Μπράιτον - Μαρσέιγ 1-0: Πρώτοι και καλύτεροι οι Γλάροι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
joao_pedro_brighton

bet365

Η Μπράιτον τερμάτισε στην κορυφή του δεύτερου ομίλου και προκρίθηκε απευθείας στους «16» του Europa League, αφού επικράτησε 1-0 της Μαρσέιγ εντός έδρας με γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 88', στέλνοντας τους Γάλλους στα πλέι οφ.

Η Μπράιτον ξεκίνησε την παρθενική, ευρωπαϊκή της εμπειρία με εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ, αλλά βρήκε το σθένος να αντιδράσει και, χάρη στην εντός έδρας νίκη επί της Μαρσέιγ (1-0), τερμάτισε πρώτη στον δεύτερο όμιλο του Europa League και προκρίθηκε απευθείας στην φάση των «16», στέλνοντας τους Γάλλους στα πλέι οφ.

Κακό σε θέαμα και σε ρυθμό το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν ελάχιστες καλές στιγμές, αλλά τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν το σουτ του Ζονατάν Κλάους κόντραρε στον Πασκάλ Γκρος, πήρε ύψος και ξεπέρασε τον Τζέισον Στιλ, αλλά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της αγγλικής εστίας.

Πιο κεφάτες στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες, με καλύτερο ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όλα «έδειχναν» 0-0, αλλά στο 88’ ο Ζοάο Πέδρο, πρώτος σκόρερ και παίκτης – κλειδί των Γλάρων στον όμιλο, τελείωσε ιδανικά μια ωραία ομαδική προσπάθεια και ασίστ του Γκρος για το «χρυσό» γκολ νίκης και πρωτιάς.

Μπράιτον (Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι): Στιλ – Χίνσελγουντ (74’ Μίλνερ), Φαν Χεκ, Ντανκ, Ιγκόρ Ζούλιο – Γκίλμουρ (90’ Μπαλεμπά), Γκρος – Αντινγκρά (64’ Φέργκιουσον), Μπουονανότε (74’ Λαλάνα), Μιτόμα – Ζοάο Πέδρο (90’ Φέλτμαν).

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Πάου Λόπεθ – Κλάους, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Ρενάν Λόντι (55’ Μουρίγιο) - Μεϊτέ, Ουναχί, Βερετού (78’ Κοντογκμπιά) – Βιτίνια (52’ Εντιαγέ), Ομπαμεγιάνγκ, Χαρίτ (78’ Σαρ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα