Σένκεφελντ: «Η υψηλή ένταση είναι το ''κλειδί'' για να είμαστε ισοδύναμοι με τις ομάδες αυτές»

senkefelnt_eurokinisi

bet365

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ μίλησε στους Έλληνες απεσταλμένους μετά την ήττα του Παναθηναϊκού με 3-2 από την Βιγιαρεάλ και τόνισε πως έπρεπε οι «πράσινοι» να πιέσουν με περισσότερη ένταση εξ' αρχής για να μην αφήσουν τους Ισπανούς να παίξουν. Αποστολή στο Βιγιαρεάλ: Σωτήρης Μυκονίου

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Βιγιαρεάλ γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 από την ισπανική ομάδα, παρ' ότι έφτασε πολύ κοντά να επιστρέψει από το 3-0 των πρώτων 50 λεπτών.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ, που αγωνίστηκε βασικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για τους «πράσινους», εξήγησε πως το «τριφύλλι» ξεκίνησε καλά και είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά, όμως μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε επήλθε μία μικρή κατάρρευση. Στο δεύτερο μέρος το πρόσωπο του Παναθηναϊκού άλλαξε. Πίεσε την Βιγιαρεάλ αναγκάζοντάς την να κάνει λάθη και αποτρέποντάς την έτσι από το να παίξει το καλό ποδόσφαιρο που την χαρακτηρίζει.

«Ξεκινήσαμε αρκετά καλά και είχαμε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε το... χάσαμε λίγο σαν ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε με μεγαλύτερη ένταση. Κι αν πιέσεις με ένταση κι αποτελεσματικά αυτή την ομάδα κάνει λάθη. Αν όμως της δώσεις το χρόνο παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, αν όμως τους βάλεις υπό πίεση θα κάνουν λάθη. Η έντασή μας λοιπόν ήταν μεγαλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και γι’ αυτό είχαμε τις ευκαιρίες κι εκείνοι έκαναν τόσα λάθη».

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού ερωτώμενος για την αντίδραση που έδειξε η ομάδα τόνισε πως αυτή οφείλεται στην μεγαλύτερη ένταση που έβγαλε η ομάδα στο δεύτερο μέρος, που αποτελεί το στοιχείο-κλειδί προκειμένου να μπορέσει να κοντράρει ομάδες τέτοιου επιπέδου.

«Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινάμε απ’ την αρχή τους αγώνες μας με την ένταση που δείξαμε κι βγάλαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί κάναμε σαν ομάδα καλύτερο παιχνίδι και ήμασταν πιο ισορροπημένοι απέναντί τους. Αν τους αφήνεις να παίξουν, έχουν την ποιότητα και δεν χρειάζονται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Έχουν ποιότητα. Αυτό είναι πάντα το “κλειδί” στο παιχνίδι μας. Η ένταση, διότι όπως είδατε όταν παίζουμε έτσι είμαστε ισοδύναμοι απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες».

Τέλος, ο Σένκεφελντ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Χουάνκαρ στους αγωνιστικούς χώρους, μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά σε εκείνη του Αϊτόρ, που ξεκίνησε κι έπαιξε σε ολόκληρο παιχνίδι για πρώτη φορά φέτος τονίζοντας πως είναι πολύ χαρούμενος για κείνους.

«Είναι πολύ καλό που επέστρεψε Χουάνκαρ, που γύρισε καλά ο Αϊτόρ και βρίσκει ξανά το χρόνο συμμετοχής του. Σιγά-σιγά θα ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν για το πώς μπήκε κι έπαιξε τόσο καλά σ’ αυτό το παιχνίδι».

Όσο για το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, ο Ολλανδός ξεκαθάρισε πως ο μόνος στόχος της ομάδας είναι η νίκη για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο UEFA Conference League.

«Όλοι μας γνωρίζουμε καλά πως πρέπει να νικήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι αυτός είναι ο στόχος μας».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα