Οριστικά στην 15η θέση η Ελλάδα

Αντώνης Σαούλης
Οριστικά στην 15η θέση η Ελλάδα

bet365

Μετά τον αποκλεισμό και της ΑΕΚ χάνουμε ακόμα μία θέση στην κατάταξη και την σεζόν 2019/20 θα ξεκινήσουμε από την 15η θέση. Τι ισχύει για την επόμενη χρονιά...

Οπως είχαμε γράψει ψάχναμε μόνο ένα θαύμα. Ακόμα και αν προκρινόταν η ΑΕΚ πάλι δεν θα άλλαζε κάτι. Η Βικτόρια Πλζεν όπως αναμενόταν προκρίθηκε επί της Παρτιζάν και οι Τσέχοι θα διατηρήσουν στην χειρότερη την διαφορά από εμάς. Τελικά την αύξησαν κιόλας. Η ευρωπαϊκή υπέρβαση της ΑΕΚ από μόνη της δεν ήταν αρκετή με αποτέλεσμα τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα μετά και τις αλλαγές που υπήρξαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Ελλάδα λοιπόν τελειώνει την σεζόν με 28.600 και στην 15η θέση με αποτέλεσμα οι όμιλοι του Champions League από την μεθεπόμενη σεζόν να μην είναι πλέον τόσο εφικτός στόχος μιας και ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής θα χρειάζονται τρεις προκρίσεις!

Tι ισχύει για την σεζόν 2018/19:
Από την επόμενη σεζόν και για την επόμενη τριετία θα υπάρξουν πάρα πολλές αλλαγές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League και Europa League). Κι αν τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια δυσκολευόμασταν να βάλουμε ομάδες στους ευρωπαϊκούς ομίλους, από φέτος και για την επόμενη τριετία θα είναι ακόμα δυσκολότερο. Τι ισχύει για την επόμενη σεζόν για τις πέντε ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκά εισιτήρια;

Ως 14οι στην κατάταξη των χωρών:
Ο πρωταθλητής θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι φετινές ημερομηνίες είναι οι εξης:
7-8 Αυγούστου και 14-15 Αυγούστου*

Ο δεύτερος θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο Champions League. Για να μπει δηλαδή στους ομίλους θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις. Οι φετινής ημερομηνίες είναι οι εξής:
24-25 Ιουλίου και 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου*

Ο Κυπελλούχος θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Εάν η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος τότε το «καλό» εισιτήριο του Europa πηγαίνει στην ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Οι φετινές ημερομηνίες είναι οι εξής:
9 Αυγούστου-16 Αυγούστου*

Ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας (ή ο τέταρτος και ο πέμπτος εάν υπάρξει αλλαγή από το Κύπελλο που φαντάζει και το πιο πιθανό σενάριο) θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι φετινές ημερομηνίες είναι οι εξής:
26 Ιουλίου-2 Αυγούστου*

* Οι ημερομηνίες δεν θα ισχύουν για κάθε καλοκαίρι. Μόνο για το φετινό μιας και θα υπάρχει Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Τι θα συμβεί από την σεζόν 2019/2020:
Παρά την υπέρβαση της ΑΕΚ, η Ελλάδα τερμάτισε στην 15η θέση φέτος χάνοντας μία θέση από αυτήν που ήταν. Οπερ σημαίνει πως χάνουμε κι έναν προκριματικό γύρο για τον πρωταθλητή μας σε ότι έχει να κάνει το Champions League.

Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Πλέον κι αυτός θα χρειάζεται τρεις προκρίσεις για να μπει στους ομίλους.

Ο δεύτερος θα ξεκινήσει κι αυτός από τον 2ο προκριματικό γύρο δεν θ' αλλάξει κάτι.

Ο Κυπελλούχος θα έχει το καλύτερο εισιτήριο μιας και θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο τρίτος και ο τέταρτος θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα