Παναθηναϊκός: Το... τεντωμένο σχοινί που περπάτησε ο Μπρινιόλι για να βρει ξανά τον εαυτό του

Το... τεντωμένο σχοινί που περπάτησε ο Μπρινιόλι για να βρει ξανά τον εαυτό του

bet365

Το δύσβατο «μονοπάτι» που περπάτησε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι προκειμένου να επιστρέψει στα γνωστά του υψηλά στάνταρ και η βοηθέια του κόσμου και των συμπαικτών του.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Βιγιαρεάλ δείχνοντας πως πνευματικά άφησε πλέον πίσω του τις δύο γκέλες κόντρα σε Ρεν και Άρη.

Ο δρόμος βέβαια δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Ιταλό κίπερ, αφού έφτασε κοντά στο να κάνει μία τρίτη γκάφα στην αρχή του ματς, όμως με την στήριξη των οπαδών και των συμπαικτών του μπόρεσε να επανέλθει απ' αυτό και να βγάλει στην συνέχεια τον πραγματικό του εαυτό στο γήπεδο, αυτόν για τον οποίο λατρεύεται από κόσμο της ομάδας, αυτόν που έχει «αναγκάσει» τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον θεωρεί βασικό κίπερ του κλαμπ τα 2,5 αυτά χρόνια.

Η στήριξη από τον κόσμο και τους συμπαίκτες

Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπρινιόλι δέχθηκε ένα γύρισμα από τον Τσέριν, όμως το κοντρόλ του δεν ήταν ιδιαίτερα καλό με αποτέλεσμα ο Μπαένα να προλάβει να τον πλησιάσει αρκετά και να του βάλει την κόντρα στην πάσα που επιχείρησε, όμως εκείνη κατέληξε στα πόδια του Μλαντένοβιτς που επιχείρησε μία κακή πάσα στέλνοντας την μπάλα πλάγιο, με τον κίνδυνο τελικά να αποσωβείται, έστω και την τελευταία στιγμή.

Ο αρχηγός της ομάδας, Ρούμπεν Πέρεθ βλέποντας τον συμπαίκτη του να φτάνει κοντά σε νέο σοβαρό λάθος για τρίτο συνεχόμενο ματς, τον χειροκρότησε για να του δώσει δύναμη. Μάλιστα, ο Ισπανός αμυντικός μέσος το έκανε αυτό ξανά και σε επόμενη φάση στο πρώτο μέρος, όταν ο Ιταλός πορτιέρε δέχθηκε την μπάλα από νέο γύρισμα, δεν είχε όμως εύκολη πάσα και προτίμησε να διώξει αντί να ρισκάρει, με τον Ρούμπεν να τον χειροκροτάει και να του δίνει τα εύσημα θέλοντας να τον μπουστάρει ψυχολογικά.

Δεν ήταν όμως μόνο o 34χρονος μέσος που αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και προσπάθησε να βάλει το δικό του λιθαράκι για να βοηθήσει στην πνευματική ανάταση του συμπαίκτη του. Στο... τρυπάκι αυτό μπήκε και ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος φώναξε ρυθμικά το όνομα του Μπρινιόλι σε δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Δυστυχώς δεν βοηθούσε και το σκορ να πάρουν τα πάνω τους τόσο ο Ιταλός όσο και οι «πράσινοι», αφού είχε φτάσει το 3-0 μόλις στο 47ο λεπτό του αγώνα.

Τα 1,5 γκολ λιγότερα που δέχθηκε ο Μπρινιόλι μετά το 3-0

Σιγά σιγά όμως με την είσοδο τόσο του Ιωαννίδη και του Βιλένα, η ομάδα άρχισε να το πιστεύει περισσότερο. Μείωσε αρχικά σε 3-1 στο 66' και στη συνέχεια περαιτέρω σε 3-2 στο 83ο λεπτό δίνοντας τα πάντα μέχρι το φινάλε για να πετύχει την ολική επιστροφή. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δήλωσε βροντερό παρών και σαν... φύλακας άγγελος, όπως δηλαδή τον έχουμε συνηθίσει, προστάτευσε σε τέσσερις περιπτώσεις την εστία του διατηρώντας ζωντανή την ομάδα του.

Μάλιστα σε μία εξ' αυτών πραγματοποίησε μία άκρως εντυπωσιακή τριπλή επέμβαση ξεσηκώνοντας κοινό και συμπαίκτες, με τον Ρούμπεν να τον χειροκροτάει και τους Βαγιαννίδη και Βιλένα να σπεύδουν επάνω του για να του δώσουν το χέρι.

Συνολικά ο Μπρινιόλι κλήθηκε να αντιμετωπίσει δέκα σουτ, εκ των οποίων, τα πέντε μετά το 3-0. Συνολικά αυτα τα σουτ άξιζαν 3,54 γκολ σύμφωνα με το Wyscout και τον δείκτη xCG, με τον Ιταλό να δέχεται τρία, δηλαδή 0,54 λιγότερα. Αν όμως κάνουμε μία πιο προσεκτική ανάγνωση και υπολογίσουμε ξέχωρα τα σουτ που δέχθηκε μετά το 3-0, οπότε και πήρα τα πάνω του ο Ιταλός κίπερ, θα φτάσουμε στο συμπέρασμα πως από τα πέντε αυτά σουτ, τα οποία άξιζαν 1,50 xCG δεν δέχθηκε κανένα γκολ, δηλαδή έσωσε την εστία του από 1,5 τέρματα. Οποιοδήποτε απ' αυτά είχε καταλήξει στην εστία του Ιταλού, θα «έσβηνε» τις όποιες ελπίδες είχαν οι «πράσινοι» για ανατροπή, όμως εκείνος δεν το επέτρεψε.

  • Τα δέκα σουτ που δέχθηκε ο Μπρινιόλι

brignoli.

Η πνευματική ανάταση του Ιταλού κίπερ είχε πλέον συντελεσθεί. Μπορεί η ανατροπή να μην επετεύχθη τελικά, όμως και η επιστροφή της αυτοπεποίθησης του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας δεν είναι κάτι αμελητέο. Η επιλογή στήριξης του Γιοβάνοβιτς να τον ξεκινήσει σε τρίτο σερί σημαντικό παιχνίδι μετά τις γκάφες που έκανε στα προηγούμενα δύο ενείχε το δικό της ρίσκο, το οποίο ο Σέρβος τεχνικός ανέλαβε έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που εδώ και δυόμιση χρόνια αποτελεί μία από τις σταθερές της ομάδας.

Η ψυχολογία είναι πολύ περίεργο πράγμα και είδαμε πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει την απόδοση ενός παίκτη. Δύσκολα κάποιος πριν το διάστημα αυτό θα μπορούσε να σκεφτεί πως ο Μπρινιόλι θα μπορούσε να έχει αμφιβολίες ή τέλος πάντων άγχος όταν έχει την μπάλα στα πόδια του με την ικανότητα που τον διακρίνει στον τομέα αυτόν. Κι όμως συνέβη.

Όμως, η ομάδα και ο κόσμος λειτούργησαν σωστά δείχνοντας εμπιστοσύνη και στηρίζοντας τον Ιταλό κίπερ μέχρι να επανέλθει και πάλι. Άλλωστε, όπως είπε και ο Φώτης Ιωαννίδης στην μικτή ζώνη, μιλάμε για τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα, για την αξία του οποίου δεν υπάρχει αμφιβολία.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα