Φαν'τ Σχιπ: «Μας άξιζε η πρόκριση, αυτά τα ματς είναι εμπειρίες»

Βασίλης Μπαλατσός
van_schipp_ajax

bet365

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής και νυν του Άγιαξ, Τζον Φαν'τ Σχιπ, χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη - πρόκριση του Αίαντα επί της ΑΕΚ με 3-1.

Η ΑΕΚ πληγώθηκε από τα λάθη του Γιώργου Αθανασιάδη και τις αμυντικές της αδράνειες, ηττήθηκε από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ με 3-1 και έμεινε εκτός Ευρώπης. Υπό της καθοδήγηση του Τζον Φαν'τ Σχιπ ο Αίαντας κατάφερε να σώσει την Ευρώπη και θα αγωνιστεί στα play-offs για τους «16» του Conference League. Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Ολλανδός κόουτς τόνισε πως η ομάδα του άξιζε την πρόκριση.

«Ποτέ δεν ξέρεις πριν το ματς πώς θα πάνε τα πράγματα. Ξέραμε ότι θα κάναμε κάποιες αλλαγές λόγω απουσιών. Όσοι έπαιξαν τα πήγαν καλά. Προηγηθήκαμε, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε. Παρ’ όλο που η ΑΕΚ είχε τη μπάλα, εμείς είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες. Μας άξιζε και πήραμε την πρόκριση. Ο μέσος όρος ηλικίας μας ήταν 21 ή 22 χρόνια. Το να παίζουν αυτά τα ματς αυτά αποκτούν εμπειρίες και μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά», ανέφερε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας.

Ο Φαν'τ Σχιπ ρωτήθηκε και για τη σχέση του με το ελληνικό ποδόσφαιρο, λέγοντας: «Παρακολουθώ έστω και από απόσταση το ποδόσφαιρό σας. Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου και αναπολώ αυτές τις ημέρες που πέρασα στη χώρα σας».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα