεπέ (Λιλ), Κίεραν Τίρνι (Σέλτικ), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Γκάμπριελ Μαρτινέλι (Ιτουάνο), Ντάνι Θεμπάγιος (Ρεάλ Μαδρίτης, δανεικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Άλεξ Ιγουόμπι (Έβερτον), Κρίστιαν Μπιέλικ (Ντέρμπι), Λοράν Κοσιελνί (Μπορντό), Νταβίντ Οσπίνα (Νάπολι), Χενρίκ Μικιταριάν (Ρόμα), Καρλ Τζέκινσον (Νότιγχαμ Φόρεστ), Τακούμα Ασάνο (Παρτιζάν), Νάτσο Μονρεάλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Στέφαν Λιχτστάινερ (Άουγκσμπουργκ), Ντάνι Γουέλμπεκ (Γουότφορντ), Άαρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους).

ΑΣΤΕΡΙ: Χωρίς αμφιβολία ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποτελεί το απόλυτο γρανάζι στη μηχανή της Άρσεναλ. Ο 30χρονος Γκαμπονέζος επιθετικός στα καλά του μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, ενώ ακόμα και στις όχι και τόσο καλές του μέρες, το ξεπέταγμα και η ταχύτητά του αποτελούν κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Το ότι πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο το οφείλει καθαρά στην... αυτοκτονία της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την Γκιμαράες (3-2), καθώς η ίδια δεν μπόρεσε να κερδίσει την Σταντάρ Λιέγης (2-2) και να εξασφαλίσει ήρεμα την πρωτιά.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Ισοπαλία... αγνοείται. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 8 φορές, όλες στο Champions League, όλες σε φάση ομίλων και σε όλες προπονητής στους Κανονιέρηδες ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ. Τέσσερις νίκες για την κάθε πλευρά είναι ο απολογισμός ενώ στα γκολ έχει βραχεία κεφαλή η αγγλική ομάδα με σκορ 13-11. Το 3-2 της ομάδας του Μάρκο Σίλβα τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο Νησί και, είναι δεδομένο ότι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την, έως τώρα, άσχημη εικόνα των Κανονιέρηδων και να κάνουν ακόμα έναν θρίαμβο μέσα στο Emirates.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα