Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε... ακτίνες

Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε... ακτίνες

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε... ακτίνες

bet365

Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη νίκη κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου μέχρι το 89' και πλέον πρέπει να πάει στην Ουκρανία για την πρόκριση. Το gazzetta.gr περνάει από έλεγχο τους «ερυθρόλευκους».

Σα: Στην πρώτη καλή στιγμή της Ντιναμό μέσα στην περιοχή του δέχτηκε γκολ, στο οποίος δεν έχει ευθύνη. Στο δεύτερο μέρος έχει «καθαρίσει» δύο στιγμές, ενώ στο 70' αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Τσιγκάνκοφ, ενώ στο 89' δέχεται ένα γκολ που προσπάθησε να βγάλει αλλά εκεί που πήγε η μπάλα ήταν πολύ δύσκολο να αποκρούσει.

Τσιμίκας: Έχασε τον Γκετζιόρα στη φάση του 1-1, θα μπορούσε να πάει πιο γρήγορα στην μπάλα. Έδινε ενέργεια και είχε καλά ανεβάσματα, δίνοντας βοήθειες στον Ποντένσε. Στη φάση του 2-1 επίσης θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση.

Βούκοβιτς: Στο γκολ χάνει τον σκόρερ Μπιγιάλσκι, αλλά γενικότερα δεν είχε πολλά προβλήματα. Πρέπει να προσέξει τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει που και που στα παιχνίδια, κάτι που συνέβη και κόντρα στους Ουκρανούς.

Σισέ: Έβγαινε γρήγορα στην μπάλα, ήταν κυρίαρχος στο ψηλό παιχνίδι - ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος άρχισε η ανάπτυξη του Ολυμπιακού από πίσω και από τα δικά του πόδια, με το Σενεγαλέζο να μη κάνει λάθος μεταβιβάσεις.

Μεριά: Ως δεξί μπακ, που δεν είναι η φυσική του θέση, επιθετικά δεν έδωσε βοήθειες, ενώ κι αμυντικά υπήρχαν στιγμής που ήταν ασταθής. Στο δεύτερο βρήκε τα πατήματά του και βοήθησε έδωσε λύσεις στο αμυντικός κομμάτι.

Γκιγιέρμε:΄Επαιζε γρήγορα την μπάλα, από το πόδι του ο Φορτούνης «έσπασε» για τον Χασάν ώστε να γίνει το 1-0. Γενικότερα πολύ καλά τρεξίματα, κάλυπτε χώρους και έδενε καλά με τον Καμαρά. Γεμάτη παρουσία στον άξονα.

Καμαρά: Γρήγορα μαρκαρίσματα, περιόρισε αρκετά την ανάπτυξη των Ουκρανών και ήταν ένας από τους λόγους που δεν είδαμε να παίζουν κάθετα. Στη φάση του 89' πάντως τόσο εκείνος, όσο και ο Γκιγιέρμε θα έπρεπε να έχουν βρεθεί σε καλύτερη θέση στην περιοχή, αφού βλέπουν τη φάση απλώς να εξελίσσεται και δεν κάνουν τίποτα.

Ζιλ Ντίας: Πολλή ενέργεια, ωραίες κινήσεις, έκανε συνέχεια κινήσεις στον κενό χώρο όποτε τον έβλεπε και γενικά ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας στο πρώτο μέρος. Φυσικά, η γκολάρα που πέτυχε θα μνημονεύεται για πολύ καιρό. Δεν είναι μόνο η ο τρόπος που σκόραρε αλλά είναι όλη η κίνηση και το στοπάρισμα με το στήθος. Αριστοκρατική εκτέλεση! Μέχρι το 86' που έπαιξε έδειξε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στον Μαρτίνς.

Ποντένσε: Ο Πορτογάλος χάθηκε στο πρώτο 45λεπτο. Είχε κάποια τρεξίματα αλλά ήταν ανούσιος και δεν βοήθησε ουσιαστικά. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε κάπως στην αρχή και στο 72' είχε τη μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 αλλά δεν πλάσαρε καλά, με την προσπάθειά του να περνάει άουτ. Στο 80'... μαρτύρησε ο αντίπαλός του, τα έκανε όλα πολύ καλά, αλλά στην τελική η μπάλα πέρασε άουτ και αμέσως άφησε τη θέση του στον Λάζαρο.

Φορτούνης: Όποτε έπαιρνε μπάλα κοιτούσε να τη μοιράσει γρήγορα, είχε κάποιες κακές πάσες και τη χαμένη φάση μετά το 1-0 για να διπλασιάσει το δείκτη του σκορ, αλλά το τελείωμά του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Φυσικά, «σπάει» τέλεια και έχει την ασίστ στον Χασάν στο 1-0. Ο αρχηγός φάνηκε ότι δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ότι έπαιξε 67' αφήνοντας τη θέση του στο Νάτχο είναι θαύμα.

Χασάν: Τρομερό τελείωμα από τον Αιγύπτιο για το 1-0. Έδωσε κάποιες μάχες και ήταν εκεί που έπρεπε για να ανοίξει το σκορ. Πολύ καλή η εικόνα του, βοηθώντας την ομάδα του να πρεσάρει ψηλά σ' αρκετές περιπτώσεις.

Αλλαγές:

Νάτχο: Μπήκε στο 68' αντί του Φορτούνη, πέρασαν από τα πόδια του αρκετές μπάλες και είναι ένας από τους λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή κυκλοφορία στο ματς ελέγχοντας το. Θα μπορούσε ωστόσο να είναι πιο απλός σε κάποιες περιπτώσεις.

Λάζαρος: Μπήκε στο 80' αντί του Ποντένσε, παίζοντας στο αριστερό άκρο. Το διάστημα που έπαιξε δεν πήρε μπάλα και δεν φάνηκε.

Μασούρας: Πέρασε στο ματς στο 86' αντί του κορυφαίου Ζιλ Ντίας, κάνοντας ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Είχε την κεφαλιά - πάσα στον Μεριά στην τελευταία φάση του Ολυμπιακού για το 3-2. Δεν μπορεί να κριθεί ωστόσο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα