Παντελίδης: «Δεν θα παίξουμε για να μη χάσουμε»

Παντελίδης: «Δεν θα παίξουμε για να μη χάσουμε»

Gazzetta team
Παντελίδης: «Δεν θα παίξουμε για να μη χάσουμε»

bet365

Σύνθημα νίκης στη Νορβηγία έστειλε ο Σάββας Παντελίδης στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της τελευταίας προπόνησης του Άρη πριν τον αγώνα (8/8, 20:00) με τη Μόλντε.

Ο προπονητής του Άρη εξέφρασε αρχικά την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα των παικτών του. «Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε την κλήρωση, γνωρίσαμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε ότι έχουμε να παίξουμε με μια ομάδα η οποία αγωνίζεται σε έντονο ρυθμό, με συνοχή και γενικώς μια καλή ομάδα. Το δικό μας μειονέκτημα είναι το πλαστικό γήπεδο. Από εκεί και πέρα, για εμάς αυτό το διάστημα είναι πολύ σημαντικό. Ακόμη και μια προπόνηση είναι χρήσιμη. Τα συνεχόμενα ταξίδια δεν μας διευκολύνουν, αλλά τις ημέρες που ήμασταν στη Θεσσαλονίκη δουλέψαμε αρκετά καλά και θεωρώ ότι θα δείξουμε αυτό που πρέπει. Εκτιμώ ότι είναι το πρώτο ημίχρονο και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Σε ερώτηση σχετική με την ιδιαιτερότητα του πλαστικού χόρτου στο γήπεδο της Μόλντε, είπε: «Θα πρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα το γήπεδο και ασφαλώς να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά να μπούμε στις ιδιαιτερότητες του τερέν πολύ νωρίς. Να δούμε τα υπέρ και τα κατά και θεωρώ ότι όλα μπορούν να πάνε καλά».

Για την τιμωρία του από την ΟΥΕΦΑ κατέθεσε τη δυσαρέσκειά του. «Δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ στην καριέρα μου και δεν δίνω δικαιώματα. Είναι άδικο γιατί αυτό που συνέβη στην Κύπρο δεν ήταν καλό. Οποιοσδήποτε στη θέση μου θα γυρνούσε να κοιτάξει. Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω ότι η απουσία μου θα επηρεάσει την ομάδα καθώς στη διάρκεια ενός αγώνα η ομάδα λίγο ακούει τις εντολές του προπονητή πέραν του ότι ο Άκης θα γίνει καλύτερος προπονητής από μένα».

Ερωτηθείς για τη διαφορά του αυριανού (8/8) αγώνα με αυτόν της Λεμεσού είπε ότι… «είναι ένα διαφορετικό μας γιατί δεν πρέπει απλά να προσπαθήσεις να μη χάσεις». Παραδέχθηκε μάλιστα ότι έχει καταλήξει στην αρχική 11αδα. «Εδώ και δύο ημέρες έχω αποφασίσει με βάση το τι είδα στην προπόνηση. Είδα πράγματα που ήθελα, μια ομάδα να δουλεύει σωστά και συγκεντρωμένα και είναι ευχάριστο για έναν προπονητή να καλείται να επιλέξει μεταξύ των καλύτερων».

Για το επίπεδο δυναμικότητας της Μόλντε, είπε: «Είναι μια ομάδα γρήγορη και επικίνδυνη μεσοεπιθετικά χωρίς να πεις ότι έχει μεγάλα προβλήματα στην άμυνά της. Έχει αυτοματισμούς στην επίθεση και χρησιμοποιεί καλά το γήπεδο και για μεγάλο διάστημα ανεβάζει πολύ την ένταση, ασκώντας πίεση στον αντίπαλο».

Για τη διαφορά στον αριθμό των επίσημων αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων. «Αυτήν την περίοδο οι προπονήσεις έχουν αξία για τη γενικότερη προετοιμασία. Αν εμείς έχουμε κάνει μέχρι στιγμής 55 προπονήσεις, ο αντίπαλος έκανες 400. Είναι το επίπεδο τέτοιο και η ομάδα όπου οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο».

Απάντησε επίσης για το κομμάτι της τακτικής και τη σημασία της σε επίπεδο τελικού αποτελέσματος. «Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην έχει τακτική. Σχεδιάζεις ένα παιχνίδι και η στρατηγική είναι να σταματήσεις τον αντίπαλο αλλά και να δημιουργήσεις προϋποθέσεις για σένα. Είμαστε μια ομάδα που δεν μπορεί να αμυνθεί για πολύ ώρα γιατί δεν μας αρέσει και δεν θέλουμε να το κάνουμε. Στόχος μας είναι να πετύχουμε ένα τέρμα».

Κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ομάδα επηρεάστηκε από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Κύπρο. «Θα σας πω αυτό που είδα. Καταρχήν από κάποια παιδιά περιμένω περισσότερα από αυτό το ματς σε σχέση με αυτό που έδειξαν στην Κύπρο. Αυτό που είναι 100% βέβαιο είναι ότι από την ημέρα που κατεβήκαμε στην Κύπρο δεν ήμασταν η ίδια ομάδα. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Τουλάχιστον τώρα οι συνθήκες είναι καλύτερες».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα