Μοντέστο: «Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια»!

Δημήτρης Τομαράς
Μοντέστο: «Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια»!

bet365

Ο Φρανσουά Μοντέστο μίλησε σε ιταλικό ΜΜΕ για το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με την Μίλαν στην διοργάνωση του Europa League και το τι σημαίνει για την ομάδα του.
Ο Φρανσουά Μοντέστο παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική ιστοσελίδα TuttoMercatoWeb. Ο Κορσικανός επικεφαλής τμήματος scouting επισήμανε αρχικά: «Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια και το γήπεδο μας θα είναι γεμάτο. Είναι νοκ άουτ ματς που κρίνει πρόκριση κι εμείς θέλουμε να τα πάμε καλά. Πάντα παρακολουθούσα την Μίλαν από παιδί, όταν ήταν στην κορυφή του κόσμου. Μεγάλωσα στην δεκαετία του 90 όταν η Μίλαν ήταν η κορυφαία ομάδα στον κόσμο, όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Όταν λοιπόν αντιμετωπίζεις μια ομάδα που έχει κερδίσει τόσα πολλά, τότε δεν είσαι το φαβορί.
Αντίθετα, μπορώ να πω ότι η Μίλαν είναι το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Αλλά είμαστε έτοιμοι κι έχουμε συνηθίσει να δίνουμε τόσο μεγάλα ματς. Εγώ μεγάλωσα στην Ιταλία και στην Κάλιαρι είχαμε έναν υπέροχο πρόεδρο, μια ξεχωριστή φιγούρα. Μέσα από το ιταλικό ποδόσφαιρο έγινα ο παίκτης που είδατε. Στην Ιταλία έμαθα το ποδόσφαιρο».
Για τον Ολυμπιακό είπε: «Είμαι καλά στην Ελλάδα, είμαι ευτυχισμένος. Κάνω μια σημαντική δουλειά κι έχω πολύ καλή σχέση με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας. Ήμουν η πρώτη μεταγραφή που έκανε όταν ανέλαβε την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ τον Ολυμπιακό».
Σχετικά με τον Γκατούζο επισήμανε: «Ο Ρίνο κάνει πολύ καλή δουλειά. Πήγε στην ομάδα σε μια περίοδο αβεβαιότητας αλλά τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ομάδα προκρίθηκε στο Γιουρόπα Λιγκ και ο Γκατούζο διατηρεί την ομάδα του σε υψηλό επίπεδο παρά τους τραυματισμούς. Είναι θετικό για το καλό του ιταλικού ποδοσφαίρου, ότι ο κόσμος δεν σκέφτεται πως το Γιουρόπα Λιγκ είναι δεν είναι σημαντική διοργάνωση». Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη μεταγραφική δραστηριότητα του Ολυμπιακού στην γειτονική χώρα είπε: «Η Ιταλία είναι μια δύσκολη αγορά. Θα δούμε». Τέλος για το ιταλικό ποδόσφαιρο σημείωσε: «Όταν ήμουν στην Ιταλία, η Serie A ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. Υπήρχαν πολλοί Ιταλοί παίκτες και όσοι πήγαιναν στην Ιταλία από το εξωτερικό είχαν να μάθουν πολλά. Τώρα η Ιταλία είναι πίσω σε ορισμένα πράγματα, για παράδειγμα στις δομές. Για να υπάρξει βελτίωση κάθε ομάδα πρέπει να έχει το δικό της πλάνο και τις ανάλογες δομές».
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα